Word member Sluit je aan bij de club

6 workouts die je tussen het werken door op kantoor kunt doen

Werk jij op kantoor? Tenzij je in een pand zit met twintig verdiepingen en braaf telkens de trap pakt, krijg je waarschijnlijk (te) weinig beweging overdag. Maar er zijn genoeg sportoefening die je (stiekem) op kantoor kunt doen! 

Calf raise
Sta je te wachten bij het kopieerapparaat of de koffiemachine? Perfect moment om even je kuiten te trainen. Hoe? Simpel. Ga op je tenen staan, hou even vast – span je buikspieren aan voor balans – en laat je voeten dan weer zakken tot net boven de vloer. Herhaal net zo vaak tot je koffie of je kopietje klaar is (of totdat je kuiten branden als een gek, dan mag je ook stoppen).

Squat
Heb je een kopieerhok of koffiemachine die uit het zicht staat? Dan kan je prima wat squats doen terwijl je staat te wachten. Voeten op heupbreedte, tenen ietsje naar buiten laten wijzen en dan zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Let op dat je onderbeen in een rechte lijn blijft en je knieën niet voorbij je tenen komen. Te opvallend? Probeer dan elke keer als je gaat zitten, dat te doen zonder je handen te gebruiken. Dan heb je een stiekem squat-momentje.

Bum-squeeze
Je billen trainen op kantoor? Geen probleem. Dat kan prima vanaf je bureaustoel. Span je bilspieren aan, hou vast voor vijf à tien seconden, laat los en herhaal. Niemand die het ziet. Voor je het weet heb je een Beyoncé-booty.

Leg raise
Nu je toch op die bureaustoel zit, kun je meteen je benen en buik wat training geven. Zorg dat je rechtop zit. Lift vervolgens je ene been omhoog, tot je been helemaal gestrekt is, hou even vast en laat dan zakken tot net boven de vloer. Herhaal dit een aantal keer en wissel vervolgens van been. Wil je het zwaarder maken? Lift dan beide benen tegelijk.

Tricep push up
Je bureau kan je prima gebruiken om je triceps wat training te geven. (Die zitten op de plek waar je ‘kipfilets’ krijgt als je ouder wordt. Wil je niet.) Plaats je handen op schouderbreedte op je bureau. Zak vervolgens langzaam door je armen, waarbij je erop let dat je je ellebogen naar binnen – dus naar elkaar toe – blijft duwen, laat ze niet naar buiten vallen. Druk je vervolgens weer op waarbij je je armen weer strekt. Repeat.

Push up
Je kunt je bureau ook gebruiken voor een gewone push up (voor mooie bovenarmen en sterke borstpieren). Plaats je handen hiervoor aan de zijkanten van het bureau. Laat je armen vervolgens zakken in een hoek van negentig graden. Duw jezelf daarna weer omhoog tot je armen weer recht zijn. And again.

Beeld via Pinterest.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic