Word member Sluit je aan bij de club

Hotspot: Mrs.Highbrow + interview met founder Saskia van Buren

Als er een goaldigger-handboek zou bestaan, dan zou dit motto er in ieder geval instaan: give a woman the right brows and she can conquer the world. Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Uit onderzoek naar herkenning is gebleken dat mensen iemand sneller kunnen plaatsen zonder ogen dan zonder wenkbrauwen. Het is dus belangrijk dat je wenkbrauwen on fleek zijn. Browbar Mrs. Highbrow in Amsterdam wordt gerund door Saskia van Buren – een vrouw just how we like it – en is te vinden in de Amsterdamse Van Woustraat. Ik onderging een behandeling en sprak Saskia over hoe het allemaal begon, wat er allemaal komt kijken bij het runnen van haar business en waar een powerbrow aan moet voldoen. Saskia: “mooie, volle, symmetrische wenkbrauwen geven een vrouw een krachtige uitstraling.”

Tekst: Eve Tomaszewski

Mrs. Highbrow Amsterdam Hotspot Saskia van Buren

Mrs.Highbrow Amsterdam

0089_mrshighbrow_2902-198

Wat is jouw goal?
Saskia: “Met onze browbehandelingen wil ik het beste in vrouwen naar boven halen. Doormiddel van een vrij simpele behandeling kunnen we een vrouw meer karakter en zelfvertrouwen geven. Je ziet vrouwen vaak zelfverzekerder de deur uitgaan. Dat is zo leuk om te zien! Een goed getrimde wenkbrauw kan echt het verschil maken. Mooie, volle, symmetrische wenkbrauwen geven een vrouw een krachtige uitstraling.”

Hoe is het allemaal begonnen?
Saskia: “Ik kom uit een heel ander vakgebied. Ik was een freelance redacteur voor magazines met opdrachtgevers als Glamour. Ik liet mijn wenkbrauwen altijd bijwerken met permanente make-up en dacht op een dag: dat wil ik ook leren. Helemaal niet met het idee om een booming business te starten. Het leek me leuk om het er één a twee dagen in de week naast te doen. Na een aantal cursussen te hebben gedaan schreef ik Mrs.Highbrow in 2009 bij de Kamer van Koophandel in. Ik werkte vanuit een extra kamer in mijn huis en deed alleen maar permanente make-up behandelingen. Al snel kwamen mensen vanuit het hele land -van Limburg tot Groningen- naar mij in Amsterdam toe. Ik denk dat dat door mijn website kwam; nu heeft bijna elk bedrijf in de browbranche een mooie website, toen was ik daarmee nog onderscheidend. De telefoon bleef maar rinkelen en ik kreeg het te druk om de boel in mijn eentje te runnen. Toen heb ik mijn eerste werknemer aangenomen en het concept verder uitgebouwd met een browbar waarmee we doormiddel van threaden of waxen wenkbrauwen omtoveren tot ware eyecatchers. Na een jaar hard werken, hebben we deze vestiging geopend. Dat is nu twee jaar geleden. Vanaf dag één is het hier druk.”

Heb je een businessplan geschreven voor Mrs.Highbrow?
Saskia: “Nee. Ik doe wat ik leuk vind en waarvan ik denk dat anderen het leuk vinden, zonder erover na te denken of er echt markt voor is. Toen ik begon, had ik geen idee of er een grote markt was voor wenkbrauwbehandelingen. Het is belangrijk om je passie te volgen. En naar je intuïtie te luisteren! Als ik een gevoel heb dat het goed is, dan doe ik het gewoon. Achteraf is altijd gebleken dat beslissingen die ik heb gemaakt op intuïtie, altijd de juiste waren. Ik heb er nooit voor gekozen om groot te beginnen. Ik ben heel klein vanuit een kamertje begonnen. De groei van Mrs. Highbrow is heel organisch gegaan. Met kleine stapjes. Op die manier loop je veel minder risico. Elke cent die ik verdiende, investeerde ik weer terug in de zaak. Ik heb nooit geld hoeven lenen. Ook niet toen ik deze zaak opende. Zelfs niet toen ik onze eigen make-up lijn begon. Die moest er komen om al onze behandelingen compleet te maken. Ik vind het heel leuk om elke keer weer nieuwe dingen te bedenken. We hebben sinds een jaar ook een Brow Academy. Ik heb heel even gedacht: concurrenten opleiden, moet ik dat nu wel doen? Maar anders gaan ze wel ergens anders heen om het leren. Dan kunnen ze het hier maar beter goed leren.”

Waar moet een powerbrow aan voldoen?
Saskia: “Een rechte, volle wenkbrauw is van nu. Ik vind het altijd mooi als er voldoende ruimte zit tussen het oog en de wenkbrauw. Het begin van de wenkbrauw moet je lang laten. Wat je vooral niet moet doen, is er te veel aan plukken. Een wenkbrauw té kort knippen is ook een no-go. Een te lichte wenkbrauw is ook niet goed; Hillary Clinton zou met iets donkere wenkbrauwen een veel sterkere uitstraling hebben.”

Wat komt er allemaal kijken bij het runnen van deze business?
Saskia: “Ik doe zelf geen behandelingen meer. Daar ben ik een jaar geleden definitief mee gestopt vanwege rugproblemen. Ik hou mij bezig met de inkoop voor de producten die we in de zaak gebruiken, ik richt me op de ontwikkeling van nieuwe producten voor onze make-up lijn en ik run de webshop.  Ik ben ook verantwoordelijk voor de administratie, social media, PR en alle klussen in en rond de winkel.  Onze producten worden ook gebruikt door andere browbars, een collega van mij doet de afhandeling daarvan. Verder bewaak ik de kwaliteit van de behandelingen. Het is niet mogelijk om elke klant tevreden te houden, maar ik zit er bovenop en streef daar wel naar. We nemen hier de tijd voor iedereen en plannen behandelingen niet te dicht op elkaar in. Anders kunnen we niet secuur werken. Ik vind het begeleiden van personeel wel pittig, dat heb ik voordat ik deze onderneming had nooit hoeven doen. Ik heb wel het een en ander afgekeken bij bazen waar ik het fijn mee vond werken, maar ik doe het vooral op mijn manier. Ik vind het belangrijk dat er hard wordt gewerkt, maar ook dat er een leuke sfeer is. Ik verwacht flexibiliteit van mijn medewerkers, maar ik ben zelf ook flexibel. Als iemand vrij wil en het kan, dan doe ik niet moeilijk. Dat is gewoon waar iemand recht op heeft. Ik ben geen hele strenge baas, maar ik vind dat ik dat ook niet hoef te zijn. Er werken hier meiden met een eigen wil en persoonlijkheid, maar daar heb ik bewust voor gekozen. Van mij hoeft niet iedereen die hier werkt twintig te zijn, omdat dat goedkoper is. Mensen aannemen heb ik voornamelijk op mijn intuïtie gedaan. Ik heb mensen aangenomen die nog helemaal geen ervaring hadden op dit gebied, maar waar ik wel iets in zag. Dat heeft bijna nooit verkeerd uitgepakt.”

Wat heb je geleerd van het runnen van Mrs. Highbrow?
Saskia: “Om mijn perfectionisme los te laten. In mijn persoonlijke leven ben ik best wel slordig, maar in de zaak moet alles helemaal perfect op orde zijn. Het gebeurt regelmatig  dat ik een stoel scheef zie staan of dat er de tafel na sluitingstijd nog vol staat met kopjes. Daar kan ik me heel erg aan ergeren. Ik heb daardoor geleerd dat ik me niet op kleine dingen moet focussen, maar op de grote lijnen moet richten. Ik heb momenten gehad waarop ik dacht: ik heb hier geen zin meer in. Gelukkig heb ik me nooit aan de gedachte overgegeven. Elke keer als ik er aan dacht om te stoppen vond ik het zonde om op te geven, omdat ik al zo ver was gekomen. Ik heb altijd doorgezet. Ik geef niet zo snel op. Als iets niet lukt, denk ik altijd: er is vast nog een andere manier om het voor elkaar te krijgen. Misschien kan ik het beter anders doen. Als ondernemer moet je oplossingsgericht zijn.”

Wat zijn je goals voor de toekomst?
Saskia: “Mensen vragen vaak: “Goh, waarom zit je niet in Utrecht, Rotterdam of Breda.” Ik zou er zo zaken kunnen openen en er geld aan kunnen verdienen, maar het lijkt me niet leuk, dus waarom zou ik dat dan gaan doen? Een goed lopende broodjeszaak is het perfecte concept om uit te breiden met franchiseondernemingen. Wij zitten aan mensen hun gezicht. Ik wil dat klanten tevreden zijn. Het is zo belangrijk dat wenkbrauwen goed worden gedaan en als ik meerdere vestigingen zou hebben, kan ik de kwaliteit niet voldoende bewaken. Goede wenkbrauwspecialisten zijn schaars. Ik heb de smaak van het ondernemen wel te pakken en blijf bouwen aan Mrs. Highbrow. Maar ik weet zeker dat ik over tien of misschien zelfs al wel over vijf jaar heel ergens anders sta, omdat ik door ben gegaan. Time will tell.”

Eve’s Review van Mrs. Highbrow
Eve: “De vestiging van Mrs. Highbrow is niet te missen, de naam staat met grote letters op het raam geschreven. Op het moment dat je er binnenstapt, word je meteen begroet en je jas wordt door een medewerker opgehangen. Aan de grote tafel wacht ik met een gerust hart op mijn behandeling. Dunne en te kort geknipte wenkbrauwen zijn mijn grootste angst, maar gelukkig houden ze hier net als ik van volle wenkbrauwen. Als ik aan de beurt ben loopt ik met specialist Daisy mee, ik neem plaatst op een stoel met een spiegel ervoor en bespreek mijn wensen. Het werkwoord: powerbrows! Ik mag op de retro stoel liggen, waarna Daisy mijn wenkbrauwen met een hygiënisch kapje voor haar mond afknipt en waxt. Als ik weer voor de spiegel zit legt ze uit dat verven niet nodig was vanwege de al donkere kleur van mijn wenkbrauwen, maar dat een wenkbrauwpotlood van Mrs. Highbrow (kleur: medium brown) mijn blik wel scherper kan maken. De don’t do it yourself-types kunnen opgelucht ademhalen, want Daisy legt uit en demonstreert hoe je een wenkbrauwpotlood op de juiste manier aanbrengt. Ze adviseert me alleen de buitenste randen iets aan te scherpen en niet te hard op het potloodje te drukken als ik bijteken. De andere wenkbrauw mag ik zelf doen. Als ik na ongeveer twintig minuten van dichtbij in de spiegel kijk, zie ik een rechte wenkbrauw die voller lijkt en de aandacht trekt met een natuurlijk effect.”

schermafbeelding-2016-12-24-om-12-03-16-am

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic