Word member Sluit je aan bij de club

De Instagram secrets van…Ashlee Janelle Danso, fashion stylist en blogger

Social media is niet meer weg te denken uit het leven van ondernemende vrouwen. Vooral Instagram is booming. Als je het goed weet te gebruiken, kan het een enorme boost geven aan je carrière. Maar wat zijn nu de inside tips & tricks die leiden tot social media succes? Wij vragen vrouwen naar alle ins & outs van hun Instagram. Deze maand deelt Ashlee Janelle Danso, fashion stylist, blogger en founder Styled By YOU!, hoe zij haar Instagram-account @ashleejanelle_ (40,7k followers) inzet voor haar carrière.

Wat is het goal van jouw Instagram?

“Mijn goal is om mijn volgers te inspireren, te motiveren en een
ultiem platform te bouwen voor mijn business. Ik heb in 2011 Styled by YOU! opgericht: een bedrijf waarmee ik enerzijds cursussen en workshops voor jonge creatievelingen, stylisten in de dop en scholen geef. Anderzijds heb ik grote mode-evenementen georganiseerd in onder andere de Jimmy Woo en Westergasfabriek. Omdat ik mijn personal brand meer wil uitbreiden, gaat Styled by YOU! binnenkort verder onder de naam Ashlee Janelle. Ik heb een hoop plannen voor nieuwe diensten die ik wil gaan verzorgen.”

Wat wil je followers met jouw feed meegeven?

“Via mijn instagram feed kunnen mijn volgers een stukje meekijken in het leven van Ashlee Janelle: een jonge vrouw die van mode, reizen, positiviteit en ondernemen houdt. Ik hoop mijn followers via mijn visuals te motiveren om hetzelfde te doen.”

Wat is je Instagram goal?

“Ik stel mezelf altijd de vraag wat ik zou doen als mijn 40,7k volgers verdwijnen of als Instagram plotseling verdwijnt. Als mijn business alleen afhankelijk is van Instagram, heb ik dan een probleem. Ik ben daarom een mailinglist gestart. Op die manier is mijn business niet alleen afhankelijk van Instagram, maar kan ik mijn volgers ook op een andere manier bereiken. Mijn goal is maandelijks minstens 50-100 nieuwe subscribers te hebben voor mijn mailinglist. Instagram is een goede manier om nieuwe subscribers te trekken. Ik krijg er  10 tot 15 per dag bij.”

Waar haal je inspiratie vandaan voor de beelden op jouw Instagram?

“Ik kan urenlang genieten van andere Instagram accounts en zit ook veel op Pinterest voor inspiratie.”

Hoe komt jouw Instagram feed tot stand? 

“Ik voeg eerst al mijn gemaakte foto’s toe in MyPics voordat ik het op
Instagram post. Via de MyPics-app kun je de afbeeldingen verschuiven zodat je weet hoe jouw Instagram feed eruit gaat zien. Daarnaast heb ik een vaste fotograaf waarmee ik elke week ongeveer 2-3 outfits schiet.”

Hoe ben je zo groot geworden op Instagram?

“Ik heb twee sterke social media kanalen gebruikt en aan elkaar gelinkt om mijn personal brand ‘out there’ te krijgen: Youtube en Instagram. Dat bleek een goede zet te zijn. Wat ook belangrijk is, is dichtbij jezelf blijven, dat waarderen volgers. Tenslotte helpt het om ge-repost te worden door grote Instagram accounts. Dit doe je door accounts met een groot bereik te taggen in jouw foto’s. Als zij je foto reposten, gaan hun volgers jouw foto meestal ook liken, erop commenten of jou ook volgen.”

Wat is jouw ultieme tip voor meer followers?

“Zie Instagram als jouw eigen online magazine/reality show: wat voor type mensen wil je aanspreken? Wat voor gevoel en indruk moeten zij krijgen als zij op jouw Instagram belanden? Wat voor soort beelden vinden jouw volgers interessant? Het is heel erg belangrijk om over al deze punten na te denken. Probeer het zo persoonlijk mogelijk te houden; mensen willen zichzelf in jou herkennen.”

Hoe maak je van Instagram een business?

“Bepaal eerst wat jouw goal is en wat het is dat jou onderscheidt van de rest. Zodra je dat helder hebt, is het een stuk makkelijker om doelgericht te werken, strategisch te communiceren en te posten om zo uiteindelijk een dienst of product te verkopen. Ik word vaak door merken benaderd, maar benader zelf ook nog steeds leuke merken waarmee ik graag zou willen samenwerken. Ik ben nogal kieskeurig met wie ik samenwerk. Ik vind het belangrijk dat een merk bij mijn personal brand past en dezelfde positieve boodschap verspreidt als ik.”

Wat is het geheim van een mooie Instagram feed?

“Dat alle foto’s en video’s op je feed een eenheid vormen. Dit doe je door te zorgen voor een mooie compositie en door steeds dezelfde filters te gebruiken.”

Welke apps gebruik je om jouw foto’s te bewerken en hoe doe je dat? 

“Ik bewerk mijn foto’s met Facetune, VSCO en Beautyplus. Via een filmpje op mijn Youtube kanaal laat ik stapsgewijs zien hoe ik dat doe.”

Wat is in jouw ogen de perfecte Instagram-foto? 

“Mooi licht, sterk contrast en een duidelijk beeld van de omgeving.

Wat zijn jouw top 3 accounts to follow? 

@garypeppergirl vind ik geweldig vanwege haar effortless en sophisticated style. @thepatriciabright volg ik zowel op Instagram als op Youtube. Zij heeft een hele leuke persoonlijkheid: bubbly en all over the place. Ik herken veel van mijzelf in haar. Tenslotte mijn leuke blogger vriendin @oumaymaboumeshouli. Haar waanzinnige foto’s en locaties zijn voor mij letterlijk #goals.”

Wat plaats je wel en wat plaats je niet op Instagram? 

“Ik plaatst alleen foto’s en video’s die in lijn zijn met mijn boodschap en mijn goal. Wat daar niet aan voldoet, komt dus niet op mijn feed. Wat ik daarnaast amper plaats, zijn foto’s van familie- en het uitgaansleven. Dat is een stukje van mij leven wat ik liever voor mijzelf houd.”

Met welke camera maak je foto’s? 

“Met een Canon of gewoon met mijn Iphone 6S.”

Verdien je geld aan Instagram en hoeveel?

“Ja, ik verdien via Instagram. Hoeveel dat is verschilt per samenwerking. Het schommelt tussen de €200 – €700, -.”

Wat heeft Instagram jou gebracht? 

“Hele mooie samenwerkingen met merken als Diesel, GC Watches en John
Frieda. Maar het heeft mij ook in contact gebracht met mensen uit Engeland, Zuid Afrika, Ghana en Amerika waarmee ik nog steeds heel goed contact heb.”

Wat wil je nog bereiken?

“Mijn goal is om met mijn personal brand Ashlee Janelle nauwer samen te werken met fashion- en beauty brands en fashion starts ups door ze te coachen en de wegwijs te maken op social media. Denk hierbij aan brand positionering en influencer marketing.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic