Word member Sluit je aan bij de club

Eve’s Talks met Anna de Lanoy Meijer en Nina Poot, founders ANNA + NINA

Voor de videorubriek Eve’s talks gaat Eve met succesvolle businessvrouwen vrouwen in gesprek over hun werk. Denk je aan Nederlandse sieradenmerken, dan is de kans groot dat de eerste naam die in je opkomt ‘ANNA + NINA’ is. Anna de Lanoy Meijer en Nina Poot zijn de twee vrouwen achter het populaire merk. Eve ging bij ze langs om ze te vragen hoe ze het allemaal doen.

Interview: Eve Tomaszewski
Fotografie: Anne Timmer
Video: KYD Social Video

Het begin
Wat begon als een klein agentschap, is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een goedlopende onderneming met winkels, een webshop, een eigen sieradenlabel en een homelijn. Nina: “We moeten onszelf af en toe wel even knijpen. Dat we in zo’n mooi pand (een grachtenpand aan de Singel in Amsterdam, red.) mogen zitten en dat alles zo goed gaat, dat is heel bijzonder. Daar zijn we heel trots op.” Het idee voor een eigen onderneming ontstond vijf jaar geleden aan de keukentafel. Verschillende opties als agentschappen, winkels en groothandels werden besproken. Uiteindelijk besluiten Anna, die een achtergrond heeft in communicatie en PR, en Nina, die een achtergrond heeft in retail, om er samen voor te gaan en een agentschap te starten.

Ondernemen
Het is voor veel vrouwen een droom: het runnen van een eigen business. Maar vaak is het alleen het succes dat mensen zien, en vergeten ze wat er nog meer bij komt kijken. Anna: “Het moeilijkste vind ik dat het nooit ophoudt. Je bent constant bezig met een eigen bedrijf. Ik kan het wel loslaten; wij zijn heel goed in delegeren en hebben een fantastisch team. Maar zelfs al kun je loslaten, je moet wel scherp blijven. Wij hebben een verantwoordelijkheid: wij hebben vier panden en een hoop personeel waarvoor betaald moet worden. Dus we moeten wel onze omzetten halen en zorgen dat het geld er is.”

Succes
ANNA + NINA is in vijf jaar tijd een enorm succes geworden. Buiten hun eigen winkels leveren ze aan zo’n zeventig verkooppunten. Onlangs hebben ze een sieradenlijn gelanceerd in samenwerking met Anna Nooshin, welke ontzettend goed verkoopt. Staan ze vaak stil bij hun succes? Anna: “Ik realiseerde het me ineens tijdens het kerstuitje met ons team. We hebben inmiddels zo’n zeventwintig werknemers en wilden met zijn allen een polaroid maken. We hebben echt moeten passen en meten om iedereen erop te krijgen. Zo bizar, we zijn pas vijf jaar bezig en passen al bijna niet meer op een polaroid. Daar werd ik wel even emotioneel van.”

Goals
Anna en Nina zijn op het moment druk bezig met het uitbreiden van hun lijn gouden sieraden en hun homelijn. Daarnaast zijn er plannen om in 2018 een nieuwe winkel te openen in Europa. Anna: “Het is een droom van ons beiden om internationaal te gaan. We willen niet per se nog heel veel winkels, maar zouden wel graag nog winkels openen in gave steden.”

Bekijk de video als je erachter wil komen welke steden dat zijn. Wil je insider tips van deze goaldiggers en erachter komen what it takes om te ondernemen, wat het belang is van een goed netwerk en wat er allemaal komt kijken bij een eigen bedrijf? Play!

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic