Word member Sluit je aan bij de club

Checklist met dingen die je ‘s ochtends moet doen voor je naar werk gaat

Je morning routine kan nog wel eens een haastklus zijn. Probeer toch onderstaande lijst af te werken voor je naar je werk gaat. Niet alleen ga je dan prettiger de deur uit, het is ook veel fijner thuiskomen aan het eind van de dag.

Maak je bed op
We schreven eerder al dat onderzoek heeft uitgewezen, dat mensen die hun bed opmaken gelukkiger zijn. Doe dit dus meteen zodra je uit bed stapt. Het is echt vijf seconden werk, en geef toe, een opgemaakt bed ziet er ‘s avonds toch een stuk uitnodigender uit?

Zet ramen of luchtroosters open
Wist je dat in een ongeventileerde ruimte de frisse lucht al na dertig minuten op is? Het beste is dan ook om 24/7 een raam of rooster open te hebben voor de aanvoer van verse lucht. Tuurlijk wonen we niet in het warme LA. Het kan in Nederland flink koud zijn, en dan snappen we dat je niet zit te wachten op open ramen. Maar probeer wel elke dag je huis en slaapkamer te luchten! Zet na het opstaan meteen even de ramen van je slaapkamer open en sluit ze gewoon weer vlak voor je de deur uit gaat.

Check niet meteen je telefoon
Hoe verleidelijk het ook is om meteen van alles te checken op je telefoon en werkmail te beantwoorden (zeker als je je telefoon als wekker gebruikt), probeer het toch niet te doen. Hier heb je straks nog genoeg tijd voor en werken kan je sowieso nog de rest van de dag. Start eerst even rustig op; van een goede start heb je de hele dag profijt.

Hang je natte handdoeken op
Ik wil niet als je moeder klinken, maar ze heeft in deze wel gelijk: met hetzelfde gemak waarmee jij je natte handdoek na het douchen op bed of over een stoel gooit, kan je hem even ophangen. Niet alleen droogt je handdoek dan in plaats van vochtig te blijven en te gaan stinken, het staat ook netter. Die paar seconden zijn het waard, echt.

Maak een planning en to-do lijst voor de dag
Een planning en to-do lijstje maken voor je dag creëert overzicht, duidelijkheid en zorgt ervoor dat jij je productiviteit verhoogt.

Ontbijt
Ontbijten is key. Je hebt acht uur (of meer) niet gegeten; je lichaam heeft brandstof nodig om te functioneren. Een auto gaat ook niet lekker op een lege tank; jij gaat niet beter presteren zonder voeding. Weinig tijd ‘s ochtends? Maak een van deze supersnelle ontbijtjes.

Ruim je keuken op
Niemand heeft zin om bij thuiskomst eerst de keuken op te moeten ruimen, voordat je aan het avondeten kan beginnen. Voorkom dit door ‘s ochtends na je ontbijt even vijf minuutjes te besteden aan het opruimen van je aanrecht en je vaat in de vaatwasser te zetten. Een schone keuken is heerlijk thuiskomen.

Doe de deur op slot
Dit lijkt een open deur intrappen – haha, oké flauw- maar toch vergeten veel mensen ‘s ochtends in hun haast de deur op slot te draaien. Maak het inbrekers niet te makkelijk en doe even check-check-dubbelcheck.

Off you go!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Beeld via Pinterest.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic