Word member Sluit je aan bij de club

Zo hou je balans terwijl je je goals behaalt

Druk met werk? Dan willen gezond eten, sporten en voldoende rust er nog weleens bij inschieten. We got you! Als er iemand weet hoe je een gebalanceerd leven leidt terwijl je hard werkt aan het behalen van je goals, is het Milou Turpijn, hoofdredacteur Women’s Health. Ze zal tijdens Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam op 7 mei met jou delen hoe zij dat doet en je van tips voorzien tijdens haar presentatie ‘Je goals behalen terwijl je een gebalanceerd leven leidt’. Met de tips hieronder, zet jij nu alvast een stap in de goede richting.

Ga ‘s ochtends sporten

‘s Ochtends sporten zorgt ervoor dat je vol energie aan de dag begint. Ook fijn: je kunt sporten first thing van je to-do lijst afstrepen. Zo hoef je je de rest van de dag geen zorgen meer te maken of je je sportsessie wel of niet gaat redden. Milou: “Ik ben een ontzettende voorstander van ‘s ochtends sporten. Ik zit vaak ‘s avonds nog op kantoor; daarna nog sporten, is dan wel het laatste waar ik aan wil denken. Door ‘s ochtends te gaan, tackel ik dat probleem.” Maar wat nu als je geen ochtendmens bent? Milou: “Een sportmaatje, die heb ik zelf ook. Dat helpt echt! Als er iemand op je staat te wachten, dan is de kans dat je gaat veel groter, dan wanneer je alleen moet. Als je er geld voor hebt, is een personal trainer ook een goede optie.”

Wees je bewust van wat je binnenkrijgt 

Weet jij wat je dagelijks binnenkrijgt? Milou: “Ik ben geen voorstander van alles tracken wat je eet, maar als je graag gezond wilt blijven eten en drinken terwijl je een busy lifestyle leidt, is bewustzijn de eerste stap. Om voor jezelf helder te krijgen wat je op een dag eet en drinkt, kan het helpen om eens een week alles bij te houden met een app als Myfitnesspal. Zo krijg je een idee van het verschil in calorieën en voedingswaarden tussen verschillende voedingsmiddelen en kun je vervolgens slimmer in plaats van minder eten.”

Prep je meals

Het is tricky om pas te gaan nadenken wat je gaat eten, zodra je honger krijgt. Daardoor is de kans groter dat je naar iets ongezonders grijpt. Dit kun je voorkomen. Milou: “Meal preppen is key als je gezond wilt blijven eten terwijl je het druk hebt. Door voorbereidingen te treffen, maak je het jezelf gemakkelijk. Ik bak in het weekend bijvoorbeeld een bananenbrood en vries dat in plakken in. Zo heb ik altijd een healthy snack voorhanden.” Ben je aan het koken voor je avondeten? Maak een extra portie. Dan heb je alvast een healthy lunch voor op kantoor of je kunt het invriezen voor een avond waarop je laat thuiskomt. Milou: “Als jij om 19.30u hongerig thuiskomt en je moet dan nog gaan bedenken wat je wilt eten en boodschappen doen, dan heb je grote kans dat je voor een snelle, maar vaak ongezonde, optie gaat. Af en toe iets ongezonds eten is trouwens helemaal niet erg, maar let erop dat het niet de standaard wordt.”

Zorg voor meditatieve momenten

Meditatie is hot. Heb jij baat bij meditatie? Probeer dan wekelijks vaste meditatiemomenten in te plannen. Zo wordt het een routine. Wat nu als meditatie niet jouw ding is? Milou: “Alles kan meditatief zijn. Je hoeft niet per se een uur op een matje te gaan zitten met gesloten ogen als dat niet jouw ding is. Als jij bijvoorbeeld rustig de tijd neemt om te koken, kan dat ook heel meditatief werken. Of ga tijdens je lunchpauze buiten op een bankje zitten en doe even helemaal niets. Het gaat erom dat je even ontspant en je gedachten los kan laten. Op welke manier je dat doet, is helemaal aan jou.”

Zorg voor voldoende slaap en ontspanning

Blijven knallen op de werkvloer? Dan is ontspanning essentieel. Milou: “Het is simpel: zonder yin, geen yang. Je hebt gewoon ontspanning nodig. Alleen maar blijven gaan, houdt niemand vol. Gun jezelf af en toe tijd om alles in te laten dalen en weer op te laden.” Zorg dus dat je genoeg ontspanningsmomenten inplant, maar vergeet ook niet voldoende te slapen. Milou: “Voldoende slaap zorgt ervoor dat je geestelijk en fysiek herstelt. Zo kan je weer vol energie de nieuwe werkdag in. Ik probeer elke nacht minimaal zeven uur te slapen. Natuurlijk lukt dit niet altijd, maar ik probeer dat wel als standaard aan te houden.”

Let op je cafeïne-inname

Te veel cafeïne is niet goed voor je, maar we willen onze hazelnut soy latte ook niet missen. Milou: “Ik drink elke dag koffie, maar mag van mijzelf max. twee koffie per dag. Daarnaast drink ik veel water en thee; hierbij let ik erop dat het cafeïnevrije thee is.” Heb je die twee koffie er al in je eerste uur inzitten en breng je daarna regelmatig nog een bezoek aan de coffee corner? Milou: “Als jij zes, zeven koppen koffie per dag drinkt en daar niks van merkt, kan het zijn dat je lichaam gewend is geraakt aan de cafeïne. Je zou dan kunnen proberen eens een weekje te detoxen: dus even helemaal geen koffie drinken. Kijk wat dat met je lichaam doet en hoe je je voelt.”

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Milou Turpijn, hoofdredacteur Women’s Health.

Let’s meet

Wil je meer insider tips & tricks van Milou Turpijn en andere inspirerende vrouwen? Kom dan op zondag 7 mei naar het event Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam. Dan gaat The Goaldiggers Club in het W Hotel live met met masterclasses van Emilie Sobels (founder Hashtag Workmode), Milou Turpijn (hoofdredacteur Women’s Health), Floortje Lopes (founder Tree Full of Scones en businesscoach) en Eve Tomaszewski (founder The Goaldiggers Club). Tussendoor wordt er een healthy lunch geserveerd en we sluiten af met onze ‘Women on Top’-netwerkborrel waar je kunt minglen en netwerken. Na afloop ga je naar huis met een goedgevulde goaldigger canvas bag. Lees hier alle up-to-date info en scoor je toegangsbewijs.

Beeld: Jeanette Huisman

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic