Word member Sluit je aan bij de club

Tips voor meer zelfliefde waar je meteen mee aan de slag kunt

Hoe komt het dat we moeilijk is om van onszelf te houden dan van anderen. Ik vond het veel makkelijker om te accepteren hoe anderen zijn, maar was ondertussen mijn eigen grootste criticus. Along the way heb ik geleerd om van mezelf te houden. En dat is maar goed ook, want ik geloof dat je pas op de juiste manier van iemand anders kan houden en succesvol kan zijn in business als je van jezelf houdt. Vandaag deel ik tips voor meer zelfliefde waarmee je meteen mee aan de slag kunt.

Fotografie: Jeannette Huisman

Veroordeel je fouten niet
Soms kom ik te laat op een afspraak of maak ik een opmerking die ik beter niet had kunnen maken. Jezelf afstraffen voor je gemaakte fouten heeft geen zin omdat je deze niet kan veranderen en je je zelfvertrouwen daarmee flink naar beneden haalt. Het heeft mij heel erg geholpen om mijzelf niet te veroordelen als zoiets gebeurt. Het is belangrijk om te beseffen dat iets niet goed is gegaan, maar ga in je hoofd niet 100x tegen jezelf zeggen hoe stom je bent. Accepteer dat fouten erbij horen en dat iedereen ze maakt. Erken je fouten, neem er de volle verantwoordelijkheid voor, excuseer jezelf en eventueel anderen. Bedenk hoe je het de volgende keer anders gaat doen en sluit het af.

Spreek mantra’s uit naar jezelf
Mantra’s geven mij een boost van zelfvertrouwen. Ik spreek regelmatig naar mezelf uit in de spiegel dat ik er mag zijn, dat ik blij ben met hoe ik ben en dat ik op het goede pad zit.

Downgrade complimenten niet
‘Bedankt, maar dat is niet waar hoor. Het valt allemaal best mee.’ Stop hiermee en zeg dit niet als iemand je een compliment geeft. Wuif complimenten niet weg, maar neem ze in ontvangst met dankbaarheid. Mensen die complimenten in ontvangst kunnen nemen hebben meer zelfliefde dan diegene die dat niet kunnen.

Wees geduldig met jezelf
Als jij alleen maar nadenkt over waar je wil zijn in je carrière en jezelf afstraft omdat je daar nog niet bent en niet ziet hoe ver je al bent gekomen, wordt het een neverending road en zul je nooit tevreden en goed genoeg zijn. Focus op wat je al wel hebt bereikt en besef: ‘good things take time.’ Wees daarom geduldig met jezelf.

Vergelijk jezelf niet met anderen
Er doen zich altijd wel momenten voor dat we onszelf naar beneden halen door ons met anderen te vergelijken, maar je moet er meteen mee stoppen en hoe je dat precies doet lees je hier. Er is altijd wel iemand knapper, beter of succesvoller als jij je eigen minpunten met iemand anders zijn highlights vergelijkt. Ken je de quote: no one is you and that is your power? Jij bent jij en goed zoals je bent. Jezelf met anderen vergelijken maakt ongelukkig, zorgt voor een lager zelfbeeld, stimuleert jaloezie en kan soms zelfs leiden tot een depressie. Als je je focust op iemand anders leidt dat af van jouw eigen goals. Als je snapt dat je uniek bent en compleet jezelf durft te zijn, zul je merken dat je minder behoefte hebt om jezelf te vergelijken. Dan sta je in je eigen kracht ga je shinen.

Treat yourself
Om vaker stil te staan bij wat ik heb bereikt en minder te focussen op wat niet, trakteer ik mezelf. Toen mijn eerste video-interview online stond, nam ik mijzelf uit eten. Maar ik beloon mezelf net zo goed kosteloos op lieve woorden of een wandeling in het park midden op een werkdag.

Geef je grenzen aan
Als je je goed wil voelen en niet wil dat anderen de energie uit je zuigen, zul je je eigen grenzen moeten bewaken en aangeven. Mijn zelfrespect is gegroeid sinds ik mijn grenzen aan durf te geven en niet over me heen laat lopen. Moeite met nee zeggen? Ik gaf hier eerder al tips over hoe je dat doet.

Neem de tijd voor jezelf
Het is zo belangrijk om de tijd te nemen voor jezelf. Ik zorg ervoor dat e-mails worden beantwoord, maar sla mijn ontbijt over. Ik knal door mijn to-do list heen, maar vergeet te plassen. Not oké. Neem jezelf serieus genoeg om te ontbijten, te eten zonder tegelijkertijd je e-mails te checken en maak een korte wandeling als je jezelf niet kan concentreren. Because you’re worth it. Plan ook genoeg me-time in. Door tijd me jezelf door te brengen leer je wie je echt bent en leer je om jezelf te waarderen en van jezelf te houden.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic