Word member Sluit je aan bij de club

Carrière dip? 6 tips om je superpower terug te vinden

De ene week voel je je onoverwinnelijk. Je bent blij met je baan, krijgt veel opdrachten en complimenten. Je voelt je zelfverzekerd en on your way to success. De andere week gaat niets zoals je het wilt. Je bent ontevreden op je werk of je hebt even wat minder opdrachten. Je kijkt om je heen en het is alsof iedereen succes viert, maar jij blijft achter. De onzekerheid slaat toe, je hebt minder energie, voelt je niet gemotiveerd en raakt in een dip. Wij begrijpen dat je op werk niet je werkzaamheden wil verslonzen. Als zzp’er ben je afhankelijk van de opdrachten die je binnen haalt en de kwaliteit van het werk dat je levert. Daarom een actieplan om jouw superpower weer terug te vinden.

Beeld via instagram.com/jolielolot

1. Verwacht uitdagingen

Niets in het leven komt zomaar aanwaaien. Wanneer je dat onthoudt, ben je er altijd op voorbereid dat sommige dingen nu eenmaal niet zo soepel gaan. Dat is ook helemaal niet erg, want hoe meer moeite je moet doen voor iets, hoe waardevoller het wordt als iets wel lukt.  Zie het niet als tegenslag, maar als uitdaging. Dat is al een kleine mindset verandering die ervoor zorgt dat je dingen wilt aanpakken en oplossen in plaats van je er onzeker door te laten voelen.

2. Uit je frustraties

Probeer voor jezelf vast te stellen en te begrijpen waardoor je in een dip bent geraakt. Geef jezelf de tijd om alles te uiten wat je dwars zit. Accepteer dat je even wat minder lekker in je vel zit en dat dat helemaal niet erg hoeft te zijn. Realiseer je ook dat je hier niet in je eentje doorheen hoeft. Hulp vragen is oké. Door er met iemand anders over te praten, krijg je voor jezelf sneller een helder beeld van wat je nu precies dwars zit en kun je zo sneller een oplossing vinden. Tijdens Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam op 10 september omring je je jezelf met like-minded vrouwen die net als jij bekend zijn met ups & downs in hun carrière. Klik hier voor meer informatie over het event: goo.gl/v3Fu43

3. Verander je manier van denken

Negatieve gedachten kunnen gemakkelijk je hoofd insluipen en de hele boel overnemen. Het helpt om op zo’n moment te bedenken dat jij in controle bent over je gevoelens en niet andersom. Om positieve gedachten te creëren kun je bijvoorbeeld alles waarvoor je het woordje niet neerzet, omdraaien naar wel. Dus iets wat niet kan, kan wel, alleen op een andere manier dan dat je eerst in gedachten had. Alles wat je nu nog niet kunt, kun je leren en nog beter in worden. Geloven in jezelf is het halve werk. Het is daarbij key om jouw leven niet met die van een ander te vergelijken. Mocht je het toch nog lastig vinden om de positieve gedachten uit jezelf te halen, helpt het om motiverende teksten zoals mantra’s te lezen.

4. Motiveer jezelf door to do’s af te vinken

Wanneer je in een dip zit, is het soms lastig de motivatie te vinden en aan de slag te gaan. Terwijl het je juist veel energie en workdrive geeft als je taken kunt afvinken. Maak voor jezelf een lijstje met to do’s die je gemakkelijk en snel kunt afstrepen. Je hebt hier ook verschillende apps voor, zoals Wunderlist. Dat geeft je ook de confidence boost die je nodig hebt. Dan kom je vanzelf weer in een flow en krijg je de energie om ook de grotere to do’s meteen aan te pakken.

5. Doorbreek de sleur

Doe alles even anders. Neem een andere route naar werk of werk op een andere plek dan normaal. Of begin je dag op een andere manier en deel je dag anders in. Ontbijt bijvoorbeeld buiten de deur of sta eerder op voor een ochtendwandeling. Maak tijd om naar die expositie te gaan en luister naar een nieuwe artiest die je nog niet eerder hebt gehoord. Wanneer je nieuwe ervaringen opdoet, komt er dopamine, een van de gelukshormonen, vrij in onze hersenen die de productiviteit stimuleert.

6. Geloof in de law of attraction

“Alles komt wel goed”, is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt er wel in geloven, maar ziet nog niet in hoe. Het helpt dan om terug te denken aan die andere keren dat het ook goed is gekomen. Wanneer je op die manier denkt, komt het ook vanzelf. Besef dat je de dingen aantrekt, waar jij je op focust. Negatieve gedachten trekken negatieve gebeurtenissen aan. Als jij gelooft dat jij succesvol zult zijn, dan word je dat ook. Je gaat namelijk altijd de kant op waar je naar kijkt.

Let’s talk

Als ondernemende vrouw krijg je te maken met ups, maar ook met de downs. Hoe motiveer jij jezelf als je in een dip zit? Deel je tips hieronder in de comments!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic