Word member Sluit je aan bij de club

Zo schrijf je de perfecte mail die wél wordt geopend

Blijven jouw mailtjes lang onbeantwoord? In principe niet gek; jouw eigen inbox stroomt vast ook over en jij ziet sommige mails ook over het hoofd. Maar wel vervelend als je bijvoorbeeld net een te gek idee gemaild had voor een samenwerking. Het kan lastig zijn om op te vallen in een overvolle inbox. Met deze tips vergroot jij de kans op een snelle reply.

Beeld via: Fashiony

1. Wees concreet in de onderwerpregel

Bedenk een pakkende onderwerpregel. Beschrijf in één korte zin de inhoud van je mail en wat jij precies van de ontvanger wil. Zij kunnen dan meteen zien of het belangrijk en/of interessant voor ze is.

2. Lees je e-mail na

Er staan vaak slordige fouten in mailtjes doordat mensen te gehaast zijn en een e-mail er snel willen uitsturen. Niet doen. Lees de tekst in zijn geheel altijd nog eens goed door. Mails met grammaticale fouten of namen die verkeerd gespeld zijn, komen onprofessioneel over.

3. Sluit je mail goed af

Laat aan het einde van je mail weten wat je van iemand verwacht en wanneer en bedank alvast voor het antwoorden. Opvallen? Sluit je mail af met een catchy (en misschien ietwat brutale) zin zoals: ik licht mijn e-mail graag toe tijdens een kop koffie. Een persoonlijke handtekening met bijvoorbeeld een inspirerende quote doet het ook altijd goed.

4. Plan je mails

Op maandag worden er al genoeg mailtjes verstuurd, dus de kans is een stuk groter dat jouw mail dan op de stapel belandt. Via Boomerang kan je e-mails inplannen. Zo kan je een e-mail schrijven op maandag, maar wordt hij verstuurd op een gunstiger tijdstip.

Met deze simpele tips perfectioneer je je mail en verhoog je de kans dat je e-mail beter wordt gelezen en eerder wordt gereplyed.

Let’s Talk

Wist jij dat je je mails kunt inplannen? Wat doe jij om ervoor te zorgen dat je e-mail beter wordt gelezen en gereplyed? We horen het graag via de comments.

 

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic