Word member Sluit je aan bij de club

Must-read carrièrelessen van Olcay Gulsen, eigenaresse SuperTrash en ST. Studio

Olcay Gulsen is eigenaresse van kledingmerken SuperTrash en ST.studio. Haar ondernemersavontuur begon op 23-jarige leeftijd. In de jaren die volgden klom ze naar de top met haar merken die nu bekend zijn in binnen- en buitenland. Olcay kent alle ins en outs van het runnen van een eigen bedrijf en heeft door de jaren heen waardevolle lessen geleerd op zakelijk vlak. Tijdens Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam geeft ze antwoord op al jouw carrière vragen en deelt ze waardevolle lessen die ze  heeft geleerd op zakelijk vlak. Vandaag alvast een voorproefje!

Interview: Eve Tomaszewski
Beeld: Autumn/winter 2017 campagne ST. Studio gefotografeerd door Myrthe Giesbers

 

1. Denk in oplossingen

Olcay: “Als ondernemer moet je in oplossingen kunnen denken. Ik heb de mentaliteit dat ik een probleem altijd meteen wil oplossen. Dat heeft mij als ondernemer ver gebracht. Niet alles loopt altijd van een leien dakje. Het gebeurt wel eens dat een collectie minder goed wordt ontvangen. Stiekem ben ik een slechte verliezer en kan ik daar flink van balen, maar ik heb door de jaren heen geleerd dat je er vooral niet te lang mee moet blijven zitten. Als iets niet werkt, leer je ervan, zoek je een oplossing en ga je weer door.”

2. Luister naar anderen

Olcay: “Als ik terugkijk naar de manier waarop ik een paar jaar geleden zakelijke gesprekken voerde, vind ik dat ik veel te dominant en aanwezig was. Ik wilde altijd mijn gelijk halen en was daardoor niet de ultieme gesprekspartner. Nu heb ik veel meer geduld en omdat ik niet steeds bezig ben met mijn punt maken kan ik veel beter luisteren naar de andere partij en me hier veel beter in verplaatsen. Het is goed om je te beseffen dat iemand anders misschien wel een idee heeft dat je op zakelijk vlak meer kan opleveren dan die van jezelf. Luister daarom goed naar anderen.”

3. Investeer in zakelijke looks

Olcay: “Het is van belang dat je oplet wat je draagt als je serieus wil worden genomen als zakenvrouw. Als ik naar een meeting ga, ga ik nooit uitdagend gekleed. Eerder conservatief. Mijn vrouwelijkheid is een kracht, maar ik wil er niet mee te koop lopen. Ik draag geen korte rokjes of strakke jurkjes, maar een mooi pak met een los vallende en slouchy fit naar meetings.”

4. Do what you love

“Ik kan urenlang doorwerken en mij helemaal vastbijten in mijn taken. Dat komt omdat mijn werk voelt als een hobby. Als mijn hart ergens niet in zit, dan merk ik dat meteen aan het eindresultaat. Natuurlijk wil ik succesvol zijn en geld verdienen, maar het is niet meer het allerbelangrijkste. Mijn werk moet mij vooral gelukkig maken, anders wordt het een hele lange weg richting mijn pensioen.”

 

Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam | 10 september | W Hotel

Meer carrière lessen van Olcay Gulsen lees je in de autumn/winter 2017 editie van de Inside St. Studio newspaper en hoor je volgende week zondag 10 september tijdens de Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam. Tijdens haar sessie gaat ze met The Goaldiggers Club-founder Eve Tomaszewski en het publiek in gesprek over de ups & downs van het ondernemen en stel je haar al jouw carrière vragen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vergeet dus niet snel jouw ticket te scoren. Klik hier voor alle updates rondom Goaldigger Sessions en scoor hier jouw ticket: http://bit.ly/2xnD0B4.

Bewaren[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic