Word member Sluit je aan bij de club

member content

The Goaldiggers Club lanceert de Goaldigger, Make It Work! worksheet: zet Instagram succesvol in voor jouw carrière. Een succesvol Instagramaccount en dito business gaan tegenwoordig hand-in-hand. Hoe creëer je een sterk branded Instagramprofiel? Wat is geheim van een succesvolle contenstrategie? Hoe werk je samen met het algortime? En hoe kan Instagram Stories en Instagram TV bijdragen aan jouw business? Deze en nog veel meer vragen worden dit kwartaal door experts Eline van Doorn(mediabureau Elivado), Jennie Gielen (auteur How To Win The Gram) en Joyce Nafzger (co-auteur #INSTAPROOF) beantwoord. Exclusief voor members van The Goaldiggers Club!

Instagram-expert Eline van Doorn deelt 6 hands-on tips voor een sterk branded Instagram-profiel

Til met The Goaldiggers Club membership jouw Instagame naar the next level met insiders tips van succesvolle experts. Instagram-expert Eline van Doorn is founder van Elivado: een allround creative agency dat zich volledig richt op content, strategie en online zichtbaarheid. Exclusief voor members van The Goaldiggers Club deelt Eline van Doorn hands-on tips voor een sterk branded Instagram-profiel.

1. Beantwoord in je biografie minstens 3 W’s

Eline: “Een potentiële volger moet in één oogopslag kunnen zien wie je bent, wat je doet en waarom ze je zouden moeten volgen. Beantwoord in een notendop wie je bent, wat je doet en bijvoorbeeld -indien van toepassing- in welk gebied je opereert. Neem mijn biografietekst van @elivadonl. “Ik @elinevandoorn (wie) help je met jouw online identiteit (wat) zonder moeilijke marketingtermen (waarom). De kop ‘Online marketing & Webdesign’ maakt meteen duidelijk op welk gebied ik je van dienst kan zijn. Je hebt maar 150 tekens om de aandacht te trekken, dus make it count.

Quick tip van Eline (Tip 2): “Maak in je biografietekst gerust gebruik van emoji’s om het aantal tekens te besparen. Een pijltje die naar beneden wijst kan bijvoorbeeld een tekenbesparende manier zijn om een CTA te duiden.”

3. Maak slim gebruik van de link in bio

Eline: “Je kunt maar één link in je biografie delen, dus maak hier slim gebruik van. Veel mensen maken gebruik van een dienst als linkt.ree waar je verschillende links op één pagina kunt bundelen. Natuurlijk is dit een optie, maar je zou natuurlijk ook zélf binnen jouw zakelijke website een landingspagina kunnen creëren. Je zou hierbij een eventuele webdesigner kunnen vragen om hulp. Let wel: acties moeten direct duidelijk zijn, dus zet deze bovenaan. Denk bijvoorbeeld aan ‘Koop hier tickets voor The Goaldiggers Club Session’ of ‘Download hier mijn e-book’.

eline van doorn instagram tips instagram-profiel tips

4. Zorg voor een CTA in je biografie

Eline: “Wat ik vaak tegenkom is dat mensen zonder begeleidende tekst een link in hun bio zetten. Zonde, want hierdoor is de klikrelevantie onduidelijk. Zorg er daarom voor dat boven de link in bio een duidelijke CTA (call-to-action red.) staat. Denk aan ‘Koop mijn boek’, ‘Neem contact met mij op’ of ‘Huur mij in’.

Quick tip van Eline (Tip 5): “Maak in je profieltekst in één oogopslag duidelijk hoe mensen contact met je kunnen opnemen. Dit kan ook door te verwijzen naar een contactformulier die te vinden is in jouw ‘link in bio’. Dit maakt je toegankelijk en hiermee interessant voor werkgevers.”

6. Wees persoonlijk

Eline: “Mensen willen weten wat voor vlees ze in de kuip hebben wanneer ze met iemand gaan samenwerken, dus zorg ervoor dat je duidelijk zichtbaar bent. Zeker als ZZP’er en je het gezicht van je bedrijf bent. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld zoveel content creators: jij bent het geheime ingrediënt om jezelf te onderscheiden van de massa. Jij maakt je bedrijf uniek. De eerste zet? Stap af van je bedrijflogo als profielfoto en laat jezelf zien. Laat ook in je feed regelmatig je gezicht zien. Je onderscheid jezelf met jezelf. En het voordeel van Instagram is dat dit makkelijker is dan ooit te voren. Je hebt online heel snel veel bereik. Vaak meer dan op een netwerkborrel.”

7. Zet Highlights in om jouw merk te versterken

Eline: “Maak je Instagram-profiel af door Highlights in te zetten om de belangrijkste punten uit te lichten die spelen in jouw business. Jouw unique selling points. Bij voorkeur vijf, omdat deze in één oogopslag te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Highlight als ‘Over mij’ of ‘Persoonlijk’ waarin je jezelf en je diensten voorstelt of een verzamelmapje voor portfoliowerk. Zet Instagram Highlights echter ook in om testimonials van tevreden opdrachtgevers en collega’s te delen. Veel mensen bewaren testimonials voor op hun zakelijke website en dit is ontzettend zonde. Juist deze testimonials zijn ontzettend belangrijk om een sterke branded Instagram-profiel te creëren.”

Instagram-expert Jennie Gielen deelt 4 onmisbare tips voor een krachtige Instagram contentstrategie

Til met The Goaldiggers Club membership jouw Instagame naar the next level met insiders tips van succesvolle experts. Jennie Gielen is niet alleen een succesvolle influencer (haar handle @jenniefromtheblog heeft op het moment van schrijven ruim 36.000 volgers), maar ook auteur van het e-book How To Win The Gram. Als voormalige founder van haar eigen Instagram Agency heeft deze goaldigger kennis aan beide zijdes van het bureau en weet ze het geheim van een krachtige contentstrategie. In dit artikel deelt ze exclusief met members The Goaldiggers Club members haar meest waardevolle tips én ontvang je exclusief 50% korting op haar e-book.  

1. Maak gebruik van de 50/50 regel

Jennie: “De 80/20 regel is één van de belangrijkste regels die je in de online marketingwereld hoort. Veel Instagrammarketeers zeggen dat qua content de vuistregel 20% product- of zelfpromotie en 80% andere dingen aangehouden moet worden. Dat vind ik zelf een beetje overdreven. Al is de regel in het beginsel wel goed. Zelf adviseer ik bedrijven de 50/50 regel aan te houden. Dit betekent dat 50% van de content die je deelt gewijd mag zijn aan productpromotie, de overige 50% moet inspirerend zijn. Vertel bijvoorbeeld over het verhaal achter je merk, deel leuke ‘achter de schermen’-foto’s of laat je volgers kennismaken met het team. Een merk die dit heel goed doet is @ _manana_manana_.”

Quick tip van Jennie: “De dingen die voor jou gewoontjes en misschien zelfs wel saai zijn, zijn vaak voor anderen leuk om te zien. Die alledaagse momenten kunnen juist interessant zijn. Wanneer je een webshop hebt kun je bijvoorbeeld laten zien hoe pakketjes worden ingepakt.”

2. Werk met vier tot vijf thema’s

Jennie: “Ik hoor vaak van bedrijven en ondernemers dat ze niet weten wat ze moeten posten. Om deze reden raad ik bedrijven en personen altijd aan om vier tot vijf thema’s te bedenken om aan vast te houden tijdens het maken van content. Zo maak je het makkelijk voor jezelf. Je hebt nu namelijk een richtlijn waar vanuit je kunt brainstormen. Voor mijn profiel houd ik bijvoorbeeld de thema’s ‘outfits’, ‘longboarden’, ‘mijn hond’ en ‘eten’ aan. Wanneer je een eigen schoenenmerk hebt zou je bijvoorbeeld thema’s als ‘de schoenenkast van…’, ‘flatlays van outfits’ en ‘schoen van de week’ kunnen aanhouden. Je hoeft jezelf natuurlijk niet vast te pinnen aan deze thema’s. Als je iets anders leuks bedenkt, kun je dit altijd doen. Deze thema’s zijn alleen een fijne houvast voor jezelf.”

jennie gielen instagram contentstrategie tips
Fotografie: Samantha Bosdijk

3. Kies voor een kleurenschema

Jennie: “Maak je merk herkenbaar door qua visuele content te werken met een vast kleurenschema. In mijn geval is dit bijvoorbeeld blauw, roze, oranje en aardetinten. Door één of meerdere van deze kleuren te laten terugkomen in alle visuele content die je deelt, creëer je een herkenbare handtekening. Dan past vanzelf alles mooi bij elkaar. Wees echter niet te obsessief bezig met een perfecte feed. Het is echt niet zo dat je volgers je feed regelmatig gaan checken ‘of alles wel bij elkaar past’. Niemand doet dat.”

Quick tip van Jennie: “Eén van de regels die het makkelijkst is, maar tegelijkertijd ook het meest complex is: blijf dichtbij jezelf. Ik deel mijn content voornamelijk op gevoel en dat werkt. Als ik ergens blij van word, dan is de kans groot dat dit ook geldt voor mijn volgers.

4. Werk samen met het algoritme

Jennie: “Het huidige Instagram algoritme is heel erg gefocust dat je een band opbouwt met je volgers. Echt de interactie met hen aangaat. Dit is dan ook de reden dat Instagram Pods voor meer likes en volgers naar mijn inzicht niet werken. Veel mensen denken dat wanneer je in het eerste uur veel reacties en likes op je foto krijgt, het hierdoor een boost krijgt in het algoritme. Dat is niet zo. Het zorgt er alleen maar voor dat Instagram jou en de mensen met wie jij in die Pod zit gaat aanmerken als ‘goede vrienden’. Het resultaat? Alleen de mensen in die Pod zien jouw Instagramposts sneller en vaker. Niet per se jouw overige volgers. Wat dan wel? Zorg ervoor dat je content reacties uitlokt. Zowel via je Instagramposts als via Instagram Stories. Reageer op alle berichtjes die je ontvangt. Dan werk je samen met het algoritme.”

Meer lezen? Als member van The Goaldiggers Club krijg jij met de code ‘goaldiggermember’ 50% korting* op het e-book How To Win The Gram van Jennie Gielen. In dit e-book vind je nog meer inspiratie om je Instagram contentstrategie naar een nieuw level te tillen.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

*Kortingscode dient direct bij aankoop te worden toegepast en kan niet achteraf verrekend worden

#INSTAPROOF co-auteur Joyce Nafzger deelt 6 tips om Instagram Stories effectief in te zetten voor jouw carrière

Til met The Goaldiggers Club membership jouw Instagame naar the next level met insiders tips van succesvolle experts. Joyce Nafzger is co-auteur van dé Instagramguide van dit moment: #INSTAPROOF. Daarnaast is ze werkzaam als Creative Producer bij Qontent Matters voor klanten als BaByliss Nederland en Bol.com. Als online know-it-all kent Instagram geen geheimen meer voor haar en in dit artikel deelt ze exclusief met members van The Goaldiggers Club 6 tips om Instagram Stories effectief in te zetten voor jouw carrière.

1. Geef je profiel een gezicht

Joyce: “Persoonlijke accounts scoren op Instagram veel beter dan bedrijfsaccounts. Zo is @selenagomez (142 miljoen volgers) op Instagram de populairste persoon. Daar kan het populairste merk @natgeo (National Geographic red.) met 90 miljoen volgers niet tegenop. Ook hebben chefkoks van populaire restaurants vaak meer volgers dan het daadwerkelijke restaurant zelf. Met behulp van Instagram Stories kun je het beste bieden van twee werelden. Je kunt je brand uitbouwen in de feed, terwijl je je merk met behulp van Instagram Stories persoonlijk maakt door mensen bijvoorbeeld een dag op de werkvloer te laten zien.”

2. Beantwoord in je Instagram Stories op zijn minst 3 W’s

Joyce: “De grootste valkuil van Instagram Stories is het delen van losse, fragmentarische content. Door het ontbreken van context is de kans groot dat de kijker zich minder betrokken voelt bij je verhaal en misschien zelfs wel afhaakt. Zorg ervoor dat jouw Instagram Stories altijd de vragen ‘wie?’, ‘wat?’, ‘waar’ en ‘waarom?’ beantwoorden. Neem je kijker écht mee in je verhaal. Run je een webshop? Laat van begin tot einde zien hoe een pakketje wordt ingepakt en verzonden. Een businessmeeting? Deel geen losse foto van het etentje, maar vertel van tevoren in een video met wie je wat gaat eten en waarom, deel een foto van het etentje en maak ter afsluiting een vrolijke Boomerang om te delen hoe gezellig het wel niet was.

Quick tip van Joyce: “Vergeet nooit de personen met wie je bent en de locatie in jouw Instagram Stories te taggen. Dit draagt bij aan het uitleggen van de context van je verhaal en maakt je sociaal.”

3. Stel vragen

Joyce: “Het algoritme vindt interactie met je volgers heel belangrijk, en Instagram Stories telt hierbij ook net zo zwaar mee. Stel dus ook vragen via Instagram Stories en ga de interactie aan door middel van handige features als een poll of de ‘stel me een vraag’-functie. Voor de interactie is het ook belangrijk om personen (met wie je bent) en locaties te taggen. Dit maakt je sociaal.”

4. Trek je beeldtaal door

Joyce: “Zorg ervoor dat je Instagram Stories herkenbaar zijn, zodat je volgers je in één oogopslag herkennen. Een sterk voorbeeld hiervan is @wildatheartbridal: hun minimalistische feed trekken ze ook door op Instagram Stories door gebruik te maken van witte kaders en signature fonts. Heeft jouw merk een eigen huisstijl? Zorg ervoor dat deze niet alleen wordt doorgetrokken in de feed, maar ook via Instagram Stories. Of neem de tijd om eens je eigen beeldtaal te formuleren. Kies voor een vast kleurenpalet, font(s) en kader.”

5. Wissel af qua beeldritme

Joyce: “Deel niet alleen foto’s of video’s achter elkaar, maar wissel juist af. Begin je Stories bijvoorbeeld met video, kies vervolgens voor een foto en deel hierna een Boomerang. De afwisseling qua beeldritme maakt het interessant voor je kijkers om het te blijven volgen. Zo blijf je ze verrassen!”

Quick tip van Joyce: “Zet Instagram Stories in voor snappy (korte red.) content en geef écht een kijkje in de keuken. De content die op Instagram TV wordt gedeeld mag al iets gelikter zijn, maar de relevantie van deze nieuwe feature moet zich nog bewijzen. Voorlopig zie ik dit een platform als YouTube nog niet verslaan.”

6. Creëer een contentkalender

Joyce: “Niet alleen voor de feed is het interessant om met vaste rubrieken te werken, maar ook voor Instagram Stories. Dit zorgt er niet alleen voor dat je consistent blijft in het delen van content, maar voorkomt ook een gebrek aan inspiratie. Bovendien weten je volgers ook wat ze van je kunnen verwachten. Foodbloggers kunnen bijvoorbeeld denken aan #meatlessmonday en #sundaybrunch. Sportcoaches kunnen los met #motivationmonday of #tiptuesday.”

Meer lezen? Het boek #INSTAPROOF (€17,50) van Kirsten Jassies en Joyce Nafzger is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic