Word member Sluit je aan bij de club

De insights van Annika Noordzij, founder Wild at Heart Bridal

Annika Noordzij is founder van Wild At Heart Bridal. Ze opende vorig jaar de go-to bridal shop voor als je iets anders wil dan alleen maar witte en kanten jurken. Ze creëerde wat ze miste en met haar vele anderen, want haar business is booming.. Meer vrouwen dan ze ooit had kunnen denken zeiden in het eerste jaar van haar onderneming: ‘yes to her dresses.’

Interview: Eve Tomaszewski

Lott’s Photography

Het idee voor Wild At Heart ontstond toen Annika twee jaar geleden voor haar eigen bruiloft op zoek was naar een mooie trouwjurk…Ik merkte dat ik het heel moeilijk vond om een trouwjurk te vinden die bij mij en mijn stijl paste. Alle designerjurken die ik online zag en mooi vond – slanker vallende modieuze jurken zonder te veel poespas – waren in geen enkele bruidswinkel in Nederland verkrijgbaar. Na mijn bruiloft ging het kriebelen en merkte ik dat de trouwbranche mij een hele leuke branche leek om in te werken. Misschien niet een hele logische keuze als je vwo en daarna Politicologie aan de universiteit hebt gestudeerd. Mensen hebben toch bepaalde verwachtingen van je, maar ik heb nooit een carrièrepad voor mijzelf uitgestippeld en vind het belangrijk om in het leven altijd je passie te volgen. Weddingplanner worden leek me fantastisch, maar ik bleek niet zoveel te hebben met onderhandelen, regelen, plannen en organiseren. Ik had behoefte aan meer menselijk contact en creativiteit. Toen ik een opdracht kreeg om een bruidshoot te stylen en weer tegen hetzelfde probleem als tijdens mijn bruiloft aanliep dat ik geen mooie jurken kon vinden, besloot ik: ik ga het zelf doen. Ik ben nogal impulsief en ben gewoon begonnen. Ik denk dat dit een voordeel is geweest, als je jezelf de ruimte geeft om na te denken over hoe eng het is om een winkel te openen doe je het niet. Je vindt vanzelf wel uit hoe het moet.”

Voordat Annika het wist, typte ze in het zoekbalkje van google: ‘hoe schrijf je een businessplan’…Ik had een behoorlijk pittige lening van de bank nodig, als je daar zonder businessplan aankomt kun je het vergeten. Ik ben blij dat ik een businessplan heb geschreven. Ik kan wel een leuk idee hebben, maar als het niet speelt en niet leeft in de markt, dan loop je een groot risico. Mijn zaken gaan veel beter dan de schatting die ik heb gemaakt in mijn businessplan. Het gaat boven alle verwachtingen.”

Annika’s key to succes. Ik denk dat het heel belangrijk is om iets op te zetten waar behoefte aan is. Om je niche te vinden. Ik heb nu iets opgezet wat er nog niet in Nederland was en ervoor gezorgd dat andere winkels onze merken niet kunnen verkopen. Ik denk dat het ook heel belangrijk is om een goed netwerk op te bouwen in de branche. Ik krijg nu ook veel bruiden via weddingplanners en via fotografen door. Mensen met wie je een klik hebt en met wie je dezelfde stijl, visie, meningen en inzichten deelt zijn heel veel waard. Daarmee kun je samen toffe dingen creëren.”

Ze benadrukt dat anderen bijna altijd wel bereid zijn om jou met je business te helpen als je er naar vraagt. “Voordat Wild At Heart open ging, heb ik winkels in het buitenland benadert die dezelfde stijl hadden, als die ik graag zou willen. Daarop reageerde een winkel. Hen heb ik veel vragen kunnen stellen; bijvoorbeeld hoe je jurken moet inkopen. Een vriendin van mij die net was begonnen met een conceptstore en daarvoor een businessplan had geschreven, heeft me ook geholpen. Als je het vriendelijk vraagt zijn mensen meestal wel bereid om je te helpen en hoor je niet zo snel: ‘nee’.”

Lott’s Photography

De belangrijkste reden waarom Annika is gestart als ondernemer. “Ik kan mijn eigen plan trekken en elke dag iets anders doen. Dat wil niet zeggen dat ik alles wat ik doe leuk vind hoor. De winkel schoonmaken hoort ook bij het runnen van mijn business. Heel veel stofzuigen en afwassen ook. Maar ik verveel me snel, wanneer mijn werk niet afwisselend en uitdagend is dus het is voor mij goed dat ik elke dag meer dan genoeg te doen heb, anders word ik lui.”

Veel verschillende dingen doen zorgt wel voor minder focus. “Ik ben snel afgeleid; dan ben ik met het ene bezig en dan zie ik weer iets binnenkomen in mijn e-mail. Ik weet dat ik het eigenlijk niet moet checken, maar ik doe het dan toch. Ik zit nu in de fase dat ik mezelf probeer aan te leren om niet meteen mijn e-mail te beantwoorden. Het blijft lastig om het uit te stellen tot het einde van de dag, maar het gaat steeds beter. Ik probeer nu twee keer per dag mijn mail te checken.”

Lott’s Photography

Annika gelooft niet dat je een morning person moet zijn om succesvol te worden. “Ik hou enorm veel van slapen en geloof niet dat je alleen succesvol kunt zijn als je een morning person bent. Ik weet van mezelf dat ik geen ochtendpersoon en dat is oké. Ik vind het heerlijk om 8.30u wakker te worden, een kopje thee te zetten, rustig te ontbijten en daarna in het park te wandelen met mijn hond. Om 9.30u gaan de deuren van mijn winkel open. Dat betekent dan wel dat ik tot 20.00 aan het werk ben of soms zelfs tot 23.00 en dat 7 dagen in de week. Gelukkig vind ik het lekker om het druk te hebben, toch is het is soms ook best lastig om hierin je grenzen te bewaken.”

Nog een tip…”Wees niet bang. Ik denk dat dat het belangrijkst is als je succesvol wilt worden in wat je doet. Als je gaat denken: ‘wat als…’ hou je jezelf tegen. Dan ga je focussen op wat er mis kan gaan en niet op wat er allemaal mogelijk is. Mijn vader heeft van kinds af aan tegen mij gezegd: als je wil kan je alles. Daar ben ik ook van overtuigd. The sky is the limit.”

Fotografie: Marilyn Bartman
Fotografie: Marilyn Bartman
Fotografie: Marilyn Bartman
Fotografie: Marilyn Bartman

Wild At Heart Bridal
Van Welderenstraat 132
6511 MV Nijmegen

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic