Word member Sluit je aan bij de club

Work The Look met Milou Dooijes, Global PR Manager Denham The Jeanmaker

Milou Dooijes is Global PR Manager bij het Amsterdamse merk Denham Jeanmaker. Haar baan zorgde ervoor dat Milou van een chique gekleed hakkenmeisje veranderde in een casual geklede sneaker babe. Milou deelt in Work The Look alles over haar work look.

Tekst: Lois Laverne
Foto’s: Riannefotografie.nl

Hoe zou je jouw work look omschrijven?
“Casual, sportief, maar met een zakelijk tintje. Ik probeer altijd een goede verhouding te vinden tussen die drie elementen. Zo draag ik een tear-and-repair jeans bijvoorbeeld met een zakelijk jasje. Mijn jeans is altijd van Denham, het is natuurlijk mijn taak om het merk uit te dragen. Maar ik combineer dit wel met andere merken hoor. Qua tops ga ik graag voor het merk Stieglitz, dat is echt mijn favoriete merk en dat zeg ik niet alleen omdat de oprichtster een van mijn beste vriendinnen is. De kleuren en prints passen gewoon goed bij me. Een signature look heb ik niet echt, ik ben wat dat betreft wel echt een vrouw en kleed me graag iedere dag anders.”

Hoe komt jouw work look tot stand?
“Hoe ik mijn look selecteer voor een werkdag, is heel verschillend. Soms zeg ik tegen mezelf: oké Mil, dit gaan we even beter plannen. Dan bedenk ik op zondagavond al wat ik de volgende dag aan ga doen. Mijn maandag is dan qua ochtend ritueel veel meer easy-going. Ik kan lekker wakker worden, ontbijten, zonder ook maar over mijn outfit te hoeven nadenken. Zo’n planning is erg fijn, maar houd ik echt maar drie dagen vol. Ik heb wel eens events tot laat, waardoor het van tevoren bedenken van een outfit erbij inschiet. Dan moet ik gewoon weer de volgende ochtend met kleine ogen voor een donkere kast bedenken wat de outfit van de dag wordt. Dat vind ik soms lastig. Ik heb dan al zo veel combinaties gemaakt, dat ik het echt even niet meer weet. Wat ik wel erg belangrijk vind, is om mezelf niet te verplichten om elke dag iets anders aan te trekken. Ik haal graag mijn favorieten te voorschijn en probeer deze op nieuwe manieren te combineren. Een flared jeans behoort nu zeker tot mijn favorieten, maar ook oversized sweaters uit de mannen collectie van Denham.”

In hoeverre heeft werken bij Denham je work look veranderd?
“Heel erg. Ik was vroeger echt een hakkenmeisje. Ik droeg deze zelfs naar college tijdens mijn studie. Klasgenootjes verklaarden me voor gek dat ik op hoge palen van lokaal naar lokaal liep, maar ik vond het gewoon leuk. Ik heb bij Coebergh PR gewerkt, waar de dresscode eerder formeel en chique was. Ik droeg daar niet vaak een jeans, als ik er wel één droeg was dit een donker paar, gecombineerd met een blouse en een oversized colbert. Het was daarom even schakelen toen ik solliciteerde bij Denham. Een normale spijkerbroek aandoen naar een sollicitatiegesprek was uit mijn comfortzone. Ik ging daarom voor een middenweg en koos voor een zwarte jeans om het toch nog gekleed en clean te houden. Deze combineerde ik met een oversized blouse en mijn Dr. Martens laarsjes. Nu, zo’n drie jaar verder, weet ik niet beter dan dat mijn work look bestaat uit casual outfits met sneakers eronder. Ik vind het heerlijk om naar werk te gaan met een boyfriend jeans en een grote sweater. Ik ga nu veel vaker voor kleur en prints, in plaats van de natuurlijke kleuren waar je mij eerst in kon uittekenen. Dat mijn werk garderobe nu zo casual is, heeft er wel voor gezorgd dat ik in mijn vrije tijd juist veel gekleder ga. Dan blijft de jeans in de kast liggen en hijs ik me bijvoorbeeld graag in een pastel gekleurd pak.”

Hoe maak je denim office proof?
“Bij jeans wordt er gauw gedacht aan een casual look, maar ze zijn eigenlijk heel erg veelzijdig. Zo ben ik vandaag sportief en casual gekleed door mijn destroyed boyfriend jeans, maar morgen draag ik bijvoorbeeld weer een flared jeans en geeft dat weer een hele andere vibe. Jeans dragen tijdens werk is hier juist de bedoeling, maar ik snap dat dit niet bij iedereen het geval is. Het is voor mij in ieder geval super fijn om in de ochtend voor mijn kast te staan en te denken ‘wat wil ik aan?’ in plaats van ‘wat moet ik aan?’ Toch komt het wel eens voor dat ik wat zakelijker gekleed moet, dan doe ik wat rustiger aan met de prints en kies ik voor een mooie coltrui op een high rise girlfriend jeans. Mijn sneakers wissel ik dan in voor boots, of wedges in de zomer. Ik heb ooit wedges in Cannes gekocht die een outfit netjes en zomers tegelijk maken.”

Als Global PR Manager ga je vaak op reis, hoe pak je je koffer in?
“Soms ben ik een hele maand thuis en de volgende maand maak ik vier reizen. Ik moet bijvoorbeeld volgende week voor twee dagen naar Hamburg voor een groot pers event en ik ga vaak naar Antwerpen en Italie. Als ik mijn koffer inpak, denk ik heel erg in dagen en tijdsstippen. Heb ik meetings overdag en ’s avonds een event? Dan neem ik twee outfits mee die daarvoor geschikt zijn. Zo stippel ik alle dagen uit en neem ik nooit te veel mee. Wat ook belangrijk is om mee te nemen, is een chill outfit voor op kantoor en een groot T-shirt van mijn vriend om in te slapen. Maar een outfit heeft ook met een stemming te maken. Soms trek ik een grote trui aan, terwijl ik van te voren eigenlijk iets anders bedacht had. Daar doe ik niet moeilijk over.”

Wat wil je uitstralen met je work look?
“Als Global PR Manager ben ik een publiek gezicht. Ik zit niet alleen maar achter m’n laptop te tikken, maar ik heb ook veel afspraken buiten de deur. Het is daarom belangrijk dat ik er verzorgd bij loop, zodat ik het merk goed uitdraag. Omdat ik dit merk van zo dichtbij mee maak, vind ik het ook leuk om andere lokale merken te supporten. Vroeger was ik heel erg fan van grote merken, maar nu hoef ik echt niet elk seizoen een nieuwe tas van Chanel. Zo is de tas die ik nu bij me heb van Ree Projects, een merk waar ik ben achtergekomen door een samenwerking met de oprichtster. Ik zag haar met die tas en vond hem meteen perfect als werktas. De oprichtster was oprecht blij dat ik een tas van haar wilde kopen. Ik vind het belangrijk om een persoonlijke aankoop te kunnen doen en zo Amsterdamse en opkomende brands te supporten. Ook mijn sieraden zijn van een Amsterdams merk, namelijk van Overload Studios. Dit merk is ook van een vriendin waar ik trots op ben en waarvan ik haar items maar al te graag met anderen wil delen. Ik vind het heel tof hoe ik anderen zo kan empoweren met mijn work look.”

Jas: Jason Denham Jasje: Stieglitz
Top: & Other Stories Jeans: Denham Sneakers: Nike
Tas: Reeprojects
Sieraden: Overload Studios

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic