Word member Sluit je aan bij de club

Work it met Sara Rosalie, founder Sara Rosalie natural skincare

Sara Rosalie valt onder de categorie ‘good doers’ in de cosmeticabranche. Het hoofdingrediënten van haar skincare lijn Sara Rosalie met natuurlijk ingrediënten is Lanoline. Oftewel, wolvet; waar ze als klein meisje dat opgroeide op een schapenboerderij op Texel al in aanraking mee kwam. Wij spraken Sara over wat er allemaal komt kijken bij het runnen van haar business en hoe het allemaal laat werken. Sara: “Ik neem mezelf serieus. Alles wat ik wil is mogelijk, als ik het maar voor me zie en erin geloof.”

Waarom ben je Sara Rosalie begonnen?
“Ik ben opgegroeid op een schapenboerderij op Texel, waar ik al jong de voordelen van lanoline leerde kennen. Lanoline is wolvet, het natuurlijk talg van het schaap dat een bijproduct is van het scheren van de wol . Het hydrateert je huid en laat het tegelijkertijd ademen. Daar wilde ik wat mee. Het liefst mooie en bewuste skin care van maken. Vorig jaar ben ik dat zelf gaan ontwikkelen. Zo is Sara Rosalie ontstaan.”

Waar ben je op dit moment allemaal mee bezig?
“Ik ben druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, dat is het leukste om te doen maar ook super spannend. Daar komen ook onzekerheden bij kijken: wordt alles zoals ik het in gedachten heb? Is het op tijd af? Vinden anderen het net zo fijn spul als ik?”

Hoe houd je overzicht?
Heel veel to-do lijsten, haha. Ook maak ik vaak schema’s met alle onderdelen van het merk en bedrijf, gewoon met stift op een groot vel papier. Dan krijg ik weer een beetje structuur als ik het kwijt ben en kan ik prioriteiten stellen. En ik heb m’n mailbox handig ingedeeld met markeringen, zodat ik precies weet wie ik nog moet antwoorden en wat ik nog moet afhandelen.”

Heb je een businessplan geschreven?
“Eerder een strategisch plan. Ik werk veel op gevoel en ben er niet zo goed in om alles van te voren al op papier te zetten. Ik heb natuurlijk wel gekeken naar wat er al was in de markt, rekening gehouden met de haalbaarheid en marketingplannen gemaakt.”

Hoe zag jouw carrière er voor Sara Rosalie uit?
“Ik heb Nederlands en Journalistiekwetenschap gestudeerd, iets totaal anders dan wat ik nu doe. Maar wat ik tijdens mijn studie belangrijk vind, dat geldt nu nog steeds: ik doe wat ik interessant vind en verdiep me daar in. Na mijn studie ben ik bij LINDA. gaan werken. Daar heb ik enorm veel geleerd over hoe je een merk bouwt en kwaliteit behoudt. Na een aantal jaar in dienst, merkte ik dat ik voor mezelf wilde beginnen. Dit heb ik gedaan en nu bijna een jaar geleden heb ik Sara Rosalie gelanceerd. Ik zit echt in het begin van mijn business, het eerste jaar is nog niet eens voorbij. Afgelopen jaar zie ik als een trial jaar, waarin ik heel veel heb geleerd en ook mijn plannen bij heb kunnen sturen. Nog elke dag kom ik dingen tegen die nieuw zijn en anders kunnen, dat maakt het juist leuk.”

Ik vertrouw heel erg op mijn gevoel en tot nu toe gaat dat goed

Had je een startkapitaal nodig om Sara Rosalie te starten?
“Om een skin care lijn te beginnen heb je een budget nodig voor de ontwikkeling en inkoop van producten. Daarnaast moet er natuurlijk een website komen, fotografie en verzendmateriaal. Dus een zeker startbedrag had ik zeker nodig gehad. Dit bedrag heb ik uit mijn eigen buffer waarvoor ik zelf heb gespaard gehaald.”

Wat, hoe en hoeveel investeer je in jouw business?
“Bij zowel tijd als geld denk ik heel goed na over efficiëntie en effectiviteit. Ik vind het zonde om uren aan iets te zitten, waarvan het effect en de waarde minimaal zal zijn. Dat zelfde geldt voor budget.”

Wat onderscheidt jou van andere skincare lijnen?
“Ik zeg altijd: ‘Sara Rosalie is in één zin conscious skin care with a hint of Texel.’ Ik zeg liever ‘bewust’ dan ‘natuurlijk’, ook al focus ik me op natuurlijke ingrediënten. Met bewust bedoel ik dat over elk ingrediënt in het product is nagedacht en de invloed op de huid is afgewogen. Daarnaast zitten in elk product ingrediënten van Texel. Voor het grootste deel lanoline, maar er komt ook een nieuw product aan met bijvoorbeeld zeezout. Het gevoel van Texel, vrijheid en natuur, moet overheersen.

Wat is de belofte van Sara Rosalie?
“Ik ben niet zo’n fan van producten die mooie beloftes doen. Ik ga uit van de basis, een product moet hydrateren, beschermen en verzachten. Voor een gezonde huid doe je de rest namelijk zelf door goed voor jezelf te zorgen. Een heel groot deel van hoe je huid zich gedraagt, komt van binnenuit. Ik vind het storend dat cosmeticaproducenten beweren dat hun product dé oplossing is tegen bijvoorbeeld huidveroudering. Gezichtsverzorging en cosmetica zijn geen oplossing, het is een aanvulling.”

Wat is jouw 9-to-5 dresscode?
“Ik zou willen dat ik meer fashion was, maar ik vind het vooral belangrijk dat kleding lekker zit en me goed doet voelen. In de cosmeticawereld gaat men vrij conventioneel gekleed. Je ziet veel mannen in pak. Ik maak er een sport van om tijdens afspraken iets heel anders aan te doen. Een oversized sweater boven flaired jeans of een trainingsbroek met sneakers. Moet kunnen.”

Ben je wel eens onzeker over jouw business en hoe ga je daar mee om?
“Om de andere dag, haha. Maar het wordt steeds minder eigenlijk. Hoe meer ik merk dat mensen positief op mijn verhaal en producten reageren, hoe relaxter ik word. Natuurlijk blijft het bij een nieuwe investering wel spannend, want je weet nooit zeker wat je eruit gaat halen. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik m’n geduld niet mag verliezen en dat het de komende tijd vooral investeren is, zowel qua geld als tijd. Uiteindelijk moet daar natuurlijk een positief resultaat uit komen.”

Wat is de grootste les die je door je business hebt geleerd over geld? 
“Dat je met geld geld maakt. Klinkt misschien gek, maar als je effectief investeert en zorgt dat je niet stil staat, geloof ik dat je een bepaalde geloofwaardigheid creëert en er zo het meeste uit haalt.”

Wat zijn de grootste uitdagingen aan het hebben van een eigen bedrijf en hoe ga je daarmee om? 
“Ik kom elke dag wel iets tegen waarover ik nog niet hebt nagedacht. Als starter werk ik nog veel alleen en dan is het lastig om met een gebrek aan de juiste ervaring keuzes te maken. Ik vertrouw heel erg op mijn gevoel en tot nu toe gaat dat goed. Ik herinner mezelf er altijd aan dat ik van fouten leer. De eerste keer gaat iets misschien mis, maar daarna weet je hoe het moet. Dat maakt ondernemen ook juist zo leuk.”

Heb je dingen aan jezelf moeten veranderen ten behoeve van Sara Rosalie?
Ik moest meer in mezelf gaan geloven. Als je jezelf niet serieus neemt, doen anderen dat ook niet. Het is best gek om bijvoorbeeld je eigen naam als merknaam te gebruiken of om vol lof over je eigen producten te praten, dus ik heb mijn bescheidenheid aan de kant gezet omdat ik heel erg geloof in wat ik maak.”

Wat zijn jouw words to work by? 
“Groot denken, klein handelen. Oh, en all good things take time, want geduld is nog wel eens lastig.”

Als je jezelf niet serieus neemt, doen anderen dat ook niet

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 
“Ik probeer zoveel mogelijk vast te houden aan kantooruren, omdat ik het lekker vind om ook gewoon ‘vrij’ te zijn. In de ochtend mail ik veel omdat ik vaak wakker word met nieuwe ideeën en oplossingen, dan is dat alvast eruit. Verder verstuur ik pakketjes als ik onderweg ben naar afspraken, drink ik veel koffie met mensen en zit ik veel achter m’n laptop om aan teksten te werken of mijn social media te beheren.”

Wat doe je om te ontspannen? 
“Zodra ik merk dat ik het nodig heb ga ik naar Texel. Dat is voor mij een mini-vakantie waarin ik helemaal tot rust kom. Verder ga ik een paar keer per week naar de sportschool, en doe ik aan yoga en meditatie. Je zult ook tijd in jezelf moeten investeren om het beste uit je bedrijf te kunnen halen.”

Ben je al winstgevend?
Was het maar waar.

Wat is jouw key to success?
“Ik neem mezelf serieus. Alles wat ik wil is mogelijk, als ik het maar voor me zie en erin geloof. Verder helpt het mij om met veel mensen praten, maar niet naar iedereen te luisteren. Mij tip voor anderen: vooral doen wat jij belangrijk vindt.”

Wat zijn jouw future goals?
“Ik hoop dat ik dan samen met alle andere opkomende merken een nieuwe eerlijke en bewuste standaard in cosmeticaland heb neergezet.”

Hoe blijf je gefocust op jouw carrièregoals?
“Ik werk vanuit een strategisch plan waarin ik ook een why-how-what heb opgesteld. Doordat ik weet waarom ik dit doe, blijft ik gefocust. Op sommige dagen vraag ik me wel eens af waarom ik hier in godsnaam aan ben begonnen. Dan plan ik brainstorm met leuke en interessante mensen in en heb ik zo de drive weer te pakken.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic