Word member Sluit je aan bij de club

Zo maak jij optimaal gebruik van social media

Instagram, Facebook, Twitter en andere social media-kanalen zijn niet alleen leuk om te gebruiken in het dagelijks leven, je kan er ook zakelijk goed gebruik van maken. Heb je een eigen onderneming, merk of wil je je werk onder de aandacht brengen bij een groter publiek? Social media is the way to go. Een prachtige foto op Instagram of een gevatte tweet op Twitter trekt de aandacht en vergroot de kans dat mensen je website bezoeken of met je willen samenwerken. Met deze tips maak jij optimaal gebruik van je social media!

Waar zit je doelgroep?
Zoek eerst uit waar jouw doelgroep te vinden is. Scrollen ze non-stop door Instagram of checken ze elke coffee break Twitter? Als je dat weet, weet je ook waar je in moet investeren. Hoe kom je daarachter? Met Buzzsumo bijvoorbeeld kan je keywords onderzoeken. Zo zie je op welke social media-kanalen soortgelijke content wordt geplaatst. Met dit programma kan je ook checken waar jouw concurrenten het meeste gebruik van maken.

Blijf jezelf
Het is heel gemakkelijk om jezelf anders voor te doen op het internet en op social media, maar don’t do it! Uiteindelijk val je namelijk door de mand en het is dodelijk vermoeiend jezelf constant anders voor te doen dan je bent. Besides, jij bent prima zoals je bent! Wees jezelf op je blog en op social, dat zorgt echt voor meer bezoekers. Viewers en followers blijven alleen terugkomen als ze het idee hebben dat je echt bent.

Zorg voor een geheel
Accounts die er strak uitzien en waar alles bij elkaar past, scoren beter dan accounts waar van alles door elkaar staat. Hoe leuk het ook is om random foto’s te plaatsen op Instagram, het maakt je account een stuk beter als bepaalde dingen altijd terugkomen. Gebruik een app als VSCO om je foto’s mooi en steeds op dezelfde manier te bewerken. Zo wordt je account een eenheid.

Gebruik goede #hashtags
Gebruik hashtags die populair zijn, waar mensen op zoeken en die bij jouw doelgroep en je content passen. Maar overdrijf het niet. Voor Instagram is gebleken dat je het beste resultaat behaalt met gemiddeld elf hashtags, voor Twitter kan je het beter bij twee hashtags houden en voor Facebook blijken hashtags niet zo’n succes. Als je op Instragram een hashtag intoets, kun je meteen zien hoe populair die hashtag is; Instagram geeft namelijk aan hoe vaak de hashtag gebruikt is.

Meer followers creëren
Meer interactie betekent meer followers. Plaats leuke, uitnodigende content, reageer op reacties van je volgers en ga op zoek naar soortgelijke accounts. Kijk bij hen wie er op ze reageren en probeer die personen door middel van interactie (volgen en/of foto’s liken) naar jouw accounts te lokken. Zo verhoog je je aantal volgers.

Post op de juiste tijdstippen
Het is soms lastig inschatten wanneer je doelgroep op social media zit en wanneer je dus het beste iets kan posten. Tip: plaats je content in de ochtend als ze onderweg zijn naar hun werk, in de middag rond lunchtijd en ’s avonds na het eten en net voor het slapen. Dit zijn de momenten dat mensen hun telefoon erbij pakken.

Blijf altijd up-to-date
Social media-kanalen komen altijd met updates en nieuwe dingen. Zo kan je nu op Facebook en Instagram live video’s maken en heb je nu ook de Instagram Stories. Maak hier meteen gebruik van. Dat maakt jou interessant bij je volgers en zorgt voor nieuwe volgers.

Inplannen maar!
Ben je laks met je social media omdat je bang bent dat het teveel tijd kost om het goed te doen? Daar zijn trucjes voor. Met Facebook kan je heel makkelijk content vooruit plannen. Voor Instagram en Twitter zijn er ook genoeg handige tools om vooruit te werken. Zo heb je voor Instagram de handige tool Onlypult (betaalt) waarmee je foto’s vooruit kan inplannen, krijg je via Later reminders dat je moet posten en heb je Schedugram waarmee je ook kan plannen. Een handige tool voor Twitter en Facebook is Tweetdeck, waarmee je je tweets kan organiseren en tracken. Dankzij deze tools beheer je je accounts op de meest efficiënte manier en ben je er niet meer tijd aan kwijt dan nodig.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic