Word member Sluit je aan bij de club

Goalumn van Sanne van Rooij: 5 tips voor meer volgers op Instagram

Eerder schreef ik een goalumn hoe je binnen een jaar vijf van je tien gestelde goals behaald. Eén van mijn goals was mijn Instagrampagina @beautyblends groot te maken. Daar heb ik een jaar lang flink aan gewerkt en inmiddels heb ik 140.000 volgers verdeeld over twee profielen @beautyblends een @livingthegreenlife.nl.

Ik krijg van veel vrienden en ook flink wat bedrijven de vraag hoe ik aan zoveel volgers kom. ‘Daar moet toch een geheime formule voor zijn’, hoor ik vaak. Nou, geheim zou ik het niet noemen en een formule weet ik ook niet. Wat ik wel weet, is dat ik binnen anderhalf jaar (wat serieuzer bezig zijn met Instagram) 140.000 leuke volgers heb. En dat zonder ook maar een foto van mijzelf te plaatsen, zelf bekend te zijn en maar eenmaal per dag een foto  te plaatsen. Mijn profiel wordt inmiddels gevolgd door vrouwen als Kayla Itsines en Miranda Kerr. Vandaag deel ik met jou mijn vijf gouden tips! Zo zit jij binnen no-time ook boven de 100k!

1. Gebruik relevante hashtags
Oké, dus je heb een naam bedacht voor je Instagram-pagina en je bent de eerste foto’s aan het plaatsen maar je krijgt geen likes of volgers erbij, jammer! Dat betekent niet dat je foto’s niet goed genoeg zijn, maar dat mensen je niet kunnen vinden. Een truc om je toekomstige volgers te bereiken, is het gebruik van hashtags. Deze handige woordjes zorgen ervoor dat mensen die zoeken naar een bepaald soort foto, die van jou er tussen zien staan. Je mag in totaal wel dertig hashtags gebruiken. Dus je kan op flink wat hashtag woorden te vinden zijn.

Voorbeeld: tijdens de veganchallenge weet ik dat er in Nederland meer mensen zullen zoeken naar vegan recepten. Voor mij een geweldig moment om mijn pagina meer onder de aandacht te brengen. Ik gebruik dan de hashtags #veganchallenge en #veganrecipes. Iedereen die op Instagram zoekt naar de veganchallenge ziet mijn foto’s ertussen. Zo heb je direct de juiste doelgroep te pakken!

2. Zorg voor interactie
Dus nu kunnen mensen je pagina en foto’s vinden, dan is het belangrijk om mensen vast te houden. Zorg dat je volgers het leuk blijven vinden om je te volgen. Reageer op hun berichtjes, wees lief en enthousiast en probeer zoveel mogelijk foto’s van je volgers te liken. Kortom: zorg dat je vriendjes maakt op Instagram.

3. Elke dag een post
Zorg dat Instagram niet meer om je heen kan. Post daarom het bij voorkeur elke dag. Want ‘een dag niet gepost is een dag niet gezien’. Dit klinkt als veel maar eigenlijk valt het best mee. Heb je een dag geen inspiratie, post dan een leuke quote of gebruik een foto van iemand anders (natuurlijk wel met credit). Zo hou je je volgers geïnteresseerd, want wat is er nu leuker dan een update op je favoriete profiel.

4. Kies een stijl
Kies één stijl en stick-to-it! Ik vind niks vervelender dan een profiel zonder samenhang, waar voor elke foto een andere filter is gebruikt. Ga je voor romantisch, kies dan één filter en gebruik deze voor al je foto’s en probeer deze ook in dezelfde stijl te fotograferen. Ik gebruik zelf geen filters. Bij voeding zorgt dat er vaak voor dat het er onsmakelijk uit ziet. Dus post je net als ik over (healthy) food, laat die filters dan zitten en fotografeer bij daglicht zodat de kleuren mooi uitkomen.

5. Zorg voor een pakkende bio
Het eerste dat je ziet wanneer je een IG profiel opent is de bio van de persoon. Zorg dat deze pakkend is. Schijf je voor grote tijdschriften, zet deze er dan bij. Mensen gaan voor herkenning. Ik schrijf bijvoorbeeld voor Glamour. Nou zeg ik niet dat iedereen dit blad kent, maar bij veel mensen zal toch een bellentje gaan rinkelen gevolgd door (hopelijk) de gedachte: ‘oh als het goed genoeg is voor de Glamour zal dit profiel vast wel oké zijn’.

Nog vragen? Dan kan je altijd een mailtje sturen (info@livingthegreenlife.nl) en dan help ik je op gang! En tot die tijd zie ik je op @beautyblends en @goaldiggersclub.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Beeld bron: thepioneerwoman.com

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic