Word member Sluit je aan bij de club

Tips waardoor jij minder snel afgeleid bent

Als ondernemer kom ik mezelf nogal tegen. Chaotica is mijn middle name en door mijn korte spanningsboog valt het niet altijd mee om me te focussen op één taak. Elke dag komen tientallen e-mailtjes, Facebook-berichtjes en Whatsappjes binnen en stroomt mijn hoofd over van gedachten en ideeën –die ik het liefst meteen wil uitvoeren. Als ik aan een deadline werk kunnen al die dingen mij afleiden en voordat ik het überhaupt door heb ben ik alweer iets anders aan het doen en vergeten waar ik mee bezig was. Ik ben mijzelf een aantal gewoontes aan het aanleren om daar mee af te rekenen, meer focus te creëren en zo mijn productiviteit te verhogen. Dit is mijn gameplan!

Beeld: Jeannette Huisman

Maak een dag planning en time jezelf
Ik maak ’s avonds een to-do list met de dingen die ik de volgende dag gedaan wil hebben. Zodra ik een lijstje heb, maak ik inzichtelijk hoelang ik ongeveer met een taak bezig verwacht te zijn en bepaal ik of mijn verwachtingen realistisch zijn. Als dat zo is, plan ik alles in. Met de app Hourskeeper kun je in- en uitklokken en tracken hoelang je daadwerkelijk met een taak bezig bent.

Hou een notitieboek binnen handbereik
Het bedenken van ideeën is één van mijn krachten, maar het kan vervelend worden als ideeën door mijn hoofd blijven spoken wanneer ik met een deadline bezig ben. Ik hou een notitieboekje binnen handbereik waarin ik mijn ideeën en gedachten van me af kan schrijven. Zo voorkom ik dat ik eraan blijven denken, kan ik ze loslaten en op een later moment (als ik daar wel tijd voor heb) bekijken en uitvoeren.

Check bij jezelf in
Merk je dat je snel afgeleid bent en je gedachten wegdwalen? Check dan bij jezelf in en stel jezelf de vraag: ‘wat werkt niet voor mij?’ Het kan zijn dat ik bijvoorbeeld moeilijk kan focussen omdat ik word afgeleid door de harde muziek in de koffietent waar ik aan het werk ben. Dan zoek ik een andere plek. Honger? Dan eet ik wat. Zodat ik daarna weer gefocust verder kan werken.

Leer jezelf een nieuwe mindset aan
Ik train mijzelf ook als ik niet aan het werk ben om de taken waaraan ik begin af te maken. Het dopje van mijn tandpasta moet ik er weer op draaien als ik klaar ben met tanden poetsen. Mijn vieze borden laat ik niet meer in de goot staan met een laagje water eroverheen, maar zet ik meteen in de vaatwasser. Mijn schone was hang ik meteen op als de wasmachine klaar is en laat ik niet dagen droog op de waslijn hangen. Nu ik mijzelf train om dagelijkse taken af te maken, verandert mijn mindset en lukt het me ook beter om mij van begin tot einde op één werktaak te focussen.

Deze tips komen uit mijn maandelijkse column voor Glamour. Lees de rest van mijn tips hier op glamour.nl

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

2 Comments
  1. Fijne tips! Wat voor mij heel erg werkt is alle geluiden van m’n meldingen uit. + zo’n timer app op m’n telefoon waarop je bijvoorbeeld 25 minuten ‘maar’ aan één taak mag werken. Ik herken het nl enorm haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic