Word member Sluit je aan bij de club

Vraag het aan de Hashtag Workmode squad: Hoe zorg je voor een optimale work-life balance?

Meet de Hashtag Workmode Squad! Naast het delen van werkruimte bij Hashtag Workmode, hebben ze een gezamenlijke liefde voor Drake songs, koffie en ondernemen. Deze drukke ondernemende dames zijn altijd up-to-date en delen hier hun business ideeën en tips & tricks. We vroegen ze deze maand hoe zij zorgen voor een goede work-life balance.

schermafbeelding-2016-11-14-om-12-57-16-pm

Tips van de Hashtag Workmode squad The Goaldiggers Club Esther Buitendijk

 

Esther Buitendijk
Founder BLOGSTREET, UrbanMoms & Initiator Dutch Mom Blog Awards

“Ik ervaar zelf dat het niet altijd even makkelijk is om de balans tussen werk en privé te bewaren. Als eigen ondernemer (of gedreven werknemer) houdt het werk namelijk nooit op. Er is altijd wel iets te doen. Zeker in combinatie met de opvoeding van mijn twee zoontjes. Omdat ik meer dan fulltime werk, is het voor mij essentieel om af en toe ‘uit’ en ‘offline’ te zijn en focus op mijn gezin te hebben. In het weekend plannen we dan ook altijd iets leuks; uitgebreid lunchen in de stad of gezellig naar de dierentuin. Die gerichte aandacht zorgt ervoor dat ik de dag erna weer veel productiever ben. Gelukkig pakt mijn man – die zelf ook eigen ondernemer is – veel op. Hij is afgelopen zomer zelfs een week met de kids op vakantie geweest, zodat ik me kon richten op werk en daarna met een ‘leeg hoofd’ kon aansluiten. Heel fijn!”

Tips van de Hashtag Workmode squad The Goaldiggers Club Anne Hoppers

 

Anne Hospers
Founder Camp Bluff

“Bij mij lopen werk en privé heel erg door elkaar heen. Mijn werk is mijn passie; een hobby die ik om heb weten te zetten in een fulltime job. Ik ben omringd door creatieve mensen, met hen heb ik het veel over werk. Toch is het goed om af en toe afstand te nemen. Als je afstand neemt, kun je met een andere blik kijken naar je werk en is er ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. Ik geef in mijn agenda aan wanneer ik vrij ben, anders ben ik standaard om 22.00u nog steeds aan het werk. Werken bij #workmode in plaats van thuis helpt ook om werk en privé meer te scheiden. Ik gebruik sinds een paar jaar de meditatie app Headspace en vooral in drukke tijden vind ik dat heerlijk. Ook ben ik yoga fan; ik ben heel erg een denker en yoga helpt mij om meer in mijn lijf te komen, hoe cliché dat ook klinkt. Ik ontspan ook door dingen alleen te ondernemen en daarbij mijn mobiel uit te zetten, te wandelen door nieuwe steden of naar het strand gaan. En vakantie is natuurlijk onmisbaar!”

Tips van de Hashtag Workmode squad The Goaldiggers Club Quirine Smid

 

Quirine Smid
Creative director F.A.L.L. Magazine & Creative at Purple Linings

“Balans tussen werk en privé: dat is iets waar ik nog steeds erg mee struggle. Ik ben een workaholic en heb de luxe dat ik mijn werk erg leuk vind. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken, maar werken in twee bedrijven is soms lastig, zeker omdat mijn werk zo verstrengeld is met mijn privé leven. Passie hebben voor visueel beeld is mooi, maar je draagt het elke dag, elke minuut met je mee. Echt een ontspanningsding heb ik niet, maar ik haal enorm veel rust uit de wetenschap dat werken en daarin succes behalen, voor mij erg belangrijk is. Uit de dingen die anderen van je verwachten (sporten, healthy eten etc.) haal ik geen energie. Wél uit quality time met vrienden, het opschrijven van mijn goals en dromen, bedenken waar ik wel of niet energie in wil steken en above all: het oké vinden om een hele zondag met een zak chips op de bank te liggen. Als je moe, uitgeput en futloos bent, heeft het geen zin om door te werken. Dan moet je gewoon even je rust pakken en je hoofd weer leegmaken. Voor mij blijft met beeld bezig zijn, knutselen en iets tastbaars creëren nog steeds de beste uitlaatklep. Het belangrijkste is om te vinden wat die uitlaatklep voor jou is, die te ontwikkelen en daar naar durven leven.”

Tips van de Hashtag Workmode squad The Goaldiggers Club Tessa van Stijn

 

Tessa van Stijn
Freelance redacteur & copywriter

‘Zeker als eigen baas merk ik dat het lastig is om te bepalen wanneer je stopt met werken en van je vrije tijd gaat genieten. Vrije tijd vind ik heel belangrijk. Ik moet momenten hebben waarbij ik even niet aan werk hoef te denken. Als ik ontspan, krijg ik ook vaak een boost met nieuwe inspiratie. Even de deur uit, een frisse neus halen en leuke dingen doen. Daarna kan ik weer met een frisse blik aan het werk. Aan het begin van de week kijk ik welke klussen ik moet doen en welke deadlines ik heb. Aan de hand daarvan plan ik wanneer ik aan wat kan werken en wanneer ik kan genieten. Plan ik dus mijn vrije tijd in? Ja. Dan weet ik: nu is het tijd om mijn laptop weg te leggen en een moment voor mijzelf te pakken. Anders blijf ik doorgaan. Daarnaast zorgt een goede planning ervoor, dat je ook iets af wilt hebben binnen een bepaalde tijd en geen ‘overuren’ maakt. Breng structuur aan in je werk en de planning, zo voorkom je dat je op rare tijden nog aan het doorwerken bent en de balans kwijtraakt. Mijn belangrijkste advies? Voel je vooral niet schuldig als je een dag vrij neemt: je verdient het!’

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic