Word member Sluit je aan bij de club

Hoe je vrouwen vindt om mee samen te werken? Olivia Poole, co-founder van Hey! VINA, geeft tips

Het is gemakkelijk om nieuwe mensen te leren kennen, maar hoe ontmoet je nu de juiste? Olivia Poole snapt dat het soms nog best lastig is en creëerde daarom Hey! VINA a.k.a de Tinder voor vrouwen.  Dé app die je helpt om like-minded vrouwen te ontmoeten met een simpele swipe naar rechts. Wij spraken haar en vroegen hoe je vrouwen om mee samen te werken vindt, wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de vrouwen waarmee ze samenwerkt en hoe je een samenwerking beëindigt als het niet werkt.

Interview en tekst: Annemiek den Boer

vl8a8363

Hoe vind je like-minded vrouwen om mee samen te werken?
“De nieuwste aanwinst in ons bedrijf hebben we via de Hey! Vina app gevonden! Het werkt dus echt. Toch zijn er ook andere manieren om like-minded vrouwen te leren kennen. Veel van mijn collega’s heb ik via eerdere banen ontmoet. Met Jen, de co-founder van Hey! Vina heb ik eerder samengewerkt voor een bedrijf dat onderdeel was van een online netwerk voor vrouwen met een eigen business of die er eentje wilde beginnen. Ook netwerkevents zijn goede plekken om ze tegen te komen.”

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van vrouwen waarmee je samenwerkt?
“Enthousiasme staat bovenaan. We zijn een beginnend bedrijf en werken dus allemaal hard. Dan is het essentieel dat je elkaar altijd wil helpen. Het is ook belangrijk dat iemand gelooft in women empowerment en in community boven competitie. Je moet in de core op elkaar lijken en gelukkig trek je dat vaak ook automatisch aan, maar het is wel belangrijk dat de mensen waarmee je samenwerkt over andere kwaliteiten beschikken. Dan kun je elkaar aanvullen. Een divers team is succesvoller. Als er iets moet gebeuren stellen we de vraag: ‘Wie zou dit het beste kunnen doen?’. Er is namelijk geen reden om een taak op je te nemen als je vrouwen om je heen hebt die het veel beter kunnen.”

thumb-hey-vina

Hoe beëindig je een samenwerking als het niet werkt?
“Neem eerst tijd om erover na te denken. Werkt het niet tussen jullie twee of is er misschien iets anders aan de hand? Vaak speelt er iets anders. Bespreek dat eerst. Als iemand niet goed presteert moet je altijd een tweede kans geven. Lukt het nog steeds niet? Dan moet je harde beslissingen kunnen maken en de samenwerking beëindigen. That sucks en het kan soms moeilijk zijn om jezelf los te koppelen van de situatie. Vooral omdat vrouwen vaak empathie voor elkaar voelen. Maar het hoort er nou eenmaal bij. Neem net als een break-up even wat tijd voor jezelf. Je hoeft elkaar niet van social media te verwijderen, maar gun elkaar de tijd om het los te laten. Dan kan je op een later punt misschien weer reconnecten.”

Download hier de Hey! Vina app!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic