Word member Sluit je aan bij de club

‘s Avonds je werk loslaten lastig? Dit helpt!

In theorie plof je na een drukke werkdag het liefst op de bank met je favoriete serie of boek en denk je niet aan werk. Komt dit in real life weinig voor? Denk je ‘s avonds nog aan werk en herinner je jezelf steeds aan dingen die je af moet maken en door moet geven aan een collega? Herkenbaar! Met de volgende tips wordt het makkelijker om je werk los te laten.

Durf los te laten
First things first. Je werk loslaten kan behoorlijk lastig zijn. Zeker als jij je extreem verantwoordelijk voelt en er veel to do’s op je lijstje staan. Dwing jezelf om het toch los te laten en er ‘s avonds niet aan te denken door je jezelf eraan te herinneren dat verantwoordelijkheid nemen goed is en een toegevoegde waarde leveren ook, maar dat jij ook vrije tijd nodig hebt om goede prestaties te kunnen leveren en werk niet everything is.

De dag goed afronden
Creëer een ritueel om je werkdag mee af te sluiten Dit geeft je het gevoel dat je alles hebt afgerond voor die dag. Ruim bijvoorbeeld altijd je bureau op voordat je naar huis gaat, werk je mail weg en bedenk of er taken zijn die je nog moet voorbereiden. Doe dit elke dag.

Maak een to do-lijst
Maak aan het einde van de werkdag een to do-lijst voor de volgende dag. Hierdoor weet je precies wat je op een dag moet doen en creëer je rust in je hoofd. Zo kan je dingen loslaten; die ene taak doe je morgen pas en niet nog eens ’s avonds laat na een lange dag werken als je niet meer zo scherp bent.

Geen mail
Nog even in de avond snel een mailtje versturen? Doe het niet! Download geen applicatie voor op je telefoon, want dan blijf je bezig. Het is zo verleidelijk om nog even te reageren op die ene collega of klant, maar aan het einde van de avond kom je erachter dat je nog zoveel meer werk hebt gedaan… Zet ’s avonds ook je werktelefoon uit (als je die hebt natuurlijk) en laat de laptop ook lekker in de tas zitten.

Steek een geurtje aan
Creëer een relaxte setting met gedimde lichten en steek je favoriete geurkaars of wierook met een rustgevend aroma aan. Geurstokjes of een aroma diffuser zijn een veiligere keuze als het risico dat je na een lange werkdag in slaapt valt groot is.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic