Word member Sluit je aan bij de club

Goalumn van Sanne van Rooij: hoe je binnen een jaar vijf van je tien gestelde goals behaalt

Sanne van Rooij (27) is founder van Living the Green Life. Haar goal is om plantaardig eten voor iedereen die geïnteresseerd is beschikbaar maken. Maandelijks schrijft deze goaldigger over haar ervaringen en learnings. Deze keer deelt ze drie tips die ervoor hebben gezorgd dat ze binnen een jaar vijf van haar tien gestelde goals op carrièregebied heeft bereikt.

Je hebt een droom, een passie, een hobby. Iets waar je heel goed in bent of waar je een heel goed gevoel van krijgt. Hetgeen waarvoor je ’s ochtends je bed uitkomt en waar je ’s avonds niet je bed voor in wil. Iets dat je de hele dag zou willen en kunnen doen maar je hebt er de ruimte niet voor. Herkenbaar? Voor mij een jaar geleden nog wel. Ik heb zes jaar gestudeerd en ging vervolgens aan de slag op kantoor. Een logische stap, maar ik was er niet gelukkig. Waar ik wel gelukkig van werd, was eten; om precies te zijn plantaardig eten. Recepten bedenken, foto’s maken en mensen inspireren. Daar wilde ik al mijn vrije tijd voor opgeven. Mensen in mijn omgeving verklaarden me voor gek. Teksten als: ‘val anderen nou niet lastig met je groene blaadjes’ en ‘hier kan je toch nooit je geld mee verdienen’ passeerden en toch geloofde ik dat dit iets kon worden. Dat geloof in jezelf is zo ontzettend belangrijk. Geloof jij dat je van je hobby je werk kan maken? Nee? Dan gaat het ook nooit gebeuren. Simple as that. Wil jij je leven omgooien en je eigen bedrijf starten?

Word je eigen lifecoach
Dan moet je je eigen lifecoach worden, je eigen cheerleader en de stem die je op je donder geeft wanneer je wil stoppen. Want heel simpel, niemand anders gaat het voor je doen. Word je eigen coach. Dat klinkt heel spannend, maar gelukkig zijn daar makkelijke trucjes voor. Een ervan heeft voor mij heel goed gewerkt; affirmaties. Korte zinnentjes die je maar blijft herhalen tot je er zelf in gelooft. Dit kan uiteenlopen van: ‘de wereld is klaar voor plantaardig eten’ tot ‘ik bezit alle eigenschappen die ik nodig heb om extreem succesvol te worden’ en een die voor mij geweldig werkt: my ability to conquer my challenges is limitless; my potential to succeed is infinite. Het geeft je kracht om de juiste keuzes te maken, ook wanneer deze moeilijk zijn, en je goals na te jagen. Het geeft je het vertrouwen dat alles uiteindelijk op zijn plaats valt. Iets dat wij allemaal wel kunnen gebruiken.

Zet het op papier
Weet je al precies wat je wil doen en wat je wil bereiken? Schrijf het op! Wanneer het op papier staat lijkt alles ineens werkelijkheid. Je kan er niet meer omheen want je hebt het opgeschreven. Koop een groot vel (A3) en schrijf in het midden je droom. Bij mij is dat: plantaardig eten voor iedereen die geïnteresseerd is, beschikbaar maken. Je droom kan je op verschillende manieren bereiken. Voor mij was het in eerste instantie via Instagram, daarna volgde een blog, columns in de Linda en Glamour, een boek, workshops etc. Schrijf alles op! Dit geeft kracht aan je droom en zorgt ervoor dat je het zelf serieuzer gaat nemen. Zet achter elk middel de datum waarop je dit bereikt wil hebben. Zo weet je waar je naartoe gaat werken. Je maakt dus eigenlijk een mindmap en vult aan de hand hiervan je agenda. Maak alles zo concreet mogelijk zodat je er niet meer omheen kan, geen smoesjes, geen excuses, geen uitstel. Dit is het en dit gaat nu gebeuren! Wanneer de mindmap af is, hang je hem op een prominente plek. Ik heb hem in het klein uitgeschreven en in een fotolijstje naast mijn bed staan. Ik word ermee wakker en ga ermee slapen en kom dus letterlijk niet onder mijn droom uit.

Visualiseer
Visualiseren, je ogen sluiten en het voor je zien is een geweldige manier waarop je het gevoel kan ervaren alsof je je doelen al hebt bereikt. Ik doe dit ’s ochtends wanneer ik wakker word en ’s avonds voordat ik ga slapen. Ik sluit tien minuten mijn ogen en beeld me in dat ik mijn volgende stap al heb bereikt. In deze visualisatie komen dan vaak oplossingen naar voren waar je in het dagelijks leven niet aan zou hebben gedacht. Vervolgstappen maken zich kenbaar en vertellen je hoe je van punt 1 naar punt 2 kan komen. Het is een kleine meditatie oefening die je de juiste richting in stuurt.

Deze drie tips helpen mij dagelijks. Ik laat me niet afleiden en zet alles in teken van mijn droom en goals. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik binnen een jaar al vijf van mijn tien gestelde doelen op carrière gebied heb bereikt.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij

Sanne van Rooij (27) is founder van Living the Green Life. Haar goal is om plantaardig eten voor iedereen die geïnteresseerd is beschikbaar maken. Maandelijks schrijft deze goaldigger over haar ervaringen en learnings voor TGC.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic