Word member Sluit je aan bij de club

Check, dubbelcheck: Met deze checklist haal jij het meest uit Goaldigger Sessions

Aanstaande zondag 10 september is het zover; de tweede editie van Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam. Tijdens het event delen like-minded carrièrevrouwen zoals Olcay Gulsen (eigenaresse van SuperTrash en ST.studio), Aranka van der Voorden (founder Jogha en Fitgirlcode.com), Danique Wiltink en Adine Tjeenk Willink (eigenaressen van Nimbles) en Maddie Raedts, founding partner & Creative Director IMA Agency hun meest waardevolle learnings. En een goed begin, is het halve werk. Met deze voorbereidingstips haal jij het meest uit Goaldigger Sessions.

1. Weet waarom je naar het event gaat

Schrijf voor jezelf op waarom je aanwezig bent bij Goaldigger Sessions. Wat is je voornaamste doel? Bedenk daarna wat je moet doen om hetgeen dat je eruit wilt halen, er ook uit haalt. Loop jij bijvoorbeeld ergens tegenaan en heb je meer informatie nodig? Zet op papier wat je exact wilt weten en maak notities tijdens de masterclasses. Zo zie je in één oogopslag of al jouw vragen al zijn beantwoord en welke vragen je nog moet stellen. Of wil je bijvoorbeeld graag je netwerk uitbreiden? Schrijf op met wie en wat voor personen je in contact wilt komen en waarom. Wanneer je voor jezelf duidelijk bepaalt waarom je iets doet, word je niet afgeleid van je doel en weet je zeker dat je eruit haalt wat jij nodig hebt.

2. Doe je huiswerk

Zie het als een unieke gelegenheid om vrouwen met zo’n carrière vragen te stellen en zorg dat je voorbereid bent om er volledig gebruik van te maken. Neem goed door wie er op het event spreken en wat voor carrière achtergrond zij hebben. Bepaal voor jezelf wat je denkt van elke spreker te leren en welke vragen je ze wilt stellen.

3. Bereid je voor op het netwerken

Netwerken is een belangrijk onderdeel van je carrière. Hoe graag je het soms zou willen, je kunt er niet aan ontsnappen. Het is echt het investeren waard, want het betaalt hoe dan ook uit. Al is het niet nu, dan is het wel later. Opdrachtgevers werken namelijk graag met mensen die zij al kennen. Bereid je daarom voor op de Women On Top netwerkborrel na afloop van de Goaldigger Sessions. Dit helpt te voorkomen dat je je ongemakkelijk voelt of niet weet hoe je een gesprek start. Bedenk een aantal ijsbrekers, zoals complimenten of vragen en bedenk ook van te voren met wie je graag wilt spreken zodat je je tijd efficiënt gebruikt. Zijn er al twee mensen in gesprek? Geen probleem, zorg dat je een driehoek vormt voor oogcontact en vindt een weg om je in het gesprek te mengen. Vergeet vooral je business kaartjes niet!

4. Wees jezelf

Op een event wil je natuurlijk het beste van jezelf laten zien, maar blijf wel jezelf. Als jij bijvoorbeeld wat rustiger bent ingesteld en je altijd wat meer op de achtergrond houdt, probeer dan niet anders te zijn. Mensen hebben het vaak door als jij je anders voordoet dan je werkelijk bent en daarnaast laat je op deze manier juist niet het beste van jezelf zien. Je voelt je ongemakkelijk, wat ook voor een ongemakkelijke sfeer zorgt. Wees zeker van jezelf, wees open en wees benaderbaar. Meer is echt niet nodig.

Wil je ook insider tips en tricks van succesvolle businessvrouwen, maar heb je nog geen ticket voor Goaldigger Sessions? Scoor je ticket hier! Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij. Klik hier voor alle updates rondom Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic