Word member Sluit je aan bij de club

Hangover tips voor als je moet werken

Dit weekend is het kerst, grote kans dat er de nodige flessen champagne, wijn en andere alcoholische versnaperingen doorheen gaan. Dat is de avond zelf altijd top, maar de ochtend daarna minder fijn. Zeker als er rond de feestdagen ook nog gewerkt moet worden. Hoe nu al dat feestgeweld door te komen? Wij voorzien je van een anti-hangover guide!

img_8052

Drink water
Het is een waanzinnig cliché, we know. Maar wel echt een tip die helpt. Het probleem is alleen vaak, dat mensen wel bereid zijn om water te drinken, maar het gewoon vergeten zodra ze een kurk van een fles horen gaan. De volgende voorbereiding is dus key:

1) Zet aan het begin van de avond (als je dus nog nuchter bent!) alvast een glas plus karaf water naast je wijnglas. Nu alleen niet vergeten je hand af en toe uit te steken tijdens het diner en bij te vullen. Vraag, als je in een restaurant dineert, meteen bij de eerste bestelling om een fles water.
2) Leg een flesje water op je hoofdkussen. Als je er ‘s avonds op valt, denk je er wel aan om een paar slokken te nemen. Plus, je hebt het meteen binnen handbereik als je midden in de nacht wakker wordt met een dorstaanval.
3) We gaven al eerder aan dat het sowieso verstandig is om dit als eerste te doen in de ochtend: drink de volgende dag na het opstaan meteen een glas water.

Sta op en douche
Hoe verleidelijk het ook is om in bed te blijven liggen als je een (enorme) kater hebt, je gaat je er echt niet beter door voelen. Dus verman jezelf even en kom dat bed uit. Sleep jezelf naar de badkamer; zodra je fris gedoucht bent, voel je je meteen al beter, promise!

Ontbijt
Het wil nog wel eens voorkomen dat je met een misselijk gevoel wakker wordt na een iets te gezellige avond. We snappen dat ontbijten dan misschien niet het eerste is waar je aan wil denken, maar door niet te ontbijten blijft je maag leeg en wordt dat misselijke gevoel alleen maar erger. Wat je ontbijt, moet je lekker zelf weten, alles waarvan je denkt dat je het weg kan krijgen is een goede optie. Het gaat er vooral om dat je iets in je lichaam krijgt. Als het lukt iets te ontbijten wat de nodige voedingsstoffen bevat, helemaal top! Maar als je alleen warm wordt van croissants uit blik met Nutella, ga daar dan gewoon lekker voor. Tip van Eve: een kop kippenbouillon doet wonderen! Het helpt je vochthuishouding weer enigszins herstellen en je voelt je meteen weer beter.

Haal een frisse neus
Frisse lucht doet wonderen. Voor de mensen die wel van een uitdaging houden: ga buiten een rondje lopen of een stukje fietsen. Voor wie dat te ver vindt gaan: ga vijf minuten op je balkon/tuin/dakterras staan. Niet zo’n luxe huis? Stoel bij het raam en even je hoofd naar buiten steken. Goed inademen!

Neem eerst rust, ga daarna pas aan het werk
Dus je bent opgestaan, hebt water gedronken, gedoucht, een frisse neus gehaald en ontbeten? Dan heb je nu wel wat rust verdiend. Ga gewoon even lekker in je joggingbroek met een dekentje chillen op de bank met Netflix (en voel je daar niet schuldig over!). Je lichaam moet even bijkomen en je hebt je tot nu toe al behoorlijk kranig geweerd! Doe dit een uurtje en ga daarna pas aan het werk.

Extra tip
Als al het bovenstaande nu niet helpt of je iemand bent die echt hele botte katers heeft en toch scherp moet zijn, heb ik nog een geheime tip. Ik heb altijd een doosje Alka Seltzer in mijn badkamer liggen. Officieel een pijnstiller die werkt tegen een hoop ongemakken, maar ook bij een kater is hij top. Gewoon de volgende ochtend een tablet oplossen in een glas water en je kater is op zijn retour.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Beeld via Pinterest

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic