Word member Sluit je aan bij de club

Morning routine met Caroline Glasbergen, founder FITSHE

Caroline Glasbergen is Founder van FITSHE. Een 100% natuurlijke eiwitshake, waarin alle voedingsstoffen zitten die je als vrouw nodig hebt om je lichaam na een workout op de juiste manier te laten herstellen. Volgens Caroline is dat key: “Als je sport vraag je veel van je lichaam. Het is daarom belangrijk om je lichaam na een workout iets terug te geven en onder andere eiwitten te eten.” De eiwitten in FITSHE zijn biologisch. Verder zit er onder andere magnesium in dat is gewonnen uit zeewater. Wat ontbreekt? Zoetstoffen. De smaken aardbei en banaan die op de mooi vormgegeven verpakkingen staan, zijn all natural. Caroline heeft een big goal en om dit te kunnen bereiken is haar morning routine essentieel: “Doordat ik elke dag zelfbewust begin, ben ik gedurende de dag productiever.” Ze vertelt ons er alles over!

Interview en tekst: Eve Tomaszewski en Lois Laverne
Fotografie: Lisa de Wolf voor The Goaldiggers Club

 Morning Routine Caroline Glasbergen Fitse The Goaldiggers Club

Goals are only goals until you wake up and make them real, wat is jouw goal?
“Mijn goal is om met FITSHE zoveel mogelijk vrouwen over de hele wereld te ondersteunen in hun actieve levensstijl. Ik geloof in de kracht van vrouwen en weet uit eigen ervaring dat je met een actieve levensstijl het beste uit jezelf haalt. Ik heb een enorme drive om m’n business goal te bereiken en goed voor mezelf te blijven zorgen. Mijn morning routine is essentieel en daarom hou ik eraan vast. Het is echt een moment voor mezelf. Doordat ik elke dag bewust begin, ben ik gedurende de dag productiever, kan ik beter beslissingen maken en situaties van een afstand bekijken. Dat heeft een goede invloed op mijn business. ”

Er bestaat geen secret formule voor het worden van een ochtend mens.

Wakker worden
“Ik sta elke dag rond 05.00 á 06.00u op. Je kunt dus wel zeggen dat ik een ochtendmens ben, maar dit is zeker niet altijd zo geweest. Tijdens mijn studie en mijn vorige baan maakte ik lange dagen en werkte ik tot laat in de avond, ’s ochtends snoozede ik altijd. Nu merk ik dat ik in de ochtend veel productiever ben dan in de avond, omdat ik niet word afgeleid door prikkels. Als ik wakker ben, slaapt iedereen nog. Niemand zit achter zijn e-mail. Lekker rustig. Ik was niet van de een op de andere dag een morning person. Het is lastig om je biologische klok om te gooien. Er bestaat geen secret formule. Je moet het gewoon doen en nog belangrijker: blijven doen. Het is heel belangrijk dat je het ritme erin houdt. Het heet niet voor niets een routine. Het lukt me beter om het vol te houden door elke nacht zeven uur te slapen. Dit lukt niet altijd. Tuurlijk zitten er soms dagen tussen dat ik moeite heb met opstaan, maar ik doe het toch, zonder te snoozen. Mijn wake-up light van Philips is een lifesaver.

Morning Routine Caroline Glasbergen Fitse The Goaldiggers Club

First things first
“Nadat ik uit bed stap, ga ik in mijn pyjama twintig minuten mediteren. Sinds ik mediteer, is de kwaliteit van mijn slaap veel beter geworden. ‘s Nachts zet ik mijn telefoon op vliegtuigmodus. Pas na mijn meditatie gaat-ie weer aan, zo voorkom ik dat ik door binnenkomende mails meteen in de rush van werk kom. Toch is dat niet altijd te voorkomen. Soms sta ik op en denk ik met lichtelijke paniek aan de waslijst met alle dingen die ik nog moet doen voor FITSHE, maar op het moment dat ik begin met mediteren laat ik dat los en ben ik weer zen. Het liefst mediteer ik buiten op het terras of in de woonkamer op het grote kleed. Daarna doe ik Pranayama ademhalingsoefeningen of yoga en ga ik meestal nog twintig minuten buiten op het terras trainen met mijn kettlebells. Ik train met een app van de Ibiza Workout Club.”

Morning Routine Caroline Glasbergen Fitse The Goaldiggers Club

Ontbijt
“Meestal eet ik voor mijn workout een halve banaan. Na mijn workout drink ik een FITSHE-shake. Dan zet ik een pot thee van een halve liter en kijk ik naar de invulling van mijn dag. Wat voor mij heel erg werkt, maar wat ik niet altijd doe, is mijn goals elke morgen herhalen door deze te lezen of op te schrijven. Als ik me bewust ben van mijn goals, kan ik kritischer naar de invulling van mijn week kijken en beter bepalen of alles wat ik in de planning heb staan, bijdraagt aan het behalen van die goals. Focus is everything. Rond deze tijd haal ik mijn telefoon van vliegtuigstand en begin ik mailtjes te beantwoorden. Dan wordt rond 7.00u de rest van het huis wakker. Ik eet bijna elke ochtend havermout met amandelmelk en een stuk fruit, meestal blauwe bessen. Soms maak ik ook een smoothie met groenten als spinazie, avocado, boerenkool, een schepje FITSHE eiwitpoeder, kokoswater en chiazaadjes. Deze combinatie van ingrediënten voorkomt dat ik na twee uurtjes alweer honger heb.”

Morning Routine Caroline Glasbergen Fitse The Goaldiggers Club

Morning Routine Caroline Glasbergen Fitse The Goaldiggers Club

Beauty
“Ik douche elke dag maximaal vijf minuten. Als ik bijna klaar ben met douchen zet ik de kraan op standje ijskoud en tel ik tot 45. Douchen onder koud water boost je immuunsysteem. Het went nooit, maar je wordt wel goed wakker en staat niet onnodig lang onder de douche. Mijn haar probeer ik zo min mogelijk te wassen, één á twee keer per week, dat is beter voor je haar. Tussen de wasbeurten door gebruik ik droogshampoo. Ik gebruik volgens mij de goedkoopste die er bij Kruidvat verkrijgbaar is. Ik ben praktisch ingesteld: als het maar werkt. Soms betekent dit dat je veel geld moet uitgeven, soms niet.

Voor mijn morning routine moet ik dingen laten. Ik kan ‘s avonds niet altijd naar leuke events of met vriendinnen drankjes doen.

Ik hecht waarde aan het product. Ik vind de producten van Comfort Zone heel fijn, omdat er geen parabenen in zitten en ze een lijn hebben speciaal voor de rode huid. De conditie van mijn huid is veel beter sinds ik hun producten gebruik, daarom vind ik het waard om er meer geld aan te besteden. Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien, maar ik wil niet anderhalf uur voor de spiegel staan. Ik maak mijn gezicht eerst schoon met een facewash, verdeel tonic met een watje over mijn gezicht en breng vervolgens een serum en crème aan. Daarna gebruik ik een transparante foundation, mascara en een oranje blust. Bijna al mijn make-up is van Bobbi Brown. Ik ben het helemaal eens met haar visie dat make-up je natuurlijke schoonheid naar boven moet brengen en hou niet van een te opgemaakte look.”

Morning Routine Caroline Glasbergen Fitse The Goaldiggers Club

Look
“Ik heb wel eens geprobeerd om ‘s avonds te bedenken wat ik de volgende dag aan doe, maar meestal werkt dit niet, omdat ik me kleed naar mijn mood. Die kan de volgende ochtend helemaal anders zijn dan de avond ervoor. Ik merk wel, dat ik steeds beter weet wat mijn stijl is. Het uitkiezen van een outfit gaat veel sneller dan vroeger. Als ik bijvoorbeeld een belangrijke meeting heb staan met een bank, besteed ik er meer aandacht aan. Ik vind het een teken van respect als je je aanpast. Ik kan bij een investeerder niet aankomen in mijn spijkerbroek en een see through top. Dan trek ik een colbert aan met een nette pantalon en hakken eronder. Als ik een hele dag op kantoor ben draag ik lekker mijn Nike-sneakers of All Stars.”

Morning Routine Caroline Glasbergen Fitse The Goaldiggers Club

En… Actie
“Mijn eerste meeting is vaak rond 08.30u. Meestal ga ik een kwartier van tevoren de deur uit met mijn laptop, eight hour crème van Elizabeth Arden, telefoon, opschrijfboekje en oortjes voor telefonische meetings in de auto. Mijn hele morning routine neemt zo’n twee á drie uurtjes in beslag. Dat lijkt lang, maar ik heb niet het idee dat dit verspilde tijd is, anders zou ik in die tijd nog slapen en niets doen. Voor mijn morning routine moet ik wel dingen laten. Ik kan ‘s avonds niet altijd naar leuke events of met vriendinnen drankjes doen. Sterker nog: ik drink nauwelijks, terwijl ik vroeger degene was die het heel erg ongezellig vond als iemand geen wijntje mee dronk. Ondernemen is topsport en als ik mijn startende bedrijf succesvol wil maken, moet ik er dingen voor opofferen. Ik kan niet alles. Daar heb ik mee gestruggeld, maar inmiddels heb ik het geaccepteerd. Het draait allemaal om de juiste balans.”

Morning Routine Caroline Glasbergen Fitse The Goaldiggers Club

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic