Word member Sluit je aan bij de club

De Instagram secrets van…Emilie Sobels, founder Hashtag Workmode

Social media is niet meer weg te denken uit het leven van ondernemende vrouwen. Vooral Instagram is booming. Als je het goed weet te gebruiken kan het een enorme boost geven aan je carrière. Maar wat zijn nu de inside tips & tricks die leiden tot social media succes? Wij vragen succesvolle vrouwen naar alle ins & outs van hun Instagram. Deze maand deelt Emilie Sobels, founder Hashtag Workmode, hoe zij haar Instagram-accounts @Hashtag_Workmode (16,2k followers) en @emiliesobels (11,3k followers) inzet voor haar carrière.

Wat is het doel van jouw Instagram? 

“Ik wil graag jonge vrouwen inspireren om hun dromen waar te maken. Daarnaast gebruik ik Instagram om te laten zien aan wat voor projecten ik werk. Op die manier werkt het een beetje als een visueel portfolio.”

Wat wil je uitstralen en wat wil je jouw Instagram followers met jouw feed meegeven? 

“Met onze Hashtag Workmode Instagram laten wij zien hoe onze kantoren eruitzien en wie er een werkplek huren. Het is een kijkje achter de schermen. Mijn persoonlijke Instagram gebruik ik om te inspireren en om projecten aan te kondigen.”

Wat zijn je Instagram strategie en goal? 

“Ik heb dus twee accounts: één zakelijke voor Hashtag Workmode en één privé account. Met ons zakelijke account houden zich, naast mijzelf, drie vrouwen bezig: social media manager Roos houdt het account bij, creative Fleur schiet de foto’s en brand manager Ajgul houdt bij welke partners er uitgelicht dienen te worden. Samen met Roos analyseer ik en houden we de long-term strategie in de gaten. Ik ben voor mijn privé account minder bezig met strategie. Ik vind het leuk om mooie foto’s te maken en vind het heerlijk om een foto te bewerken en er een kunstwerkje van te maken. Ik hou ook erg van schrijven en omdat ik daar meestal weinig tijd voor heb, kan ik los gaan op Instagram in de description. Het is daarnaast voor mij ook een fotoalbum met memorabele momenten uit mijn leven: mijlpalen die ik bereikt heb met Hashtag Workmode, mooie reizen en avonturen met vriendinnen. Mijn goal met mijn persoonlijke account is om zoveel mogelijk jonge vrouwen te inspireren hun eigen pad en dromen te volgen, maar ze ook te laten beseffen dat succes niet altijd geluk betekent. Ik probeer dan ook niet alleen maar leuke momenten te delen, maar het ook eerlijk te zeggen als ik ergens mee zit. Als ik verdrietig ben of het moeilijk heb, kan ik nog wel eens een #girlbossconfession doen.”

Hoe komt jouw Instagram feed tot stand? 

“Voor Hashtag Workmode maken we gebruik van Planoly: een app waarmee je je posts vooruit in kan plannen. We posten twee keer per dag en plannen dit dan een paar dagen vooruit. Voor mijn eigen Instagram plan ik veel minder. Ik heb een mapje met foto’s die ik leuk vind om te plaatsen, maar wil ook rekening houden met het moment. Soms is een foto voor een moment minder geschikt en soms heb ik ook geen zin om te posten. Dan post ik rustig een week niet. Mijn persoonlijke kanaal gebruik ik om mijn leven te delen. Als er dan even niets spannends is, dan gebeurt er ook vrij weinig online. Ik vind het zonde om content te plaatsen omdat het moet. Mensen vergeten je niet zo gauw.”

Wat is jouw ultieme tip voor meer followers? 

“Blijf eerlijk en oprecht, ook als je een keer iets minder lekker in je vel zit. Mensen waarderen dat. Daarnaast houden mensen van mensen, dus reageer op foto’s van anderen. Doe dit wel met oprechte interesse, niemand zit te wachten op ongemeende comments.”

Hoe maak je van Instagram een business? 

“Zorg voor een eigen stem en content die past bij jouw merk. Maak eigen content, zorg dat het goed bij elkaar past en maak het visueel aantrekkelijk. Maar ook: verdiep je in je doelgroep en bepaal hoe zij Instagram gebruiken. Leg tenslotte contact met je doelgroep zodat ze je leren kennen door bijvoorbeeld (gemeend!) op hun feed te reageren.”

Wat is het geheim van een mooie Instagram feed? 

“Authenticiteit en fijne plaatjes om naar te kijken, die niet té gecureerd zijn. Vergeet ook niet in je bio te laten zien wie je bent, wat je doet en waarvoor jij te bereiken bent op zakelijk gebied.”

Met welke camera maak je foto’s? 

“Gewoon met mijn iPhone 6. Geen fancy camera’s voor mij.”

Hoeveel klanten genereer je via Instagram?

“Negentig procent van de vrouwen die een werkplek huren bij Hashtag Workmode vindt ons via Instagram. Het is het perfecte marketing kanaal om mijn doelgroep te bereiken. We kunnen het gevoel van Hashtag Workmode het best laten zien in beeld en daar is Instagram uitermate geschikt voor.”

Welke apps gebruik je om jouw foto’s te bewerken?

“Ik gebruik VSCO om een filter over mijn foto’s te plaatsen. Dat is meestal filter HB1 of HB2. Daarna maak ik sommige delen in de foto net iets witter en scherper met Facetune.”

Wat heeft Instagram jou gebracht? 

“Op persoonlijk vlak: enorm veel fijne plaatjes om bij weg te dromen, vakantiebestemmingen waar ik eerder niet aan dacht en ik ontdek er dagelijks nieuwe merken. Op zakelijk vlak brengt het mij mijn klanten; een groot deel van onze huurders vind ons via Instagram.”

Wat wil je nog bereiken?

“We brengen in juni ons boek Babe, you got this’ uit, waarin meer dan twintig succesvolle vrouwen hun carrière adviezen delen (waaronder Eve Tomaszewski, het boek is overigens nu al hier te reserveren via bol.com, red.). Ik hoop natuurlijk dat we daar heel veel boeken van gaan verkopen!”

Let’s meet

Wil je meer insider tips & tricks van Emilie Sobels en andere inspirerende vrouwen? Kom dan op zondag 7 mei naar het event Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam. Dan gaat The Goaldiggers Club in het W Amsterdam live met met masterclasses van vrouwen, waaronder Emilie Sobels (founder Hashtag Workmode), Milou Turpijn (hoofdredacteur Women’s Health) en Eve Tomaszewski (founder The Goaldiggers Club). Tussendoor wordt er een healthy lunch geserveerd en er is een ‘Women on Top’ netwerkborrel waar je kunt minglen en netwerken. Na afloop ga je naar huis met een goedgevulde goaldigger canvas bag. De tickets gaan snel! Lees hier alle up-to-date info en scoor je toegangsbewijs.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Pinterest

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic