Word member Sluit je aan bij de club

Mantra Monday met Sanne van Rooij, founder Living the Green Life

Toen Sanne van Rooij (26) twee jaar geleden vanwege gezondheidsredenen overstapte op een plantaardig dieet, kon ze online niet de inspiratie vinden voor recepten waar ze naar op zoek was. Ze besloot die inspiratie zelf te verzorgen via haar account Beautyblends op Instagram. Inmiddels heeft ze meer dan 128k volgers, waaronder Rens Kroes, Kayla Itsines en Miranda Kerr en een eigen website: Living the Green Life. Maar! Er staat nog meer op de planning. Welk mantra haar helpt bij het bereiken van haar goals?

Interview door Marcellina Rietvelt

The Goaldiggers Club Mantra Monday Sanne de Rooij Living the Green Life Beautyblends

Welk mantra helpt jou je goals te bereiken?
If you can dream it, you can do it. Als je een duidelijk goal voor ogen hebt, je gaat daarvoor en je laat je niet afleiden, dan kom je er. Dat is de reden dat ik elke dag mijn bed uitkom. Mijn droom is om de vooroordelen die er over veganisme bestaan tegen te spreken. Ik besloot twee jaar geleden veganistisch te gaan eten. Niet omdat ik mij bewust was van het feit dat dierlijke producten een slechte invloed hebben op de wereld, maar puur vanuit gezondheidsredenen. Ik had een ontzettend slechte huid, weinig energie en voelde mij vaak opgeblazen. Ik ben naar de dokter gegaan en die gaf aan dat ik wellicht een lactose-intolerantie had. Hij stelde voor om twee weken geen dierlijke producten te gebruiken. Ik dacht: ‘die is gek, dat hou ik niet vol’. Je hebt geen idee in hoeveel voedingsmiddelen dierlijke producten zitten. Kaas en melk kan iedereen bedenken, maar er zit bijvoorbeeld ook melkpoeder in producten als koekjes en muffins. Ik heb het toch een kans gegeven en merkte na twee weken echt een verschil! Mijn huid was rustiger, ik had meer energie en voelde me gewoon overall lekkerder. Ik at al nauwelijks vlees of vis, dus toen ik de rest van de dierlijke producten schrapte, bestempelden anderen mij ineens als veganist. Ik heb daar zelf nooit zo over nagedacht. Ik ben gewoon anders gaan eten, omdat ik mij beter wilde voelen.”

Hoe ben je tot deze mantra gekomen?
“Ik kwam hem ergens tegen, waar weet ik niet meer precies, toen ik net begon met een plantaardige levensstijl. Ik kreeg in die begintijd een hoop negatieve reacties, niet alleen van vreemden, maar ook vanuit mijn nabije omgeving. Ik heb echter altijd geloofd in wat ik doe. Er bestaan veel vooroordelen over veganisme, omdat je natuurlijk een stel voedingsmiddelen schrapt. ‘Wat eet je dan wel?’, wordt mij vaak gevraagd. Dat was ook de vraag waar ik in het begin mee zat. Ik wilde niet focussen op alles wat ik niet meer ‘mocht’ eten, maar op wat ik allemaal wel kon eten. Er een positieve draai aan geven. Ik ben online gaan zoeken naar inspiratie, maar dat was er vanuit Nederland eigenlijk nog niet. Ik dacht: er moeten toch meer mensen zijn zoals ik? Die zich niet het stereotype voelen van een veganist. Ik vind mezelf geen ‘geitenwollensokken-type’, ik sta in de kroeg, ik drink alcohol, maar eet wel veganistisch. Ik ben toen op Instagram begonnen met posten. Binnen twee maanden had ik 10k volgers. Er was dus wel degelijk vraag naar. Vanuit Instagram kwam de vraag naar een blog. Foto’s zijn leuk, maar recepten erbij zijn wel handig. Daarom ben ik Living the Green Life gestart. Ik zal nooit tegen mensen zeggen dat ze veganist moeten worden. Ik geloof wel dat er een gulden middenweg is en dat het goed is om bijvoorbeeld een paar keer per week vegetarisch of veganistisch te eten, zowel voor jezelf als voor het milieu. Mijn missie is dan ook om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met plantaardige voeding en te laten zien dat je er op een makkelijke manier hele lekkere gerechten mee kunt maken. Anderen inspireren kan ik alleen volhouden door zelf ook geïnspireerd te blijven. Die inspiratie haal ik overal vandaan: gesprekken met anderen, Instagram, Disney-films. Ik heb een notitie in mijn telefoon waar ik alle inspirerende teksten opschrijf die ik tegenkom. Deze mantra staat bovenaan dat lijstje!”

Waarom past deze mantra goed bij jou?
“Ik ben heel erg van het aanpakken. Als je duidelijk weet wat je goal is, dan kan je dat goal halen. Ik heb op dit moment nul sociaal leven, omdat ik alleen maar bezig ben met het verwezenlijken van mijn droom. Als ik niet in de keuken sta voor nieuwe recepten, zit ik achter mijn laptop. Ik heb natuurlijk mijn Instagram-pagina en website, maar daar stopt het niet. Ik schrijf ook voor tijdschriften als Glamour en Jamie Magazine. Daarnaast ben ik met verschillende uitgeverijen in gesprek over het uitbrengen van een kookboek. Over een maand breng ik de eerste plantaardige maaltijdbox op de markt, zodat het voor mensen makkelijker wordt een avond plantaardig te eten. Tenslotte ben ik aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor een winkel of eigen productlijn. Ik focus mij nu op Nederland, maar heb wel plannen om uit te breiden naar het buitenland, zodra het hier goed loopt. Ik heb veel Instagram-volgers uit het buitenland en zou die ook graag op meer manieren inspireren dan alleen met mijn foto’s. Het bloggersleven is af en toe best eenzaam, je zit veel thuis achter je laptop, maar ik heb het ervoor over als ik zie wat ik ervoor terugkrijg. Het geeft zoveel energie om mensen te inspireren en gelukkig ontmoet ik via mijn werk veel inspirerende mensen. Ik zie het als een groot compliment dat er verschillende uitgeverijen en bladen met mij willen samenwerken. Dat geeft voor mij aan dat ik op de goede weg zit.”

Op welk moment bracht deze mantra jou dichterbij jouw doelen?
“Toen ik net begon en zag dat Instagram aansloeg, had ik constant een volgersaantal in mijn hoofd dat ik wilde halen: 10k, 50k, 100k. Ik zag het groeien en haalde die goals steeds. Ik ben nu iets minder bezig met Instagram, omdat het veel tijd in beslag neemt. tijd die ik nu liever wil besteden aan het creëren van recepten, het geven van lezingen en workshops en het nadenken over mijn boek. Ik heb een lijstje naast mijn bed hangen met de goals die ik wil behalen. Dat maakt het concreet, zo hou ik het voor mezelf heel duidelijk waar ik naartoe aan het werken ben. Ik heb voor 2016 al meerdere goals af kunnen strepen: 125k volgers op Instagram, schrijven voor LINDA. en schrijven voor Jamie Magazine. Ik vind het heel tof om te zien dat wanneer je een bepaalde mindset hebt, je goals stelt en daar compleet op focust, je als individu echt een verschil kan maken. Zeker met de technologieën die wij vandaag de dag tot onze beschikking hebben is dat mogelijk. Dat vind ik heel mooi om te zien en zelf mee te mogen maken. Tuurlijk heb je andere mensen nodig; ik heb veel mensen om mij heen die mij helpen. Maar ik denk dat het een hele beperkende gedachte is om te zeggen: ‘ik kan alleen niets bereiken’. Dan gaat het je ook niet lukken iets te bereiken.”

Waarom zouden je mede-goaldiggers ook volgens deze mantra moeten leven?
“Ik denk dat het je een richting kan geven in het leven. Als jij een goal hebt -het maakt niet uit hoe absurd anderen dat misschien vinden- en jij zet stappen richting het verwezenlijken van dat goal, dan kom je er uiteindelijk echt. Het is wel belangrijk om je goals heel duidelijk te hebben. Zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt en werk vervolgens in stapjes die kant op. Ook denk ik dat het heel belangrijk is om vertrouwen uit jezelf te halen. Toen ik begon was er niemand in mijn omgeving die mij steunde, omdat niemand in mijn idee geloofde. Toch heb ik doorgezet, omdat ik er zelf wél in geloofde en graag mensen wilde inspireren die wellicht met hetzelfde worstelden als ik. Nu mijn omgeving ziet wat het met mij doet, dat ik veel gelukkiger en gezonder ben, zijn ze veel enthousiaster. Maar in het begin moest ik het echt uit mijzelf halen en nog steeds krijg ik heus niet alleen positieve reacties. Alle negatieve reacties leg ik naast mij neer, omdat ik er zelf van overtuigd ben dat ik de goede kant op ga.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic