Word member Sluit je aan bij de club

Zo blijf je positief als je huidige baan niet je droombaan is

We willen allemaal een baan waar je elke ochtend met plezier naartoe gaat, waar je samenwerkt met leuke collega’s en die ook nog eens goed betaalt. Helaas heeft iedereen op een punt in haar leven wel eens een baan die wat minder is. Of dit nu komt doordat je pas aan het begin van je carrière staat of omdat je tussentijds besloot het roer compleet om te gooien en nu opnieuw begint. Tuurlijk is het zaak om dan je ogen open te houden voor je dreamjob, maar belangrijk is ook om in de mean time de moed erin te houden. Zo doe je dat.

1. Realiseer je dat deze baan tijdelijk is

Tijdelijk is weliswaar een ruim begrip: het kan een paar maanden zijn, het kan een paar jaar zijn. Maar dit is niet de baan die jij voor de rest van je leven hoeft te houden. Het is alleen de baan die je nu hebt. Het is niet voor altijd. Alleen al door je dat te realiseren, is het makkelijker vol te houden.

2. Verlies de positieve kanten van je baan niet uit het oog

Als je niet blij bent met je baan, is het heel verleidelijk om alleen nog maar de negatieve kanten te zien. Maar er zijn altijd positieve kanten. Misschien is je baas of collega wel heel gezellig? Heb je een flexibel rooster dat je zelf aan kunt passen? Of verdient het goed? Probeer op die positieve dingen te focussen.

3. Plan leuke dingen in je vrije tijd

Als je van je werk geen energie krijgt, is het belangrijk om andere dingen te doen waar je wél energie van krijgt. Plan dus ‘s avonds en in het weekend dingen waar jij blij van wordt. Etentjes met vrienden, sporten, borrels, bios, weekendjes weg, whatever makes you happy. Zo laadt je jezelf weer op voor een nieuwe werkdag en je hebt wat om naar uit te kijken.

4. Gun anderen succes

Als jij niet gelukkig bent met je job, maar je vriendin wel die dreamjob binnensleept, kan dat soms moeilijk te verkroppen zijn. Voel je niet schuldig als je in eerste instantie jaloezie voelt. Tuurlijk gun je het haar, je gunt jezelf alleen ook een leuke baan. Maar blijf hier niet in hangen. Als jij anderen het succes niet gunt op het moment dat je het zelf even niet hebt, heb je straks niet alleen een stomme baan, maar hou je ook geen vrienden meer over. Plus, iemand anders haar dreamjob niet gunnen, zorgt er niet voor dat je die van jou sneller vindt. Dus haal even diep adem, scoor een fles champagne en ga langs om te proosten op haar nieuwe baan. Over een tijdje proosten jullie op die van jou!

5. Kwijn niet weg in zelfmedelijden

Zeker als je al langer in een baan zit die je niet leuk vindt, loop je het risico om steeds verder in je zelfmedelijden weg te zakken. Je voelt je minder blij en hebt minder energie. Het idee dat je ook nog moeten solliciteren voor iets nieuws, kan dan soms too much lijken. Toch is het belangrijk jezelf op te blijven peppen en te blijven zoeken naar iets nieuws. Ook als dat lastig lijkt, ook als je al twintig afwijzingen hebt gekregen en ook als je het idee hebt dat niemand in je omgeving het snapt omdat het hen op werkgebied wel voor de wind gaat.

Remember: deze baan is alleen voor nu en niet voor altijd. Je verdient het om met plezier naar je werk te gaan, maar daar moet je wel zelf wat voor doen. Dus blijf zoeken, blijf solliciteren, vraag hulp en keep your head up. Je hebt maar één nieuwe baan nodig om bij de huidige te vertrekken. You got this!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Beeld: Shop Betches

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic