Word member Sluit je aan bij de club

Met deze tips zijn jouw to do-lijstjes altijd on point

Ben je het overzicht kwijt? Vergeet je afspraken? Moeite met het halen van deadlines? Grote kans dat jouw to do lijstje niet on point is als dit gebeurt. Zijn jouw to do-lijstje altijd te lang en lukt het niet om dingen op tijd af te strepen? Deze tips helpen om alles op orde te krijgen.

Tekst: Esther ter Veen

Prioriteiten stellen
Als er meer uren in een dag konden zitten, zou dat ons in ieder geval heel erg blij maken. Heb jij ook altijd genoeg te doen op een dag, maar doe je vaak eerst de makkelijke en minder belangrijke dingen? Doe het andersom! Stel prioriteiten als je een to do-lijstje maakt. Wat moet je vandaag echt af en wat kan nog wel een dag wachten? Dat zorgt ervoor dat je veel meer rust hebt in je hoofd en ook echt de belangrijke dingen kan afmaken.

Maak gebruik van tools
Notitieboekjes zijn leuk, maar ze sturen geen reminder als je iets moet doen. Gelukkig zijn er heel veel handige tools waarmee je to do-lijstjes kan maken, die wél de mogelijkheid van een reminder hebben. Asana is bijvoorbeeld heel handig; het fungeert als agenda, je kan een einddatum toevoegen aan een taak en je kan jouw taken delen met collega’s. Maar je kan ook kiezen voor de tool Basecamp (waar we op The Goaldiggers Club HQ mee werken) of maak een takenlijst via todoist.com.

Goede timing
Goede timing is het halve werk. Je kan natuurlijk wel een heel lijstje met taken maken, maar als je niet weet hoelang je ermee bezig bent, dan heeft zo’n lijstje weinig nut. Plan daarom voor iedere taak een tijdsduur in, waardoor jij nog efficiënter kan werken. Via applicaties als Toggl kan je perfect bijhouden hoelang je ergens mee bezig bent.

Beschrijf je taken specifieker
Je kan wel opschrijven dat je met een groot project aan de slag moet vandaag, maar het is beter om aan te geven wat je voor dit project wil doen. Schrijf specifiek op wat je die dag wil bereiken met dit project. Daarnaast is het ook goed om grote projecten in kleine stukjes te hakken. Hierdoor lijkt het minder groot en kan je beter dingen afronden. Daar raak je ook weer gemotiveerd van. Feels good!

Maak jij ook altijd to do-lijstjes? Deel je beste tip met ons!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Beeld: Pinterest

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic