Word member Sluit je aan bij de club

Waarom en hoe je moet werken vanuit je passie volgens Milou Turpijn, hoofdredacteur Women’s Health

Werken vanuit je passie is het leukste wat er is en dé weg naar succes. Maar het kan soms best moeilijk en eng zijn om je hart achterna te gaan en je passie te vinden en zodra je deze gevonden hebt, te blijven volgen. Iemand die altijd haar hart heeft gevolgd is Milou Turpijn, hoofdredacteur van Women’s Health. Tijdens Goaldigger Sessions gaat ze jou helpen om je passie te vinden. Weet je al waar jouw passie ligt? Good for you! Milou deelt ook hoe je vanuit je passie goals kan stellen en hoe je in balans blijft terwijl je hard werkt om je goals te realiseren. Of je nu al wel of nog niet jouw passie gevonden hebt, de volgende key aspects gelden voor elke vrouw die vanuit haar passie wil werken.

1. Doe wat jij wil en niet wat anderen willen

Vraag jezelf regelmatig af waarom jij doet wat je doet. Doe dingen omdat jij ze wil, niet omdat anderen het willen of van jou verwachten. Door altijd naar haar hart te luisteren, heeft Milou meerdere carrièreswitches gemaakt die hebben geleid tot haar dream job. Milou: “Mensen uit mijn omgeving hadden regelmatig andere ideeën of verwachtingen over wat ik carrièretechnisch zou moeten gaan doen. Ik laat mij daar nooit door beïnvloeden. Ik blijf mijzelf altijd afvragen, of wat ik doe nog is wat ik wil. Zo is het meerdere keren voorgekomen dat ik op een bepaalde weg zat, maar toch besloot om een andere richting op te gaan. Dat heeft ertoe geleid dat ik nu precies sta waar ik moet zijn.”

2. Probeer zoveel mogelijk en leer zoveel mogelijk

Blijf tijdens je carrière zoveel mogelijk leren en ontdekken. Waar ben je goed in? Waar kan je beter in worden? Waar krijg je energie van en waarvan niet? Blijven groeien en jezelf blijven ontwikkelen, zorgt ervoor dat jij je goals kunt realiseren. Milou: “Ik heb banen in diverse sectoren en op verschillende afdelingen gehad. Ik ben een tijd erg zoekende geweest en wist niet precies wat ik wilde. Daarom probeerde ik zoveel mogelijk te leren en te ervaren. Zo kwam ik er uiteindelijk achter wat mijn passie is en waar mijn kwaliteiten liggen.”

3. Neem risico’s en wees niet bang om te falen

Wees niet bang om risico’s te nemen bij het vinden van je passie en accepteer dat falen bij het proces hoort. Milou: “Ik heb op afdelingen gezeten waar ik de klus die geklaard moest worden eigenlijk niet kon klaren. Ik heb meerdere keren mijzelf op het toilet moed in staan spreken voor ik weer terug durfde naar mijn werkplek.” Erachter komen dat je in sommige dingen niet goed bent is geen schande, het is juist oké. Daar leer je van! Milou: “Ik kwam er zo achter waar mijn kwaliteiten niet liggen, wat net zo’n waardevolle les is als leren waar je kwaliteiten wel liggen.”

4. Investeer in wat jij wilt

Je passie volgen betekent dat je moet investeren. Het kost tijd en moeite om van je passie een winstgevende business te maken. Milou vond dat het allemaal waard: “Naast een fulltime baan bij ING ben ik in mijn vrije tijd Ourground begonnen: een blog over het leven van acht vrouwen in Amsterdam. Iedereen verklaarde mij voor gek dat ik daar in mijn vrije tijd mee bezig was. Maar ik werd gelukkig van verhalen vertellen en wilde mijn schrijfkwaliteiten ontwikkelen. Dat werd vervolgens opgemerkt door VICE die mij een baan aanbood.”

5. Blijf jezelf uitdagen

Dit is een punt dat vrouwen soms vergeten: maar het is belangrijk om jezelf in je carrière constant uit te blijven dagen. Blijf jezelf uit je comfort zone duwen, daardoor kom je verder. Als iets te comfortabel aanvoelt en te makkelijk gaat, is het misschien tijd voor iets nieuws. Milou: “Na een tijdje werkzaam te zijn bij VICE, zag ik in hoeveel kennis ik had opgedaan en hoeveel skills ik had geleerd. Ik vond het tijd om dat in praktijk te gaan brengen en tijd voor een nieuwe uitdaging. Toen kwam de functie van hoofdredacteur bij Women’s Health voorbij. Dat was iets wat ik nog nooit gedaan had. Dus besloot ik om ervoor te gaan.” Als je goals je niet een beetje bang maken, zijn ze niet groot genoeg. Het is juist goed om dingen te doen die je stiekem eng vindt; als het je dan lukt geeft dat zo’n kick! Milou: “Ik vond het best eng om hoofdredacteur te worden. Ik had geen ervaring met het maken van een tijdschrift en geen idee wat daar allemaal bij kwam kijken. Maar ik ben blij dat ik het toch aandurfde om ervoor te gaan. Het gaat supergoed met Women’s Health – de lezersaantallen groeien en de omzet blijft stijgen – en ik heb echt mijn dream job gevonden!”

Don’t miss out

Benieuwd welke vragen jij jezelf moet stellen om je passie te vinden? Wil jij weten hoe je voor jezelf goals stelt vanuit je passie? Vind jij het lastig om een gebalanceerd leven te leiden als je hard aan het werk bent en zou je graag tips krijgen van een expert op het gebied van health? Scoor dan nu hier jouw ticket voor Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam.

Geen update missen of wil je meer informatie over Goaldigger Sessions? Hier vindt je alles over het programma, de andere sprekers en what’s in it for you. We zien je graag op zondag 7 mei!

Fotograaf: Jurgen de Keijzer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic