Word member Sluit je aan bij de club

Femke Kamps reviewt Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam

Femke Kamps, freelance editor en online content writer voor Apple, Cosmopolitan & Fashionista en founder van Youniqeblog.nl. Ze bezocht als één van de zestig vrouwen Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam. Femke schreef een review en deelt drie redenen waarom elke carrièrevrouw op 10 september naar de volgende editie van Goaldigger Sessions moet komen.

Tekst: Femke Kamps
Fotografie: Chantalle Laurent

 

“Zo, jij bent er vroeg bij,” aldus Jan-Geert, mede-eigenaar van Fifty Fifty, als ik om kwart voor 9 op zondagochtend door de doodstille straten van Den Bosch wandel. Gelukkig had ik een fijne reden om in het weekend op tijd uit bed te gaan: de eerste editie van de Goaldigger Sessions, powered bij W Hotel Amsterdam.

Herkenbaar
Na in het W Hotel ontvangen te worden met een heerlijke juice en al wat toffe vrouwen gesproken te hebben, was het tijd voor de eerste presentatie van Eve herself. Ze deelde tien carrièrefouten die ze ooit heeft gemaakt én wat ze hiervan had geleerd. “Ik deel nu tien fouten, maar ik heb er uiteraard veel meer gemaakt,” aldus Eve lachent. Een inspirerende presentatie, maar bovenal ook ont-zet-tend herkenbaar. Hierna was Emilie Sobels, oprichtster van Hashtag Workmode, aan de beurt. Zij bood inspiratie hoe je een idee kunt omzetten naar een succesvolle business. Iets waar Emilie als ervaringsdeskundige álles vanaf weet. Zelf had ze een paar jaar geleden het idee om een creative co-working place voor vrouwen op te richten en inmiddels heeft ze al drie succesvolle vestigingen: twee in Amsterdam, één in Rotterdam. Hoewel ik al bekend was met het verhaal van Emilie, heb ik met veel interesse naar haar persoonlijke presentatie -inclusief fijne en zéér praktische tips- geluisterd. Een #girlboss pur sang.

Verfrissend
Na een uitgebreide, luxe lunchbreak met healthy sandwiches, sushi én brownies nam Milou Turpijn, hoofdredacteur van Women’s Health, het woord. Zij deelde haar tips en tricks hoe je je goals kunt behalen en tegelijkertijd in balans blijft. Fysiek en mentaal. Héél nuttig en bovendien was het tof om haar verhaal te horen. Zo werkte ze enkele jaren geleden nog in de financiële wereld. Wie had toen kunnen bedenken dat ze niet lang daarna aan het roer van Women’s Health zou staan? Milou zelf in ieder geval niet. Met een flinke dosis zelfspot was het alleen al om die reden ontzettend fijn om naar haar te luisteren. De reeks aan presentaties werd afgesloten door Floortje Lopes, oprichter van Tree Full of Scones en businesscoach. De titel van haar presentatie luidde ‘Geloof in je eigen greatness, be unstoppable en creëer zo de juiste mindset om jouw goals te behalen’. Door middel van kleine en korte opdrachten werden we zelf aan het werk gezet. Zo moesten we met de persoon die naast ons zat  praten over onze goals, maar ook de belemmerende gedachten delen die ons tegenhielden om onze goals te behalen. De opvallende én verfrissende uitkomst: het bleek dat iedereen in de zaal met dezelfde belemmerende gedachtes rondliep. Hierop werd ons de vraag gesteld of deze belemmerende gedachtes feiten óf meningen waren. Meningen, was al snel de conclusie. “En wat kun je doen met meningen?” luidde de vraag van Floortje. “Juist. Omdraaien. ” Een ontzettend verfrissende en inzichtelijke presentatie.

Daarna zat de Goaldigger Sessions er alweer bijna op. Na een paneldisccusie en een vragenronde, was het tijd om af te sluiten met de Women on Top netwerkborrel op het dakterras van het W Hotel Amsterdam, waar ik nóg meer inspirerende vrouwen ontmoette. Het liefst had ik op het einde van de dag op repeat gedrukt. Op 10 september is de volgende editie van de Goaldiggers Sessions.

Dit zijn de drie redenen waarom ik Goaldigger Sessions elke carrièrevrouw kan aanraden

1. Je wordt gemotiveerd om je goals te bereiken, maar ook om fouten te maken

Door de inspirerende verhalen van Milou Turpijn en Emilie Sobels ging het bij mij echt kriebelen om zelf aan de slag te gaan: niet alleen met mijn business, maar ook om hierbij niet mezelf uit het oog te verliezen. Deze twee #girlbosses leerden mij het belang van een duidelijk doel opstellen en het ontdekken van je purpose. Toch drukten zij en Eve Tomaszweski ons ook vooral op het hart om fouten te blijven maken, en deelden ze ook zelf hun grootste fouten. Een feest der herkenning voor iedereen die aanwezig was, maar bovenal een geruststelling en fijn inzicht dat succes én fouten maken hand in hand gaan.

2. Je komt tot nieuwe inzichten om je carrière een boost te geven en je goals (durven) te behalen

Eén van de belangrijkste lessen tijdens de Goaldigger Sessions was: je kunt meer dan je denkt. Iets wat misschien makkelijk is gezegd, maar wat Floortje Lopes ons op zéér praktische wijze heeft laten ervaren. Zo kregen we de opdracht om vijftien seconden lang op één been te springen en alvorens in te schatten hoe vaak we dit dachten te kunnen doen. Het verrassende resultaat: iedereen in de zaal had zijn eigen kunnen veel lager ingeschat. “Het laat heel praktisch zien wat we in onze carrière ook vaak doen: onszelf onderschatten,” aldus Floortje. Ook wat Floortje ons leerde over omgaan met belemmerende gedachtes is mij sterk bijgebleven (zie stuk over de presentatie van Floortje: ‘Is het een feit of mening?’). Ik weet zeker dat ik haar tip vaak ga toepassen als een negatieve gedachte mij tegenhoud om voor mijn goal te gaan.

3. Je ontmoet andere inspirerende vrouwelijke ondernemers

Goaldigger Sessions geeft je de mogelijkheid om andere vrouwelijke ondernemers te ontmoeten uit verschillende werkvelden. Of dit nu fashion, financiële consultancy of gezondheidszorg is. Het horen van al die verschillende verhalen en ervaringen droegen echt bij aan dit event. Het was heel bijzonder om te ervaren hoe supportive iedereen was ten opzichte van elkaar. Eve heeft zonder twijfel gelijk: achter elke succesvolle vrouw staat écht een club succesvolle vrouwen die elkaar supporten.

Scoor hier jouw ticket voor Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic