Word member Sluit je aan bij de club

Een effectief LinkedIn-profiel in 5 stappen

Op zoek naar een nieuwe baan of freelance werk? Acht op de tien professionals vindt een nieuwe baan of opdracht via hun netwerk. Hét social medium om te netwerken is natuurlijk LinkedIn. Pas deze tips toe en haal het meest uit jouw LinkedIn-profiel.

1. Zorg voor een compleet profiel

First things first. Zorg ervoor dat je een volledig ingevuld profiel hebt. Je naam, foto (een professioneel ogende, geen vakantie-selfie) en kopregel zijn de eerste dingen die een recruiter ziet. Zorg dus dat dat er goed uitziet. Daarnaast is het belangrijk om je werkervaring, bedrijven en functies op te sommen in de juiste volgorde. Voeg ook links toe aan je profiel naar bijvoorbeeld je portfolio en een schrijf een goede samenvatting over jezelf. Zorg ervoor dat de juiste adresgegevens aan je account zijn gekoppeld.

2. Maak je bio kort en bondig

Zorg ervoor dat je bio kort en bondig is met bovenaan de titels van jouw activiteiten opgesomd. De bio staat bovenaan je profiel, dus potentiële opdrachtgevers weten dan meteen waarvoor ze jou moeten inzetten. Vermijd clichéwoorden als gespecialiseerd in je biografie.

3. Wordt lid en reageer in LinkedIn groepen

Word lid van LinkedIn groepen die bij jouw vakgebied passen. In deze groepen kan je weer in contact komen met anderen en door mee te praten tijdens discussies kan jij laten zien wat je allemaal in je mars hebt. Go for it!

4. Houd je profiel up-to-date

Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel altijd up-to-date is. Heb je bijvoorbeeld promotie gemaakt of een nieuwe baan gevonden? Pas dit dan meteen aan op je profiel. Ook is het goed om artikelen te delen op je LinkedIn blog. Deel je expertise met anderen om meer gezien te worden. Voeg niet alleen job titels toe, maar ook belangrijke projecten waaraan je hebt meegewerkt voor een goede indruk.

5. Maak connecties en verzamel endorsements

LinkedIn is er niet om gezellig bij te kletsen met oude klasgenoten, maar het is wel handig om via dit kanaal met ze in contact te blijven. Wie weet hebben ze wel een toffe job voor je. Probeer daarnaast zoveel mogelijk connecties te maken met mensen uit jouw vakgebied en stuur een persoonlijke boodschap als je een invitation stuurt. Endorse jouw contacten en vraag LinkedIn connecties om jou ook te endorsen om je credibility te vergroten en je specialiteiten inzichtelijk te maken.

Don’t forget: zet je LinkedIn-profiel wel op zichtbaar, want anders gaan deze tips je natuurlijk niet helpen. Succes!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic