Word member Sluit je aan bij de club

Werken met zomerse temperaturen doe je zo

Het duurde even, maar het is eindelijk zomer in Nederland. Hoe genieten dat mooie weer ook is, zomerweer creëert niet altijd de meest optimale werkomstandigheden. Daarom bij deze jouw guide om te werken met zomerse temperaturen.

Pas je outfit aan

In je hotpants en croptop naar werk is niet waar we op doelen, maar laat je spijkerbroek met colbert of sweater ook maar in de kast. Kleding gemaakt van luchtige materialen  zorgt ervoor dat je lekkerder op werk zit en het brengt je meteen in een summervibe. Kies bijvoorbeeld voor blote benen met een rok of ga voor een luchtige blouse.

Stel een tropenrooster in

Mooie dagen op komst? Verander je werkschema eens. Begin bijvoorbeeld vroeger, zodat je ook eerder kunt stoppen en nog even buiten lekker van de zon kunt gaan genieten. Of doe zoals ze in Mediteranne landen doen: in plaats van snel in een kwartier je lunch verorberen, plan je nu een lunchpauze van twee uur in. Buiten. Wel daarna weer aan het werk gaan!

Scoor ijs

Als je het idee hebt dat iedereen buiten van de zomer geniet, terwijl jij zit te werken, kan dat een negatief effect hebben op je moraal. Boost jouw mood door jezelf te trakteren op ijs. Niets schreeuwt meer zomer dan ijs en iedereen wordt blij van ijs. Ga dus in je pauze een blokje om voor een ijsje of wordt de held van je collega’s door met een doos ijsjes op kantoor aan te komen.

Ga buiten werken

Freelancer? Ga ergens buiten zitten werken! Niet vol in de zon; dan zie je het scherm van je laptop niet meer, maar ergens onder een parasol. In loondienst? Overtuig je baas ervan dat frisse lucht en vitamine D bijdragen aan de productiviteit. Geen kantoor met binnentuin of andere mogelijkheid om te verkassen? Gooi de ramen open en bring in the sun!

Hydrateer

Ontzettende inkopper, maar zorg echt dat je tijdens warme dagen genoeg drinkt. We schreven eerder al dat een vocht tekort zorgt voor vermoeidheid. Zeker op warme dagen moet je erop letten dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Gewoon water saai? Spice je water op met vers fruit als bosvruchten of groenten als komkommer

Let’s talk

Hoe pak jij het werktechnisch aan op zomerdagen? Wat is jouw zomeroutfit op kantoor? Heb je nog tips voor werken met warm weer? Deel het in de comments hieronder!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Susanne Kindt

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic