Word member Sluit je aan bij de club

Dit is waarom netwerken zo belangrijk is

Besteed jij 77 minuten per week aan netwerken? Dat is namelijk de gemiddelde tijd die professionals wekelijks aan netwerken besteden. Zit jij daar verder onder, dan is het tijd om daar iets aan te doen. Netwerken is namelijk belangrijker dan ooit voor het realiseren van je goals. Dit is waarom.

1. Netwerken betaalt uit

Uit onderzoek is gebleken dat acht op de tien professionals een nieuwe baan of nieuwe opdracht via hun netwerk krijgt. Maak dus tijd vrij om te netwerken en zie dit als een investering. Die geïnvesteerde tijd betaalt zich uit.

2. Jij bent als eerste op de hoogte van nieuwe kansen

Nieuwe opdrachten of functies worden vaak eerst binnen het eigen netwerk gedeeld. Wordt binnen het eigen netwerk geen match gevonden? Dan wordt het out in the open gegooid. Door dus een goed netwerk te hebben, ben jij als eerste op de hoogte. Dat geeft jou een voorsprong!

3. Je kan advies inwinnen en leren van anderen uit je netwerk

Je netwerk kan je inschakelen om advies in te winnen over zaken waar jij zelf minder verstand van hebt. Zorg dus voor diversiteit in je netwerk. Gratis advies inwinnen? Kijk dan of jij misschien weer iets voor de ander kan betekenen. Zo houdt je het in balans. Gebruik je netwerk ook om te leren van anderen. Je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Bij veel acties die jij op zakelijk gebied wil ondernemen, zijn andere vrouwen je voorgegaan. Wees niet bang om hen naar ervaringen te vragen en daarvan te leren.

4. Je leert jezelf beter kennen en verkopen

Netwerken dwingt je om goed na te denken over jezelf. Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat kan je anderen bieden? Waarom ben jij dé vrouw voor functies of opdrachten in jouw branche?Zo leer je jezelf beter en op de meeste effectieve manier te presenteren.

Wil jij je netwerk vergroten? Kom op zondag 7 mei 2017 naar Goaldigger Sessions, waarbij we de dag zullen eindigen met onze ‘Women on Top’-netwerkborrel. De perfecte gelegenheid om in gesprek te gaan met like-minded women en zo je netwerk te vergroten! Scoor hier jouw ticket.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Icíar J. Carrasco

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic