Word member Sluit je aan bij de club

Klaever Health is de hotspot die je moet kennen als je into een healthy lifestyle bent

Er openen elke dag wel nieuwe restaurants, beautysalons, winkels, koffietenten en andere spots. Logisch dat je af en toe niet meer weet waar je nu precies moet zijn. Daarom delen wij graag hotspots die jij als goaldigger moet kennen! Deze maand health center Klaever Health, opgericht door voedingscoach Stefanie Klaver, waar ze gezond leven makkelijker willen maken door verschillende diensten en producten op het gebied van een healthy lifestyle op één plek aan te bieden. Je hoeft dus niet ’s ochtends naar een juicebar voor je sapje, in je lunchpauze naar de store voor je supplementen, na werk door naar de sportschool en in het weekend naar een voedingsdeskundige voor analyses en advies. Bij Klaever Health zit dit allemaal onder één dak.

Interview en tekst: Marcellina Rietvelt
Fotograaf: Manon Klaver

Efficiënt
Waarom dit volgens ons een goaldigger-hotspot is? Ook als je druk bent, is het belangrijk je gezondheid voldoende aandacht te geven. Stefanie: “Vrouwen maken zich drukker dan mannen, nemen meer hooi op hun vork en leggen de lat vaak heel hoog voor zichzelf. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Je gezondheid moet niet op de laatste plaats komen, maar juist op de eerste plaats. Als je je goed voelt en fit bent, ben je veel energieker, heb je meer weerstand, ben je minder gevoelig voor stress en presteer je beter op werk.” Als het om gezond leven gaat, biedt Klaever Health the full package; efficiënter dan hier ga je het niet krijgen. Stefanie: “We hebben een juicebar met een uitgebreid assortiment sappen – van de super healthy groentesappen tot de ‘ik tel even niet de calorieën maar heb gewoon zin in iets lekkers’ juices -. Daarnaast bieden we een detoxprogramma (€140), supplementen, personal trainingen (€55 per 45 min.), natuurlijke huidverzorging, voedingsadvies (€75) en gezondheidsanalyses.” Je hoeft dus niet ’s ochtends naar een juicebar voor je sapje, in je lunchpauze naar de store voor je supplementen, na werk door naar de sportschool en in het weekend naar een voedingsdeskundige voor analyses en advies. Bij Klaever Health zit dit allemaal onder één dak. Ga maar vast bedenken wat je met al de extra tijd gaat doen die je overhoudt.

Persoonlijke begeleiding
Een ontzettende plus aan Klaever Health is dat ze persoonlijke begeleiding en advies geven. Stefanie: “Wij vinden het persoonlijke contact met klanten ontzettend leuk en het is van grote waarde: ieder mens is anders, en ieder mens heeft dus ook een andere aanpak nodig. Daarom zijn wij niet van de standaardprogramma’s, apps en ‘hier zijn je spullen, succes!’-mentaliteit, maar gaan wij echt met klanten rond de tafel zitten. Wij bespreken wat ze willen, of ze klachten hebben, wat hun goals zijn en voorzien ze vervolgens van advies op maat.” Die persoonlijke begeleiding resulteert er ook in dat Klaever Health voor iedereen is. Of je nu twintig of vijftig bent, gezondheidsklachten hebt waar je vanaf wilt of juist prima fit bent, maar wil weten hoe het nog optimaler kan. Dankzij hun maatwerk, kunnen ze je altijd helpen en adviseren. Ook is de begeleiding een pré voor vrouwen die een stok achter de deur kunnen gebruiken. Stefanie: “Je kan wel roepen dat je naar de sportschool gaat of met behulp van een boek gezonder gaat eten, maar niet elke vrouw houdt dat in haar eentje vol. Een personal trainer die op je staat te wachten of een voedingscoach die elke week met je doorspreekt hoe het met voeding is gegaan, kan dan ontzettend helpen om wél door te zetten zodat er op de lange termijn een verschil gemaakt wordt.” Bij Klaever Health kan je trainingen, die speciaal voor jou op maat gemaakt worden, met hun personal trainer Melisa inplannen op de tijdstippen dat het jou uitkomt en voor de tijdsduur die jij wilt. Wil je een uur trainen? Dat kan. Weinig tijd en daarom liever dertig minuten intensief knallen? Dat is ook mogelijk. Ook kan je met meerdere personen (max. vier) sessies bij Melisa delen. Het voordeel daaraan is dat de prijs per drie kwartier (€55) hetzelfde blijft en je dus per persoon goedkoper uit bent. Houdt er wel rekening mee dat de populaire tijdstippen (07.00-10.00u en 17.30-20.30u) gauw volgeboekt zitten. Wil je op die tijden trainen? Zorg dan dat je op tijd reserveert.

Personal training met Melisa Dierx

Analyses, detox en supplementen
Grote kans dat jij wekelijks sport en een slow juicer of blender in je keuken hebt staan voor sapjes. Maar slik je ook supplementen? Veel vrouwen vinden dat onnodig. Want zijn supplementen niet voor mensen die ziek, zwak en misselijk zijn? Stefanie: “Het valt niet mee om elke dag de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt en zeker als je een druk leven leidt, kunnen supplementen een goede aanvulling zijn. Zo werkt vitamine C goed voor vrouwen die veel stress hebben en helpt de ontspannende werking van magnesium om beter te slapen. Wij adviseren klanten bij welke supplementen zij baat kunnen hebben, maar geven het ook aan als iemand te veel supplementen slikt. Sommige vrouwen slikken bijvoorbeeld elke dag de hoogste dosering multivitaminen, terwijl ze dat helemaal niet nodig hebben. Dat is zonde van je geld.” Ook kun je bij Klaever Health je bloed, speeksel, ontlasting en urine laten analyseren. Maar waarom zou je dat doen? Stefanie: “Zo’n analyse geeft als het ware een overview van het hele functioneren van je lichaam. Zo zie je direct welke pijlers er in het groen, geel of rood staan en waar extra aandacht nodig is. Wij geven mensen niet alleen de uitslag van zo’n analyse, maar maken het meteen praktisch door advies te geven hoe ze hun lichaam beter kunnen laten functioneren om beter te functioneren in het dagelijkse leven.” Maar is dat dan niet alleen voor vrouwen die (onverklaarbare) klachten hebben? Stefanie: “Niet alleen vrouwen met klachten, maar ook vrouwen die nergens last van hebben, hebben baat bij zo’n analyse. Het vertelt je namelijk ook hoe het nog beter en optimaler kan. Ik raad dan ook iedereen aan het een keer te doen. Ik ga mijzelf ook weer eens testen om te kijken hoe alles ervoor staat; het starten van een eigen bedrijf gaat je niet in de koude kleren zitten, haha.”

De missie van Klaever Health: “I am not what happened to me, I am what I choose to become”

Tenslotte kan je bij Klaever Health terecht voor een detox. Maar na alle tegenstrijdige verhalen over detoxen, kan ik me voorstellen dat je je afvraagt of detoxen nu wel of juist niet goed voor je is. Stefanie: “Belangrijk is dat een detox een aanvulling is op een gezonde levensstijl; je moet geen detox doen om een ongezonde levensstijl te compenseren. Dat is ook de reden dat wij in januari detoxen niet promoten na de feestmaand december. Maar als onderdeel van een gezonde levensstijl is het goed om één of twee keer per jaar te detoxen. Zo ondersteun je je organen en krijg je een grote hoeveelheid antioxidanten, vitaminen, enzymen en mineralen binnen. Ons detoxprogramma duurt acht dagen – twee dagen opbouw, vier dagen juicen, twee dagen afbouw – maar kan naar wens langer of korter duren. Wij helpen bij de voorbereiding en geven persoonlijke begeleiding tussendoor. Een detox moet namelijk niet meer stress opleveren dan dat het je lichaam goed doet.”

Stefanie Klaver, founder Klaever Health

Goals
Stefanie: “Mijn goal met Klaever Health is gezond leven voor een groter publiek aantrekkelijk maken, zonder dat het heel dwangmatig hoeft te zijn. Het wordt soms zo moeilijk gemaakt, maar op lange termijn goed voor jezelf zorgen is juist heel leuk en kan ook prima gezellig en leefbaar zijn.” Wat kunnen we in de toekomst verwachten van Klaever Health? Stefanie: “We willen yogalessen gaan aanbieden en ik ben bezig met een six weeks zelfontwikkelingstraject. We willen dit gaan aanbieden voor kleine groepjes ondernemende vrouwen, waarbij er dieper ingegaan wordt op wat je precies wil, hoe je dat wil en waar je tegenaan loopt. Een soort high end programma met zowel analyses, als voedings- en sportadvies.”

Onze ervaring
Klaever Health ziet er strak uit. Door de hoge plafonds en grote ramen doet het licht en ruim aan. Ik krijg bij binnenkomst een rode surprise juice – en eerlijk, hij smaakt top! De sapjes worden ter plekke gemaakt, wat ik altijd fijn vind, zo weet je zeker dat ze vers zijn. Ik krijg van Stefanie een rondleiding door het pand. Op de begane grond zit de juicebar en het store-gedeelte. In de kelder bevindt zicht het sportgedeelte, wat als nadeel het gebrek aan daglicht heeft, maar het bevat wel alle attributen die nodig zijn voor een goede workout. Stefanie zelf is een ontzettend gezellige en hartelijke vrouw, en het word mij al snel duidelijk dat ze een hoop expertise heeft en weet waar ze het over heeft. Tijdens mijn gesprek met haar komt echt over dat ze Klaever Health begonnen is omdat ze graag mensen wil helpen en wil begeleiden naar een gezondere levensstijl. Ze heeft duidelijk hart voor de zaak en vertelt trots verhalen van tevreden klanten die ze heeft kunnen helpen resultaten te behalen. Dus heb je trek in een lekkere juice, of ben je op zoek naar hulp of eerlijk advies omtrent een gezonde levensstijl? Loop dan deze hotspot eens binnen en vergeet vooral de smoothiebowl niet te proeven!

Onze fave: de smoothiebowl

Rozengracht 217, Amsterdam
ma. – vrij. 08.30-18.30u en za. 09.00-18.00u
info@klaever-health.nl

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic