Word member Sluit je aan bij de club

Met deze fixing sprays is jouw make-up look de hele werkdag on point

Je make-up look moet een hoop doorstaan: van meeting, naar coffee break, naar presentatie, naar kantoorborrel. Je wilt natuurlijk dat je make-up eind van de dag nog steeds net zo on point is als ‘s ochtends. Eerder gaven we al tips hoe je make-up de hele werkdag mooi blijft zitten. De final tip daarbij was het gebruiken van een goede fixing of setting spray. Maar welke zijn nu goed? Hieronder mijn favorites.

How it works: voor degenen die niet zo bekend zijn met een fixing spray: je brengt hem als allerlaatst in je beautyroutine aan. Je kan gedurende de dag zo nu en dan bij-sprayen. Ogen dichten, spray zo’n dertig centimer van je gezicht houden en een keer of vijf-zes in een X en een T- figuur sprayen over je hele gezicht. Het kan wat nattig aanvoelen; dat droogt binnen een paar seconden op. Pas wel op dat je niet vol op je mascara spuit; dan loop je het gevaar dat je mascara uitloopt.

Urban Decay All Nighter Setting Spray

De koning onder de setting sprays en mijn persoonlijke favoriet. De Urban Decay All Nighter (€27,50) doet het, ondanks de naam, ook prima overdag. Ik fixeer om 08.00u mijn make-up ermee voordat ik naar werk ga. Als ik ‘s avonds om 21.00u thuiskom, zit het nog steeds flawless. Echt een topper.

 

Supergoop Defense Refresh Setting Mist

Deze spray (€30,50) met rozemarijn en mint-geur fixeert niet alleen je make-up, hij bevat ook nog SPF50. Handig voor als je na een zonnige kantoordag besluit het terras op te gaan voor een welverdiende borrel. Even sprayen en je kan veilig de zon in! Zorg dat je hem deze zomer in je business bag hebt, dan ben je op elke borrel voorbereid.

 

L’Oréal Paris Infallible Fixing Mist

Prima spray voor een prima prijs (€13,99). De spray van L’Oréal fixeert je make-up en hydrateert je huid. Wel goed schudden voor gebruik, anders wil er nog wel eens een witte waas op je gezicht ontstaan.

 

GlamGlow Glowsetter Makeup Setting Spray

GlamGlow is het secret go-to merk van veel celebrities. Deze spray (€30,25) is dan ook geïnspireerd op de Hollywood-look: een sexy, stralende huid, die niet glimt. De spray bevat niet alleen mineraalrijk water om je make-up te fixeren en een mix van stoffen die de huid tegen stressinvloeden van buitenaf moet beschermen, maar ook cafeïne die je huid boost. Zo heb je ‘s ochtends meteen je cafeïne kickstart!

 

Make Up Forever Mist & Fix Make-Up Setting Spray

Dit merk was voorheen enkel in het buitenland te verkrijgen, maar in januari van dit jaar opende de eerste store in Amsterdam. De spray (€28, -) fixeert, hydrateert en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buiten zoals uitlaatgassen. Een spray voor de business woman in the city dus. Hij zorgt er in ieder geval voor dat je make-up de hele dag blijft zitten. Er zijn zelfs vrouwen die beweren dat ze hem beter vinden dan de spray van Urban Decay… Ik zou zeggen: try both and pick a side!

 

Evian Facial Spray

Dit was altijd mijn gouden tip tegen de droge lucht in vliegtuigen: om de zoveel tijd even sprayen en je houdt je gezicht tijdens vluchten gehydrateerd (de 100ml versie mag mee in je handbagage). Maar de Evian Spray (€6,49 voor 150ml) levert ook prima werk bij het fixeren van je make-up. Sowieso een aanrader om in je business bag te hebben; de lucht in kantoren kan vaak nogal droog zijn. Af en toe een spraytje houdt je huid gehydrateerd én je make-up mooi.

Let’s share

Heb jij een favoriet die hierboven niet tussen staat? Deel hem in de comments hieronder!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Thirteen Thoughts

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic