Word member Sluit je aan bij de club

Begin nu met krachttraining als je je carrière een boost wilt geven

Doe jij al aan krachttraining? Veel vrouwen zijn bang dat ze eruit komen te zien als The Hulk als ze het krachthonk ingaan. Ladies, dat gaat niet gebeuren, daar maken wij niet genoeg testosteron voor aan. Dus ga krachttraining doen! Niet alleen is het goed voor je lichaam, maar wist je ook dat je op de werkvloer profijt kunt hebben van krachttraining? Dit zijn de redenen waarom je nu moet beginnen met krachttraining.

1. Je wordt mentaal sterker

Krachttraining zorgt er voor dat je lichamelijk sterker wordt. Maar zoals we eerder al aangaven, word je van krachttraining ook mentaal sterker. Door krachttraining krijg je meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Dat moet je hebben. Want tegenslagen in je carrière horen er nou eenmaal bij. Krachttraining helpt je om na tegenslagen in je carrière makkelijk door te gaan.

2. Je houding verbetert

Zit jij wel goed achter je bureau? Als rug- en nekklachten herkenbaar voor je zijn kan krachttraining helpen. Bij krachttraining is het namelijk belangrijk om op je houding te letten en ben je hier veel mee bezig, waardoor je je er in het dagelijkse leven ook meer bewust van bent. Daarnaast zorgt het trainen van je rug en schouders ervoor, dat je beter rechtop gaat lopen en staan. Zo kom jij tijdens presentaties nog zelfverzekerder over.

3. Je verhoogt je weerstand

Minder ziek zijn, betekent nog productiever! Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat krachttraining je weerstand verhoogt. Zo verlaagt het je bloeddruk, verbetert het de conditie van je hart, houdt het je cholesterolgehalte op peil, versterkt het je botten en verlaagt het de kans op infecties. Kortom, it keeps you going.

4. Je wordt gelukkiger

Tijdens krachttraining maak je het hormoon endorfine aan. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, omdat je je door dit stofje in de hersenen gelukkiger gaat voelen. Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die gelukkiger zijn beter presteren op de werkvloer, ze positiever gewaardeerd worden door hun leidinggevenden en ze zelf effectiever leiding geven. Dat wil je.

5. Je verbetert je nachtrust

Een slaaptekort zorgt ervoor dat jij minder productief bent op je werk en minder goed kunt presteren. Door regelmatig aan krachttraining te doen slaap je beter en dieper, waardoor jij ‘s ochtends uitgerust wakker wordt en het meeste uit je dag kunt halen.

Krachttraining heeft een positief effect op je carrière: je krijgt meer zelfvertrouwen, je zit gemakkelijker achter je laptop, je bent minder vaak ziek, je presteert beter op de werkvloer en je verbetert je nachtrust. Begin dus nu met krachttraining en geef je carrière een boost!

Let’s Talk

Heb je vragen over krachttraining? Stel ze gerust in de comments onder dit artikel. We helpen je graag. Op zoek naar persoonlijke begeleiding? Bij Klaever Health kan je terecht voor personal training. In ons artikel lees je waarom dit de healthy spot is voor de drukke vrouw en welke opties ze allemaal bieden.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Beeld via Pinterest.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic