Word member Sluit je aan bij de club

Adine en Danique – founders Nimbles – over eigenschappen die elke ondernemer succesvoller maken

Wat zijn de key punten waar je op moet letten als ondernemer om succesvol te worden en blijven? Founder Danique Wiltink en co-founder Adine Tjeenk Willink van Nimbles, het platform dat ouders koppelt aan privé tutors voor hun kinderen, leren dat naast het ondernemen zelf, er een aantal core eigenschappen zijn die je als ondernemer niet kunt missen. Tijdens de Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam gaan Adine en Danique met Eve in gesprek over hoe zij Nimbles vanaf de grond hebben opgebouwd en welke kwaliteiten je als ondernemer moet hebben. Om vandaag al een headstart te maken in succesvol ondernemen, delen zij vast een paar van de eigenschappen die elke ondernemer succesvoller maken.

1. Zorg dat je van alle zaken binnen je business iets af weet

Adine & Danique: “Het is belangrijk om alles van je bedrijf te weten. Wij kunnen ook niet overal de diepte in, maar moeten in grote lijnen wel alles weten. Je kunt nog zo goed zijn in sales, als je administratie niet op orde is, ga je als bedrijf kopje onder. Waar wij zelf hulp bij nodig hebben, vragen wij ook hulp. Wanneer wij iets moeilijk vinden, bekijken wij het niet als een tekortkoming. Dat is een mentale knop die je moet omzetten. Verdiepen in je bedrijf en alle aspecten die daarbij komen kijken, hoort er nu eenmaal bij.”

2. Blijf altijd kritisch

Adine & Danique: “Kritisch blijven is zo ontzettend belangrijk. En dan niet in de zin van perfectionistisch, maar houdt in gedachten dat iedereen, specialist of geen specialist, fouten maakt. Wij nemen ons jaarverslag bijvoorbeeld altijd helemaal door. Wij hebben niet de kennis van een accountant, maar ook de accountant kan fouten maken. Vaak is het een kwestie van logisch nadenken en wanneer je iets niet weet, vragen wij het iemand die het wel weet. Voor ons is de regel altijd ingraven, vragen stellen en niet iemand voor expert aannemen. Mensen die ouder zijn, hebben niet per se gelijk. Het is wel eens voorgekomen dat wij fouten ontdekten in het jaarverslag, die anderen er niet uit hadden gehaald. Door kritisch te blijven zorgen wij ervoor dat wij altijd weten waar wij onze handtekening onder zetten, want wij zijn als bestuurders uiteindelijk verantwoordelijk.”

3. Durf risico’s te nemen

Adine & Danique: “Ondernemen is het meest risicovolle beroep dat er is. Risico’s nemen hoort er echt bij. Wij denken dat het je juist groot maakt als ondernemer, want als je blijft twijfelen, kom je niet verder. De risico’s moeten wel onderbouwd zijn. Wij denken bijvoorbeeld heel goed na over de potentie als het goed uitpakt en de consequenties voor als het niet goed uitpakt. Elk scenario denken wij wel eerst door voordat wij het risico nemen.”

4. Denk in stappen

Adine & Danique: “Van de lat laag leggen, is nog nooit iemand hoog gaan springen. Dus wij leggen de lat voor onze goals hoog. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat wij ons goal niet meteen kunnen behalen behaald. Wij denken van tevoren alles uit. Waar begin je en wat zijn de stappen die volgen om uiteindelijk het grote goal te behalen. Het einddoel lijkt ineens dichterbij omdat je precies weet wat je moet doen om er te komen.”

5. Wees zuinig

Adine & Danique: “Wij geven niet zomaar geld uit zonder dat het geld oplevert. Denk bijvoorbeeld aan flexplekken, die vaak 200 euro per maand kosten. Als het bijvoorbeeld buiten een tafel om, geen uitbreiding van je netwerk oplevert, kun je net zo goed aan je keukentafel werken. Wij hebben ook geleerd dat in principe alles onderhandelbaar is. Op een gegeven moment krijg je daar gevoel voor en leer je hoe je moet onderhandelen. Iets wat vaak werkt is heel laag inzetten, waardoor je een kader schept. Je komt dan altijd ergens uit in het midden. We zijn altijd scherp op offertes en zetten nooit zomaar ergens onze handtekening onder, ook niet als wij iemand vertrouwen.”

Meer inside tips over de kwaliteiten die jij moet hebben als succesvolle ondernemer? Aanstaande 10 september tijdens de Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam, spreken Adine en Danique in een sessie met Eve over de tools die zij inzetten om goed samen te werken, over kwaliteiten die je als ondernemer moet hebben voor een succesvolle business en hoe zij een investering van €400.000 binnen haalden voor Nimbles. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Klik hier voor alle updates rondom Goaldigger Sessions en scoor hier jouw tickethttp://bit.ly/2xnD0B4

Bewaren

Bewaren

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic