Word member Sluit je aan bij de club

Morning routine met Sanny Verhoeven, vlogger en founder sannyzoektgeluk.nl

Sanny Verhoeven is vlogger en founder van sannyzoektgeluk.nl, met alles wat ze doet wil ze mensen inspireren om bewuster te leven. Sanny: “vanuit dat bewust zijn vind je je eigen geluk en de kracht om alles te bereiken wat je wil. Als we allemaal blijer zouden zijn met onszelf zouden we ook leuker worden voor anderen.” Bewust leven is voor haarzelf ook belangrijk en dat begint al op het moment dat Sanny ‘s morgens haar ogen open doet. We gingen bij haar bezoek om alles te weten te komen over haar morning routine. “Na mijn ochtendroutine voel ik me krachtig en ben ik klaar voor de dag.”

Interview: Evelien Tomaszewski
Fotografie: Lisa de Wolf voor The Goaldiggers Club

Sanny Verhoeven sannyzoektgeluk.nlMorning Routine The Goaldiggers Club

Goals are only goals until you wake up and make them real, wat is jouw goal?
Sanny: “Ik ben bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf, waarmee ik een online cursus voor geluk ga aanbieden. Ik wil mensen inspireren om bewuster te leven. Vanuit dat bewust zijn vind je je eigen geluk. En de kracht om alles te bereiken wat je wil. Als we allemaal blijer zouden zijn met onszelf, zouden we ook leuker worden voor anderen. Ik wil mensen structureel gaan helpen om een leven te krijgen waarin ze dat door hebben, zo kunnen ze ook beter hun goals realiseren. De cursus moet uiteindelijk een combinatie worden van alles wat ik de afgelopen drie jaar geleerd heb van de mensen die ik heb geïnterviewd, de seminars die ik heb bijgewoond en de boeken die ik heb gelezen. Ik ben nu een half jaar bezig met de voorbereidingen en merk dat het veel tijd kost. Je denkt: ‘dat schrijf ik wel even’, maar schrijven is een creatief proces. Je moet inspiratie hebben, dat kan je niet forceren. De deadline staat op 1 maart, dus ik moet nog even hard doorwerken. Tegelijkertijd is mijn persoonlijke goal dat ik meer rust wil krijgen en wat vaker vrij wil zijn. Ik doe wat ik leuk vind en werk echt vanuit mijn passie, maar dan krijg je al gauw dat je 24/7 aan het werk bent, ook in de weekenden en avonden. Ik moet die twee goals dus met elkaar in balans zien te brengen.”

“Als je je dag start met de juiste focus begint, ben je de rest van de dag productiever”

Geluk
Sanny: “Geluk vinden is helemaal niet zo moeilijk te bereiken. We worden allemaal gelukkig geboren, in onze natuurlijke staat zijn we dus gelukkig. Alleen focust de maatschappij waarin we leven heel erg op wat er allemaal niet goed gaat. Hierdoor worden we angstig en krijgen we het idee dat we allemaal dingen moeten verbeteren aan onszelf. Daardoor raken we het contact kwijt met het natuurlijke in ons en vergeten we dat je geluk vooral moet vinden in jezelf. Ik weet dat ik in principe niets nodig heb – geen huis, geen relatie, geen baan – om gelukkig te zijn. Zelfs al zou ik dat allemaal kwijtraken – en natuurlijk heb ik dan even een moeilijke tijd – dan nog weet ik dat ik de kracht in mij heb om iets van mijn leven te maken. Daar heb ik niet iemand of iets anders voor nodig. Deze manier van denken bereik je niet van het een op het andere moment, daar moet je aan willen werken. Maar zodra je dat bewustzijn hebt gecreëerd en weet waar negatieve gedachten vandaan komen, kan je ze herkennen, erkennen -ook belangrijk! druk het niet weg- en besluiten er niet in mee te gaan. De negatieve dingen die we over onszelf denken zijn namelijk vaak niet waar. Door op een andere manier te leren kijken, zie je dat het alleen maar een gedachte is en niet de waarheid. Je hoeft je er dan ook niet meer door te laten tegenhouden bij het najagen van je goals.”

sanny-verhoeven-sannyzoektgeluk-nl-morning-routine-the-goaldiggers-club

Wakker worden
Sanny: ” ‘s ochtends gaat mijn wekker om 07.00u, maar meestal word ik al iets eerder gewekt door mijn Philips Wake-up Light. Ik snooze wel altijd nog eventjes. Al zie ik het niet als snoozen, meer als rustig wakker worden. Dat heb ik ook wel nodig, ik ben niet echt een morning person. Al ben ik wel het meest productief in de ochtend, daarom moet ik er van mijzelf ook op tijd uit. Ik heb veel slaap nodig, zeker een uur of acht. Ik probeer dan ook om 23.00u naar bed te gaan. Probleem is alleen vaak dat mijn creatieve ideeën ‘s nachts komen, waardoor ik weer wakker lig. Maar als ik ‘s nachts echt te weinig slaap heb gehad en ik voel me in de loop van de middag moe worden, dan doe ik overdag gewoon een kleine powernap. Veel vrouwen willen daar niet aan toegeven, maar dan negeer je dus eigenlijk de signalen van je lichaam, dat is niet goed. We zijn zo gewend om altijd maar in een sneltreinvaart door te gaan. Ik probeer goed te luisteren naar mijn lijf en slaap dan gewoon even twintig minuten. Daar heb ik een hele chille app voor van Andrew Johnson. Het eerste wat ik na het wakker worden doe, is een glas water drinken. Dat maakt je organen wakker, waardoor je moet plassen (en dus je bed wel uit moet, haha) en trek krijgt.”

Sanny Verhoeven sannyzoektgeluk.nlMorning Routine The Goaldiggers Club

First things first
“Ik begin mijn dag met yoga. Niet echt om te sporten, maar als ik wakker word, ben ik vaak stijf. Dan is het lekker om even te rekken en strekken. Ik heb het overgehouden uit mijn acteerperiode: je lichaam is een instrument en dat moet je aanzetten. Door yoga en ademhalingsoefeningen gaat je verbranding aan en je energieproductie omhoog. Daardoor voel je je al snel energieker. Mijn man doet vaak met mij mee. Er zijn wel eens dagen dat ik niet zo’n zin heb in yoga, dan zetten we de muziek keihard aan en doen we samen een dansje. Daar wordt je lichaam ook wakker van. Daarna mediteer ik een minuut of tien. Mijn hoofd zit vaak vol en ik kan snel gestrest raken als ik veel te doen heb. Mediteren in de ochtend zorgt voor focus. Ik gebruik het overdag ook: als ik aan het werk ben en merk dat mijn ademhaling versnelt, dan sluit ik even mijn ogen, focus ik op mijn ademhaling en probeer ik weer rustig te worden. Ik zeg altijd: als je het heel druk hebt moet je juist tijd vrij maken voor meditatie, want dan heb je het nodig. Ik doe ‘s ochtends ook priming oefeningen en affirmaties. Dan focus ik op mijn motivatie en zeg ik positieve dingen tegen mijzelf. Wat ik dan zeg? ‘Alles wat ik nodig heb zit al in me en ik kan het!’ Ook sta ik even stil bij waar ik dankbaar voor ben. Hier ‘s ochtends tijd voor vrijmaken helpt me om mij beter te voelen, beter te zijn in mijn werk en meer rust te vinden. Als je je dag start met de juiste intenties en de juiste focus, ben je de rest van de dag veel productiever.”

Sanny Verhoeven sannyzoektgeluk.nlMorning Routine The Goaldiggers Club

Beauty
“Na de yoga en meditatie spring ik onder de douche. Ik maak mijn gezicht schoon met micellair water van Bioderma. Vervolgens smeer ik de Slow Age-dagcrème van Vichy en gebruik ik een serum van The Bodyshop: Drops of Youth. Ik gebruik trouwens ook hun nachtcrème Oils of Life; echt een aanrader! Qua make-up gebruik een beetje oogschaduw, mascara en wenkbrauwpotlood. Mijn highlighter is de Mineralize Skinfinish van MAC. Ik heb ook nog een goede tip voor foundation: ik gebruik die van Catrice. Kost bijna niets, maar volgens een vriendin van mij, Cynthia Schultz van MissLipgloss.nl, voelt en doet hij exact hetzelfde als foundations van high end beautymerken.”

“Het moment dat ik voor het eerst op mijn telefoon kijk is als mijn hele ochtendroutine er al op zit”

Look
“Mijn kleding selecteer ik op basis van hoe ik me voel. Als ik een belangrijke afspraak heb, leg ik mijn outfit van tevoren klaar, meestal zijn dat hakken en een rokje. Op elke andere dag hangt het van mijn bui af wat ik aantrek. Als ik een dag heb die niet zo spannend is en waarop ik niet veel hoef te doen, trek ik juist iets superleuks aan als een jurk met hakken. Dat lift je mood. Ik zit vaak thuis te werken, dus ik let er op dat ik niet in pyjama of joggingbroek achter mijn laptop ga zitten. Dat komt je productiviteit niet ten goede. Wat ik verder belangrijk vind aan mijn outfit, is dat ik mij er lekker in voel en dat het een beetje opvalt, door bijvoorbeeld prints met elkaar te combineren of accessoires toe te voegen. Ik heb best vaak aankleedstress ‘s ochtends. Dan weet ik echt niet wat ik aan moet trekken en dat gebeurt natuurlijk altijd op de momenten dat je haast hebt. Voor dat soort momenten heb ik een oplossing gevonden: als ik nu een leuke outfit aan heb, maak ik er een foto van die ik op mijn telefoon in een map bewaar. Als ik dan keuzestress heb, blader ik daar doorheen en kies ik een outfit. Een soort persoonlijk lookbook.”

Sanny Verhoeven sannyzoektgeluk.nlMorning Routine The Goaldiggers Club

Sanny Verhoeven sannyzoektgeluk.nlMorning Routine The Goaldiggers Club

Ontbijt
“Zodra ik aangekleed ben, ga ik samen met mijn man aan tafel ontbijten. Of ik drink in de hangstoel een shake. Van eiwitpoeder, amandelmelk, blauwe bessen, havermout en banaan. Ik heb een gezonde levensstijl en hou me aan de 80/20 regel: tachtig procent van de tijd gezond en twintig procent chocolade, haha. Ik drink bijna geen koffie. Ik ben een ontzettende coffee lover, maar merk dat ik er niet goed op reageer. Mijn hartslag schiet meteen omhoog en ik voel me het uur daarna veel vermoeider. Maar als ik er af en toe echt zin in heb, ga ik gewoon langs een koffietent hoor. Ik vind het wel belangrijk dat je neemt wat je lekker vindt en zolang de basis goed is, kan dat ook gewoon.”

Sanny Verhoeven sannyzoektgeluk.nlMorning Routine The Goaldiggers Club

En…actie
“Het moment dat ik voor het eerst op mijn telefoon kijk is als mijn hele ochtendroutine er al op zit. Tijdens of na mijn ontbijt. Ik probeer het checken van mijn mail altijd zolang mogelijk uit te stellen, omdat je mail tegenwoordig bijna een to do list op zich is geworden. Ik maak altijd ‘s avonds een top drie met dingen die ik de volgende dag moet doen en die wil ik eigenlijk eerst gedaan hebben voordat ik mijn mail open. Die top drie kan van alles zijn: een blogpost schrijven, video opnemen, interview aanvraag eruit sturen of zelfs een boek lezen. Ik krijg veel zelfhulpboeken opgestuurd en ben altijd benieuwd wat daarin staat. Ik denk dat het belangrijk is jezelf met informatie te blijven voeden, anders sta je op een gegeven moment stil. Ook probeer ik ‘s ochtends altijd even naar buiten te gaan. Afspraken probeer ik om die reden altijd ‘s ochtends in te plannen – dat is ook weer een extra reden om je bed uit te komen en je aan te kleden. Als ik ‘s ochtends geen afspraken heb, ga ik bijvoorbeeld even langs het postkantoor of haal ik bij Juice Brothers, mijn lievelings is de Green Routine. Dan heb ik meteen mijn portie groenten binnen. Wat er altijd in mijn handtas zit als ik de deur uitga? Mijn vlogcamera. Voor de rest kan ik alles vergeten. Als ik mijn vlogcamera bij mij heb, kan er gewerkt worden. Mijn morning routine duurt in totaal ongeveer een uur. Aan het einde van die ochtendroutine voel ik me krachtig en ben ik klaar voor de dag.”

Sanny Verhoeven sannyzoektgeluk.nlMorning Routine The Goaldiggers Club

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic