Word member Sluit je aan bij de club

Money Talk met Nathalie Zoeteweij & Mathilde Kamphuis, founders T.I.T.S. store

Kleding en tassen met een brutale knipoog: dat is T.I.T.S. Deze Amsterdamse store wordt gerund door founders Nathalie Zoeteweij en Mathilda Kamphuis. Wij spraken hen voor Money Talk over hun geldzaken en hoe de opstartjaren van een eigen winkel er vanuit financieel oogpunt uitzien.

Fotograaf: Daphne Ponsteen

Hoe gaat het met jullie en waar zijn jullie momenteel allemaal mee bezig? 

“Wij bestonden 11 april alweer twee jaar, dus vonden wij het tijd voor een boob job. In februari zijn wij een week dicht gegaan. Wij hebben toen dag en nacht met een top team geklust aan een nieuw interieur, zodat we onze tittie-club weer kunnen verrassen en inspireren met een nieuwe look. Wij kunnen dus zeggen dat het erg goed gaat!”

Kunnen jullie vertellen waar T.I.T.S. voor staat en wat jullie allemaal doen?

“T.I.T.S. staat voor This Is The Shit. Alles wat wij verkopen moeten wij zelf helemaal de shit vinden. Wij zijn de winkel begonnen met het idee om allemaal toffe merken aan te bieden, die nog nergens anders in Nederland te verkrijgen zijn. Wij zijn dus altijd druk op zoek naar funky merken om zo onze klant ieder seizoen weer te verrassen. Wij zijn gek op items met grappige of naughty details, waar de klanten heerlijk om kunnen lachen. Maar wij houden ook van klassieke items van mooie kwaliteit. Die mix van stijlen houdt onze collectie uitdagend en verrassend. Verder zijn wij altijd wel bezig met leuke samenwerkingen en het organiseren van evenementen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een organic T-Shirt met geborduurde tieten gemaakt in samenwerking met YUNIT. Maar wij zijn ook bezig met eigen productie; zo hebben wij net ons eerste eigen tits-shirt gelanceerd!”

Wat is jullie relatie tot geld?

“Wij vinden het beiden erg belangrijk om iets te doen wat wij echt heel leuk vinden en zijn bereid, daar zeker in het begin, financieel op in te leveren. Dat is ook onze kracht. Wij zitten nog in onze eerste drie opstartjaren, dus het is financieel nog geen vetpot. Wij hopen natuurlijk dat dit in de toekomst verandert, maar wij wisten van te voren waar we aan begonnen en vinden dat het waard.”

Hoe gaan jullie om met jullie financiën en administratie?

“Mathilde houdt de administratie wekelijks bij, zodat we goed overzicht houden. Onze boekhouder let daarbij op of alles wel goed gaat. Verder maken wij ieder seizoen een omzetprognose en een planning van de uitgaven voor de inkoop per merk. Wij houden altijd een budget apart voor als wij nog leuke nieuwe merken tegenkomen in het seizoen. Wel is het ieder seizoen weer spannend; je maakt natuurlijk een omzetprognose, die je vervolgens wel moet waarmaken. Wij hebben ieder seizoen wel een stressmoment waarbij er alleen maar dozen kleding binnen komen en dat allemaal in één keer betaald moet worden. Als dan de verkoop een weekje tegenzit, liggen we wel even wakker. Maar tegelijkertijd is dat ook weer wat ondernemen zo uitdagend maakt!”

Welke tools gebruiken jullie om de financiële administratie efficiënt te laten verlopen?

“Wij maken van alle bonnen en facturen een foto en zetten die in Dropbox, zodat wij altijd alles kunnen terugvinden en de boekhouder daar direct bij kan. Voor de rest werken wij nog ouderwets met geschreven bonnen en Excel. Wij hopen in de toekomst wel een geautomatiseerd kassa systeem aan te schaffen.”

Hoe verloopt jullie inkomstenstroom?

“Als de omzet een dag of een week tegenvalt, denken wij altijd maar: ‘een dag is nog geen week, een week is nog geen maand en een maand is nog geen jaar’. Aan het einde van de maand trekt het altijd weer recht. Onze maandelijkse prognoses kloppen meestal wel. Er zit duidelijk een stijgende lijn in. Ook weten wij inmiddels dat de maanden november, januari en februari de slechtste maanden zijn in de detailhandel. Daar kunnen wij dus rekening mee houden.”

Hebben jullie een buffer voor maanden dat het minder gaat?

“Wij proberen wel altijd een buffer te hebben, maar de buffer die wij hadden, hebben wij net geïnvesteerd in de verbouwing. Wij moeten de komende twee maanden dus weer wat salaris inleveren om weer een nieuwe buffer op te bouwen.”

Geven jullie weleens gratis producten weg? 

“Als wij een eigen product hebben, kiezen wij mensen uit die wij helemaal de shit vinden en die echte tits-fans zijn. Wij gaan ook wel eens een samenwerking met een merk aan, waarbij zij ons items opsturen die wij aan leuke mensen kunnen geven. Maar buiten dat geven wij geen kleding weg; dan snijden we onszelf in de vingers. Wij zijn daar ook erg duidelijk in, maar vinden dat soms echt wel lastig. Niet iedereen begrijpt dat voor ons alle inkomsten erg belangrijk zijn om de shop draaiende te houden. Als iemand ons echt heel leuk vindt, moeten ze ons maar supporten en het gewoon kopen.”

Trakteren jullie jezelf als de zaken goed gaan met T.I.T.S.?

“Dat doen wij eigenlijk te weinig. Wij moeten erop letten, dat wij soms even stilstaan bij wat wij al bereikt hebben en dat gewoon vieren. Wij hebben onszelf vorig jaar wel getrakteerd op een nieuwe laptop. Af en toe gaan we de kroeg in om een samen een lekker avondje door te zakken.”

Doen jullie weleens dingen die jullie minder leuk vinden, maar waarvan jullie wel weten dat ze de huur betalen?

“Ieder werk brengt rotklusjes met zich mee, dat hoort erbij. Dat zijn de rotklusjes die ook moeten gebeuren voor T.I.T.S. Wij nemen geen opdrachten aan om de huur te betalen. Wij doen alleen dingen waar we ons echt goed bij voelen. Maar dat gezegd hebbende, stel dat er een keer iets op ons pad komt waarmee we echt een enorme klapper kunnen maken, dan gaan we daar natuurlijk wel even over babbelen.”

Vinden jullie het belangrijk om in jezelf en in jullie business te investeren?

“Investeren is all we do. Wij vinden het erg belangrijk om niet stil te staan en een degelijk fundament op te bouwen. Risico’s nemen hoort daarbij. Momenteel investeren wij voornamelijk in ons bedrijf, maar wij hopen in de toekomst meer in onszelf te investeren door middel van een opleiding of cursussen. Er valt nog zoveel te leren!”

Welke financiële tip zouden jullie iemand meegeven? 

“Wij kunnen eerlijk gezegd zelf nog wel wat financiële tips gebruiken, haha. Maar een goede tip voor ondernemers in het algemeen? In je comfort zone kan je niet groeien! So take a chance!”

Sparen jullie voor je pensioen?

“Helaas nog niet. Wij houden daar nu nog niet genoeg voor over. Maar het staat wel op de planning om daar na ons derde jaar mee te beginnen.”

Wat willen jullie nog bereiken met T.I.T.S.? 

“Ons goal is een sterke brand identity opbouwen, zodat wij onder onze naam T.I.T.S. nog veel meer leuke dingen kunnen bedenken. Ook vinden wij eigen kleding ontwerpen te gek! Wij hopen dan ook in de toekomst steeds meer onder eigen label te gaan produceren. Ook willen wij onze webshop meer uitbouwen, zodat wij onze te gekke items wereldwijd kunnen verkopen. Daar is namelijk veel vraag naar. Step by step komen wij er wel!”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic