Word member Sluit je aan bij de club

Vijf signalen dat je van baan moet veranderen

Zeg eens eerlijk: heb jij je huidige baan omdat je daar nog steeds heel veel plezier en voldoening uit haalt, of uit gewoonte? Veel vrouwen blijven hangen in hun baan terwijl ze niet meer met plezier naar hun werk gaan. Zonde! Zoals Caroll ook al opmerkte: je brengt het merendeel van je dag door op je werk, dus doe iets wat je leuk vindt! Tijd voor een zelf-check. Dit zijn de vijf signalen dat het voor jou tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Je wordt niet happy wakker
Hoe wordt jij ‘s ochtends wakker? Ben je happy? Heb je zin om aan de dag te beginnen? Ben je excited over de dingen die die dag in je agenda en op je to-do list staan? Of voel je je medium; wordt je nergens echt warm? Kan je nergens enthousiasme voor opbrengen en is het je om het even? Of nog erger: word je verdrietig en down wakker? Vrouwen die plezier hebben in hun werk, worden ‘s ochtends blij wakker en hebben zin in de dingen die voor die dag op het programma staan. Natuurlijk niet iedere dag; iedereen heeft wel eens een off day of moet voor haar werk een paar klussen doen die ze minder leuk vindt, maar het overall gevoel is toch wel happiness. Als jij dus merkt dat je ochtend na ochtend niet vrolijk wakker wordt, kan dat een signaal zijn dat je niet meer happy bent met je huidige baan.

Je voelt je eind van de dag uitgeblust
Hoe voel jij je aan het einde van de werkdag? Van werk dat je leuk vindt, zou je energie moeten krijgen. Dus als jij na je werk nog zin hebt om dingen te ondernemen, naar de gym te gaan, met vrienden af te spreken, helemaal top! Maar als jij je compleet uitgeblust voelt en zo snel mogelijk naar huis wil om op de bank of in bed te gaan liggen dan is dat niet oké.

Je werk geeft je geen voldoening meer
Je werk zou je voldoening moeten geven. Je moet het gevoel hebben dat je bijvoorbeeld iets toevoegt, dat je waarde creëert, dat je anderen mensen helpt, maar vooral: het moet je een goed gevoel over jezelf geven, het gevoel dat je lekker bezig bent en op de goede weg zit. Heb jij dat gevoel nog? Vertel je trots aan je partner en vriendinnen over dingen die jij op je werk gedaan en gepresteerd hebt? Zo niet…alarmbellen.

Je verveelt je op je werk
Iedereen heeft uitdaging nodig in haar leven. Zonder wordt je lui en ga je je vervelen. Je werk zou je dus een bepaalde mate van uitdaging moeten geven. Let wel: het moet niet zo uitdagend zijn dat je er constant stress door ervaart, maar je moet af en toe wel die spanningsmomentjes hebben van: ‘ik hoop dat het lukt om die of die klus te klaren’. Je moet zo nu en dan uit je comfort zone komen en dingen doen die je eng vindt. Daar haal je voldoening uit en je leert ervan, waardoor je je ontwikkelt. Als jij je op je werk constant zit te vervelen en Facebook/Instagram/Youtube of zelfs Netflix regelmatig gecheckt worden, dan let’s face it, is je werk te makkelijk (geworden). Tijd voor iets nieuws!

Je leeft voor de weekenden
Er is niks mis met zin hebben in het weekend. Ik sta ook elke vrijdagmiddag te springen vanwege de dingen die ik dat weekend gepland heb. Waar wel iets mis mee is, is als je een aversie ontwikkelt tegen de maandag. Als je op zondag al chagrijnig begint te worden omdat het bijna maandag is en de werkweek dus weer begint. Er is ook iets mis als je de hele week de dagen en uren aan het aftellen bent tot aan het weekend. Uitkijken naar het weekend is prima, maar als het weekend het enige is what keeps you going, dan klopt er iets niet.

Herken jij een of meerdere signalen? Dan zou dat door je werk kunnen komen en is het misschien tijd om na te gaan denken over een nieuwe baan of een andere functie binnen je huidige bedrijf. Tuurlijk is het belangrijk om ‘te werken om te leven en niet te leven om te werken’, maar dat betekent niet dat je werk alleen maar salaris op moet brengen en geen plezier. Don’t settle for less! Iedereen kan een baan vinden waarin ze het naar haar zin heeft. Heb jij dat niet? Dan heb je die NOG niet! Doe research, kijk naar vacatures, kijk wat er mogelijk is binnen je huidige bedrijf, praat met mensen en stel voor jezelf als goal om (weer) met plezier naar je werk te gaan! You got this!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Beeld via Pinterest.

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic