Word member Sluit je aan bij de club

Work The Look met Milou Neelen, grafisch designer, illustrator en founder Hotel Magique

Milou Neelen is grafisch designer en illustrator voor verschillende modemerken. Onder andere ELLE, Love Stories en Fashionology zitten in haar portfolio, maar met haar eigen brand Hotel Magique maakt ze haar eigen illustratiedroom waar. Haar posters en kaarten worden verkocht in San Francisco, Hamburg, Antwerpen en in haar woonplaats Amsterdam. Voor Work The Look deelt ze haar werkoutfit: Milou: “Deze outfit draag ik graag naar zakelijke afspraken.”

Tekst: Lois Laverne
Fotografie: Lisa de Wolf
Locatie: Pulitzer Hotel

Hoe zou jij je work look omschrijven?
“Een mix tussen sportief en vrouwelijk vind ik altijd erg mooi, zoals deze nette blouse en mijn zwarte trainingsbroek met rode streep van Zara. Deze outfit draag ik graag naar mijn zakelijk afspraken. Dan doe ik mijn best qua outfits. Het liefst zou ik er altijd zo bij lopen, maar tijdens het illustreren wordt het een kliederboel en moet ik erop letten dat ik kleding aan doe die vies mag worden. Het liefst illustreer ik ’s nachts. Dan slaapt iedereen en word ik zo min mogelijk afgeleid door andere zaken. Je kunt niet even gezellig een kopje koffie met iemand drinken of een wasje draaien. Tijdens zo’n nacht ga ik voor comfortabele kleding, een dikke kabeltrui met een broek van een zachte stof of een pantalon. Mijn werkpakje noem ik dat.”

Hoe komt jouw work look tot stand?
“Wanneer ik ’s ochtends voor mijn kast sta, probeer ik altijd de sfeer van Hotel Magique in mijn achterhoofd te houden met een relaxte, maar toch elegante look. Meestal kies ik het eerst het bovenstuk; een nette blouse of een fijne trui en daarna kijk ik wat er bij past qua kleuren en texturen. Vaak gaat dit proces vanzelf, ik sta niet uren voor mijn kast. Mij zul je niet gauw in een strakke jurk zien met een stel torenhoge hakken eronder. Bij andere meiden is het mooi, maar ik voel me er alleen niet lekker in. Het past ook niet bij mijn uitstraling. Ik mag van geluk spreken dat ik in mijn werk kan dragen wat ik wil, ik weet dat niet iedereen die luxe heeft. De ene dag draag ik een een wijde rok met een korte top en blokhakken als schoenen en de andere dag draag ik een ghetto trui, een spijkerbroek en een paar sneakers.”

Wat is jouw ultieme powerlook voor een belangrijke afspraak?
“Als ik een belangrijke afspraak heb waar ik echt indruk wil maken, met een potentiële, grote klant bijvoorbeeld, draag ik graag een fijne blouse van een luxe stof, zoals die van Love Stories, boven een nette pantalon en laarsjes met een blokhak. Met deze combinatie kun je haast niet de mist in gaan. Alhoewel ik met mijn outfit een goede eerste indruk wil maken, houd ik er niet van om me heel formeel te kleden. Ik heb dan het idee dat de toegankelijkheid weg is en ik wil juist dat er een goede klik ontstaat waar een mooie samenwerking uit kan voortvloeien.”

Wie is jouw stijlvoorbeeld qua work looks?
“Als ik met iemand een garderobe aan werkoutfits mocht delen, was het met Maja Wyh. Deze Duits blogger heeft een work look zoals ik ‘m zelf ook zou willen hebben. De manier waarop zij oversized kleding elegant kan laten lijken is fantastisch. Ook staan de tweedelige pakken die zij draagt op mijn wishlist, eentje met een krijtstreep of in een poederroze kleurtje.”

Hoe maak jij je work look eigen?
“Vroeger had ik altijd het idee dat ik een bepaalde uitstraling moest hebben. Ik werk voor verschillende modemerken, waardoor ik dacht dat mensen verwachtten dat ik er ook uitzag als een modepoppetje. Ik droeg drukke kleding, veel prints en details en veel accessoires, terwijl ik dit in het dagelijks leven niet zo snel zou aantrekken. Nu ik ouder ben geworden, merk ik dat je qua kleding vooral dicht bij jezelf moet blijven. Door deze openbaring draag ik vooral waar ik op dat moment zin in heb. Mijn pet is echt mijn holy grail. Ik hoorde een vrouw laatst zeggen dat de petten van haar kinderen dienen als bescherming, zo zie ik het ook wel een beetje, maar dan meer voor mijn persoonlijkheid. Petten geven me zekerheid wanneer ik een bad hair day heb. En geloof me, dat is vaak; zonder het volledig te stijlen kan ik er niks mee. Alhoewel elk hoofddeksel voor mij al snel voldoet, is de pet van The English Hatter die ik nu draag echt een winner. Het is een pet die niet alleen praktisch is, maar ook classy. Met zo’n pet kun je sneller aankomen bij zakelijke meetings dan met een sportief petje van Nike.”

Wat is een fashion faux pas als het aankomt op je work look?
“Mijn slaapzak winterjas is altijd zo’n dooddoener als ik een goede work look aan heb. Gelukkig kan ik die straks lekker thuislaten. Ik verhuis namelijk naar Bali, dus mijn garderobe zal er dan ook een tikkeltje anders uit gaan zien. Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn kledingstijl in work looks zich de komende tijd gaat ontwikkelen. Ik koop al een tijdje geen warme kledingstukken. Maar ik ga niet elke dag in mijn bikini zitten hoor. Het uitbreiden van Hotel Magique is mijn future goal. Ook op Bali moet gewoon gewerkt worden. Ik denk hierbij aan een eigen lijn vol producten in samenwerking met mooie hotels, zoals bijvoorbeeld het Ace Hotel. Douchegels en handdoeken met mijn illustraties, dat zou toch geweldig zijn? Ik kan niet wachten.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic