Word member Sluit je aan bij de club

Stuck? Met deze easy tips krijg je je carrière weer back on track

Je hoopt natuurlijk dat het altijd lekker loopt en soepel gaat met je carrière. Maar wat als dat nu niet zo is? Wat als je het gevoel hebt dat je vastzit? Dat je op een punt staat dat je even niet meer weet welke kant je op wilt met je carrière? Hoe zorg je er dan voor dat je voorbij dat punt komt? We got you!

Erken het gevoel en onderneem actie
First things first, erken het gevoel. Het is niet erg om je af en toe wat minder happy te voelen en wat minder tevreden te zijn met je carrière. That’s okay! Het overkomt iedereen, ook al doen sommige mensen het voorkomen, vooral op social, alsof hun leven constant waanzinnig is. Iedereen kent mindere momenten in haar leven, there’s no shame in that. Als je je gevoel hebt erkend, is het vervolgens belangrijk dat je iets doet met dat gevoel. Het heeft geen zin om thuis te gaan zitten afwachten en hopen dat dingen veranderen. Als je niet happy bent met de plek waar je op dit moment staat, zorg dan dat je op een andere plek komt. Niemand anders gaat dat voor je doen. We snappen dat het af en toe lastig is om jezelf aan te zetten tot actie, zeker als je je niet top voelt. Maar als je niets onderneemt, verandert er ook niets. You got this!

Maak je goals duidelijk en inzichtelijk
Ben je je goals een beetje uit het oog verloren? Dan is het belangrijk voor jezelf weer duidelijk te krijgen wat het precies is dat je wilt bereiken en waar je dus naartoe wilt werken. Een manier om je goals weer duidelijk te krijgen, is door het maken van een visionboard; hoe je dat doet lees je hier. Zo zie je in één oogopslag waar je naartoe wilt werken en heb je meteen een dagelijkse reminder in huis. Zodra je je goal weer helder voor ogen hebt, is het makkelijker om de juiste keuzes te maken die helpen je goal te realiseren en de dingen die daarbij niet helpen, juist niet te doen. Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Lees dan de laatste goalumn van Caroline waarin ze benadrukt hoe belangrijk het is om nee te zeggen als je je goals wil bereiken.

Bedenk waar je happy van wordt en doe het
Denk eens terug aan je kindertijd: waar werd jij nou echt gelukkig van? Wat vond je leuk om te doen? Waar kreeg je energie van? In ons volwassen leven vergeten we af en toe tijd in te plannen om de dingen te doen waar we energie van krijgen en voor je het weet zijn we uitgeblust. Juist daarom is het zo belangrijk om jezelf af en toe op te laden door iets te doen wat je echt leuk vindt. Vond je het als kind bijvoorbeeld heerlijk om paard te rijden? Boek weer eens een les! Was je altijd compleet ontspannen na een strandwandeling. Go for it! Door iets te doen waar je blij van wordt, krijg je weer nieuwe energie om er tegenaan te gaan. Juist op de momenten dat je dingen doet waar je gelukkig van wordt kom je tot de beste inzichten en zal de weg die je moet bewandelen om verandering in je businesslife te creëren inzichtelijker worden.

Praat met een businesscoach
Vind je het lastig om in je eentje alles voor jezelf op een rijtje te krijgen? Vraag dan hulp. Het kan helpen om een keer een afspraak te maken met een businesscoach. Een uurtje sparren met een expert kan helpen om dingen te verduidelijken, een strategie te bepalen en deadlines voor jezelf te stellen.

Gun jezelf een time-out
Soms kan het helpen om er even tussenuit te gaan. Een andere omgeving kan ervoor zorgen dat je dingen in een ander perspectief ziet en dat je voor jezelf duidelijk kan krijgen wat het precies is wat jij wilt. Een goede time-out optie die wij je kunnen aanraden is de Renew Yourself Week: acht dagen yoga, presentaties van inspirerende sprekers die jou handvaten aanreiken om aan de slag te gaan met verschillende aspecten van je leven en natuurlijk de nodige tijd voor ontspanning. Nancy Poleon is founder van BrandedU en initiatiefnemer van de Renew Yourself Week: “We houden ervan om continue vol passie ergens voor te gaan en raken dan soms zelf ook uitgeblust en dat kan soms leiden tot een burnout of ervoor zorgen dat je niet on top of your game bent. Tijdens deze week ga je weer terug naar je kern en spar en relax je met andere carrièregerichte vrouwen. Na een week kom je uitgerust en vol inspiratie terug. Klaar om je goals weer na te jagen!” Deelnemen aan de Renew Yourself Week? Goaldiggers boeken met korting. Vermeld #goaldigger bij het opmerkingenveld in je aanmelding voor een korting van €250. Voor meer info: renewyourselfweek.nl

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Beeld via Pinterest

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic