Word member Sluit je aan bij de club

Snel ontstressen tijdens je lunchbreak doe je zo

Stressvolle ochtend gehad? Je hoeft niet te wachten tot je vanavond thuiskomt om weer te relaxen. Ook tijdens je lunchbreak zijn er genoeg manieren om even snel te ontstressen. Zo kan je relaxed en gefocust aan je middagklussen beginnen!

1. Ga naar buiten

Zowel beweging als frisse lucht helpen tegen stress. Blijf dus niet de hele dag binnen zitten. Je lunchbreak is het perfecte moment om even buiten een rondje te lopen. Bewegen stimuleert de bloedsomloop, waardoor stresshormonen worden afgevoerd. Adem ondertussen even goed de frisse lucht in en je bent weer good to go!

2. Doe een ademhalingsoefening

Stress heeft een direct effect op je ademhaling. Als je gestrest bent, adem je oppervlakkiger en sneller. Door even bewust met je ademhaling bezig te zijn, kom je weer tot rust. Dit kan je heel makkelijk doen, door je handen op je buik te leggen en diep in en uit te ademen. Adem vier seconden in en acht seconden uit. Voel hoe je buik uitzet bij inademing en weer intrekt bij uitademing. Doe dit een minuutje of twee en je voelt je weer zen.

3. Schedule een koffie- of lunchdate met een vriendin

Heb je een vriendin die in de buurt werkt? Of kan je als zzp’er of freelancer wat makkelijker je eigen tijd indelen? Plan dan een koffie- of lunchdate in! Eten moeten je toch en op die manier haal je er het maximale uit. Door even met een vriendin te sparren of het juist over hele andere dingen te hebben, krijg je je hoofd weer leeg.

4. Doe een korte meditatie

Juist als je gestrest bent en het druk hebt, is het belangrijk om even een moment te nemen om weer tot rust te komen. Milou Turpijn, hoofdredacteur Women’s Health, tipt om tijdens je lunchbreak even 5-10 min. te mediteren: “Ik doe dat gewoon op het toilet op kantoor. Bril omlaag, niemand die mij stoort en even tien minuten voor mijzelf. Als ik gestrest ben is het belangrijk om weer even tot rust te komen en alles los te laten. Als ik daarna terugkom op mijn werkplek, overzie ik alles veel beter en zie ik welke taken op dat moment belangrijk zijn en welke kunnen wachten.”

5. Lach!

Lachen verlaagt de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol in je lichaam en zorgt voor de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. Zorg dus dat er wat te lachen valt tijdens je lunchbreak door bijvoorbeeld een aantal grappige filmpjes te kijken op Youtube, even naar je favoriete cabaretier te luisteren of een snelle koffie te doen met die grappige collega.

6. Boek een korte beautybehandeling

Je hoeft geen vrije dag in je agenda te hebben om jezelf te pamperen. Er zijn genoeg beautysalons en brow bars die behandelingen van 15-30 minuten aanbieden. Er zijn zelfs salons als Sense die werken met een walk-in principe, waar je zonder afspraak terecht kan. Trakteer jezelf dus eens op een wenkbrauwbehandeling, manicure of pedicure tijdens je lunchbreak. Je hebt even een moment voor jezelf waarop je kan ontspannen en je ziet er daarna meteen weer fabulous uit. Dubbel winst dus!

Let’s meet

Wil je meer insider tips & tricks van Milou Turpijn en andere inspirerende vrouwen? Kom dan op zondag 7 mei naar het event Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam. Dan gaat The Goaldiggers Club in het W Amsterdam live met met masterclasses van vrouwen, waaronder Emilie Sobels (founder Hashtag Workmode), Milou Turpijn (hoofdredacteur Women’s Health) en Eve Tomaszewski (founder The Goaldiggers Club). Tussendoor wordt er een healthy lunch geserveerd en er is een ‘Women on Top’ netwerkborrel waar je kunt minglen en netwerken. Na afloop ga je naar huis met een goedgevulde goaldigger canvas bag. De tickets gaan snel! Lees hier alle up-to-date info en scoor je toegangsbewijs.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Pinterest

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic