Word member Sluit je aan bij de club

Work The Look met Coco Chloë Aarts, Corporate Communications Director van L’Oréal Nederland

Coco Chloë Aarts is Corporate Communications Director van L’Oréal Nederland. Met haar vrouwelijke en kleurrijke looks bewijst ze dat je je in het zakenleven niet enkel in saaie, donkere mantelpakjes hoeft te kleden en benadrukt ze dat je als man kleden nergens voor nodig is om power uit te stralen: “Met mijn vrouwelijkheid straal ik juist kracht en zelfvertrouwen uit.” Coco deelt in Work The Look haar ultieme work look.

Tekst: Loïs Laverne
Fotografie: Rianne Fotografie

Wat wil je uitstralen met je work look?
“Ik merk dat veel vrouwen op de werkvloer zich steeds soberder gaan kleden naarmate ze zich hoger op de carrièreladder begeven. Volgens mij zijn ze bang om anders niet serieus genomen te worden, want het wordt toch gauw als oppervlakkig gezien als je veel met je uiterlijk bezig bent. Ik vind het nergens voor nodig dat je je als een man zou moeten kleden om power uit te stralen en ik wil dan ook met mijn work look het tegendeel bewijzen. Ik kleed me nog altijd vrouwelijk, uitgesproken en ik draag graag felle kleuren. Ik denk juist dat dát kracht en zelfvertrouwen uitstraalt. Dat ik me niet schaam voor mijn interesse in mode, is al vanaf jongs af aan duidelijk. Ik kom uit Nijmegen, maar ik zat vroeger op school in een klein dorp met veel mensen die zich duidelijk minder interesseerden in mode. Alles wat je droeg, dat maar een beetje opviel, was al gauw gek, maar dat interesseerde me niet. Ik trok aan wat ik leuk vond en was nooit bang voor nare reacties. Dat lef heb ik van mijn familie. Ik kom uit een stijlbewust gezin en werd altijd opgevoed met de gedachte: wie jij bent, mag je uitdragen. Dat doe ik nu nog en zal ik ook zeker blijven doen als ik verder kom in mijn carrière.”

“Je als man kleden om power uit te stralen is nergens voor nodig”

In hoeverre heeft je baan bij L’Oréal invloed op je werklook?
“Sinds ik bij L’Oréal werk, ben ik mij zakelijker gaan kleden. Hiervoor werkte ik als freelance editor en copywriter en was ik vrijer in mijn kledingkeuze. Ik was helemaal niet op zoek naar een vaste baan, totdat ik voor deze job werd benaderd via LinkedIn. Toen ben ik mij gaan verdiepen in corporate communicatie en bleek ik het fantastisch te vinden. Omdat ik eerder een klus had gedaan voor de Rabobank, was ik al bekend met de corporate dresscode. Je kan niet aankomen in je ripped jeans met een paar sneakers eronder. Ik draag nu bijna elke dag high heels. Ik ben altijd wel een hakkenmeisje geweest, maar wisselde het voorheen af met platte schoenen. Nu bewaar ik casual kleding voor in mijn vrije tijd, al houd ik dan alsnog wel mijn functie in mijn achterhoofd. Ik draag toch zorg voor het imago van L’Oreal, dus ik vind niet dat ik er halfnaakt bij kan lopen. Op vrijdagen kan ik wat relaxter gekleed gaan naar werk, in een spijkerbroek of op platte schoenen, maar ik vind het leuker om er meer put together uit te zien.”

Wat voegt make-up toe aan jouw work look?
“Mede doordat ik bij L’Oréal werk, heb ik geleerd dat er een diepere gedachte schuilt achter make-up. Het kan echt bijdragen aan zelfvertrouwen, dat wordt soms nog wel eens onderschat. Zelf draag ik graag goede basismake-up en zorg vaak dat dit aansluit op mijn outfit. Zo ga ik bijvoorbeeld vandaag voor een rode lip. Een mooie lippenstift doet wonderen voor een vrouw. Het is toch prachtig dat het er voor kan zorgen dat we ons veel vrouwelijker en mooier voelen. Ik heb altijd al veel affiniteit met beauty gehad. Het is fijn dat het hier ook op de werkvloer wordt geaccepteerd als je make-up draagt. Het draagt juist bij aan je representativiteit.”

“Ik heb best vaak serieuze afspraken, dan trek ik geen troelala-jurkje aan”

Welke trends pas je graag toe in je werklook?
“Ik loop niet blind met de mode mee en zal zeker geen kleding kopen puur omdat het in is. Zo’n netpanty die boven je broek uitsteekt, vind ik bijvoorbeeld helemaal niets. Nu zou ik zoiets sowieso al niet op werk dragen. Ik ben misschien wel trendgevoelig, maar dat is dan niet bewust. Nu ik er over nadenk, zijn pakken wel erg in. Gekleurde pakken passen goed bij me en komen terug in mijn werkgarderobe. In mijn vrije tijd draag ik pakken met sneakers eronder. Ik houd van designerkleding maar word ook net zo gelukkig van een Zara of H&M Trend. Mijn tassen heb ik wel graag van een mooi merk en ik koop heel graag designerschoenen in de uitverkoop bij de Bijenkorf. Mijn inspiratie haal ik uit de lookbooks van merken als Chloé, Stella McCartney en Isabel Marant. Een echt stijlicoon heb ik niet, al vind ik Olivia Palermo altijd goed gekleed: chique en elegant met vaak een kleine twist. Haar looks zijn goede voorbeelden voor vrouwelijke business outfits. En door mijn voornaam was ik al als klein meisje geïntrigeerd door Coco Chanel!

Je reist veel voor werk, vind je het lastig om je koffer in te pakken?
“Ik moet inderdaad vaak naar het hoofdkantoor in Parijs of naar ons andere kantoor in Brussel, maar ik heb nooit moeite met mijn koffer inpakken. Laatst was ik nog in Parijs en moest ik gelijk door naar Dublin, met een klein koffertje als handbagage. Ik bedenk van te voren wat ik elke dag aan doe en stop mijn kleding gestyled in setjes in mijn koffer. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik in Parijs de winkels induik wanneer ik tijd heb en kom dan met meer kleding terug. Ik ga graag naar Sandro en Maje. Omdat dit Franse merken zijn, is het assortiment in Parijs groter dan in Nederland. Als ik inspiratie op wil doen, ga ik graag naar Colette.”

Wat is jouw ultieme powerlook voor belangrijke afspraken?
“Vandaag draag ik toevallig een broek van H&M die ik erg fijn vind, maar voor een belangrijke afspraak, ga ik toch liever voor een jurk of een mooie rok met een blouse erboven. Laatst heb ik een mooie lange, donkerblauwe Chloé jurk gekocht met een strik aan de bovenkant, die is helemaal geschikt voor zo’n afspraak. Ik heb best vaak wat inhoudelijkere en serieuze afspraken, dan trek ik geen troelala-jurkje aan. Dat soort jurkjes bewaar ik voor de wat lossere events waar nieuwe producten worden gelanceerd. L’Oréal vertegenwoordigt in Nederland 35 merken, dus er vinden nogal wat events plaats waarbij ik aanwezig ben. Het liefst koop ik voor elke gelegenheid een nieuwe outfit. Dan voel ik me toch wat frisser en fijner, maar het is natuurlijk niet goed voor mijn portemonnee. Sinds kort hebben mijn vriendinnen en ik dit opgelost door eerst in elkaars kast te kijken als we een belangrijk event hebben, voordat we naar de winkel rennen.”

Coco’s Work Look: Blazer, Zara. Broek, H&M. Top, H&M. Schoenen, Moschino. Tas, Kenzo. Horloge, Rolex.

Let’s meet

Wil je Coco Chloë en andere succesvolle vrouwen ontmoeten? Kom dan op zondag 7 mei naar het event Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam. Dan gaat The Goaldiggers Club in het W Amsterdam live met met masterclasses van vrouwen, waaronder Emilie Sobels (founder Hashtag Workmode, Milou Turpijn (hoofdredacteur Women’s Health en Eve Tomaszewski (founder The Goaldiggers Club), die jou insider tips & tricks geven. Tussendoor wordt er een healthy lunch geserveerd en er is een ‘Women on Top’ netwerkborrel waar je kunt minglen en netwerken. Na afloop ga je naar huis met een goedgevulde goaldigger canvas bag. De tickets gaan snel! Lees hier alle up-to-date info en scoor je toegangsbewijs.

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic