Word member Sluit je aan bij de club

Zo word jij een ster in time management

Time is money als je een eigen business runt. Wij delen vier tips om je tijd zo effectief mogelijk in te delen.

Elisah Jacobs, founder Interiorjunkie.com door Fianna Miltenburg voor The Goaldiggers Club

Lees hier het Goaldigger Talk interview met Elisah Jacobs, founder van Interior Junkie.

1. MAAK EEN PLANNING
Een goede voorbereiding is key. Maak elke avond een planning voor de volgende dag. Planner sites zoals Google Agenda en Asana zijn fijne tools voor het inplannen van je taken. leg alles wat je nodig hebt om de volgende dag je goals te behalen klaar. Zo beperk je de kans op afleidingen.  Je zult merken dat je ‘s morgens veel gefocuster aan de slag gaat op het moment van de dag dat je hersenen het meest actief zijn.

2. TIME JEZELF
Om je tijd te kunnen managen, moet je eerst weten hoe lang je over taken doet. Als je een realistisch kijk hebt op de duur van je werkzaamheden kun je een haalbare dagindeling maken. Als er te veel taken op je to-do lijstje staan vanwege een onrealistische planning, zul je niet alles kunnen afstrepen en is de kans op een overwhelmed gevoel groot. Dat heeft geen positieve invloed op je motivatie en wil je daarom voorkomen.

3. FOCUS OP JE PRIO’S
Zet de drie belangrijkste taken voor de dag bovenaan de lijst. De taken die je vandaag niet af hoeft te hebben, schrijf je op maar behoren niet tot de drie prioriteiten. Het programma Momentum helpt je focus te houden op de taken die je voor die dag hebt staan. Wanneer je een nieuw tabblad opent, word je herinnert aan de belangrijkste to do van die dag, met een mooie achtergrond en een inspirerende quote. Zodra je een taak af hebt, kun je deze afvinken en ontvang je de motiverende tekst ‘great work’. Wij zijn als vrouw vaak gewend te multitasken, maar dat werkt niet efficiënt als je iets af wilt krijgen.

4. CHECK JE E-MAIL OP INGEPLANDE MOMENTEN
Er is niets zo afleidend als een mail of een bericht dat je op je scherm ziet binnen komen. Plan voor jezelf twee momenten per dag in waarin je je mail en telefoon checkt en beantwoord. Neem hier ook bijvoorbeeld een half uur de tijd voor, zodat je alles kunt afwerken. Kost een mail iets meer tijd? Schrijf het dan op als een taak voor een andere dag, zodat het meteen uit je gedachten is.

Let’s talk

Hoe manage jij je tijd? Deel jouw tips en ervaringen hier onder in de comments!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic