Word member Sluit je aan bij de club

Zo voorkom je de meest gemaakte fouten in het Engels

Wat de  10 meest gemaakte fouten in het Engels zijn? We vroegen het Buffi Duberman. De Engelse coach van BN’ers als Caro Emerald tot CEO’s van multinationals heeft het antwoord en vertelt meteen hoe je deze kunt voorkomen.

Foto: A Love Is Blind

Uitspraak

1. De v wordt in het Engels vaak verkeerd uitgesproken. De V in het Engels is vibrated. Doe je vinger op je onderlip, als het trilt tijdens het uitspreken van de V klank, dan zit je goed.

2. De lettercombinatie th is heel moeilijk om uit te spreken, je moet je tong uitsteken tussen de tanden als je het goed wil doen. Het is geen f klank. Deze video helpt jou om th goed uit te spreken in het Engels: https://www.youtube.com/watch?v=HuqpX3Ktg0Q

3. De u wordt vaak niet goed uitgesproken. Vergeet niet om je kin te laten zakken bij het uitspreken van de u klank. Drop your chin and win! In het Nederlands zit het in de lippen, maar in het Engels moet je mond juist ontspannen en je kin laten zakken. Probeer maar met bus, must, trust.

Grammatica

4. Het is niet ‘I didn’t knew that’. Na ‘did’ of ‘didn’t’, gebruik je altijd het oorspronkelijke werkwoord in de tegenwoordige tijd. ‘I didn’t know’ is juist!

5.I have seen him last week’ klopt niet.  Als het ‘last week’ is, dan gebruik je de past simple en wordt het: ‘I saw him last week’. ‘I have seen’ is present perfect en wordt gebruikt voor situaties waar de tijd of aktie nog gaande zijn, dus bijvoorbeeld in het geval: ‘I have seen him twice so far this week’.

6. I dressed myself in a hurry this morning’ is niet correct. We hebben niet zo veel reflexive verbs in het Engels als in het Nederlands, dus je hoeft niet ‘myself’ toe te voegen. Zeg maar ‘I got dressed in a hurry’ this morning’.

Schrijven

7. E-mails worden vaak geëindigd met ‘Greetz’ of ‘Greets’. Doe maar niet. Gebruik ‘Best’ of ‘Best regards’ als alternatief. In deze video komt naar voren waarom:  https://www.youtube.com/watch?v=b2bs6c3yZhc&t=7s

8. ‘Besides working in marketing, I also worked in sales’ kan beter. Gebruik ‘in addition to’ in plaats van ‘besides’. Dat klinkt professioneler!

9. In het Nederlands wordt een tijdsaanduiding aan het begin van de zin vermeld, maar in het Engels hoor dit niet. Tomorrow we will discuss the new policy changes’ is dan ook niet juist. In het Engels eindig je zinnen met een tijdsaanduiding, tenzij de tijd het onderwerp is. Dit is goed: ‘We will discuss the new policy changes tomorrow’.

De laatste grote fout

10. Dat je niet naar mijn nieuwe Masterclass series ‘Communicate Better In English’ komt! Hier gaan we werken aan je uitspraak, grammatica, schrijf skills, en zoveel meer. Ik verheug me om je te zien, wees welkom! Lees er hier alles over en scoor je plek!

Foto: Nol Havens

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Buffi Duberman. Buffi is Engelse coach van BN’ers als Caro Emerald tot CEO’s van multinationals.

 

 

 

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic