Word member Sluit je aan bij de club

Focus op je goal met Erika Gerearts, co-founder Frank Body

Als founder van Frank Body, Willow & Blake en LBBS Café, weet Erika Geraerts dat succes niet zomaar komt aanwaaien. “You have to walk your own talk”, vertelde Erika ons als eerder voor Mantra Monday.  Hoe houd je de focus op je goals en raak je niet afgeleid door tegenslagen? Erika deelt haar vijf tips.

Interview door Esra Buke

Visualiseer je perfecte dag
Erika: “Schrijf op hoe je perfecte dag eruit ziet. Van hoe je wakker wordt, wat je voor ontbijt eet, waar je dit eet, hoe je naar werk gaat, wat je op werk doet, met wie je spreekt op werk, wat je na werk doet tot aan wat er gebeurt voor het slapen gaan. Het klinkt een beetje cliché, maar waarom zou je niet streven naar een perfecte dag? Werk is zo’n groot gedeelte van je leven; we werken zo’n acht tot tien uur per dag. Ik schrijf ook kleine dingen op die mij gelukkig maken. Want mijn grootste doel van de dag is uiteindelijk jezelf gelukkig maken.”

Reflecteer elke dag
Erika: “De dagen vliegen voorbij waardoor je niet stil staat bij de dag. Ik herinner me een periode waar ik van meeting naar meeting ging en als ik een slechte dag had, dan voelde ik mij ook heel slecht. Ik moest toen even stoppen. Ik dacht er moet vast wel iets goeds uit deze dag gekomen zijn. Of als het toch iets slechts was, wat had ik er dan van geleerd? Of wat heb ik opgemerkt? Daarom schrijf ik elke avond voordat ik ga slapen drie dingen op: wat vandaag echt goed voor mij heeft gewerkt, wat ik vandaag heb geleerd en wat ik vandaag heb opgemerkt. Ik schrijf geen heel dagboek. Je hoort mensen vaak zeggen dat ze geen tijd hebben om een dagboek bij te houden of geen tijd hebben om het over hun gevoelens te hebben. Mijn pen en papier liggen altijd naast mijn bed en het kost mij maar een paar minuten tijd. Er is geen excuus voor mij om het niet te doen. Hierdoor zie ik namelijk patronen in de dingen die ik doe en leer ik wat goed voor mij is, wat werkt voor mij en waar ik mijzelf in kan verbeteren.”

Plan realistisch
Erika: “Ik maakte voorheen onmogelijke to do-lijstjes. Ik schreef wel tien tot twintig dingen op die ik op een dag moest doen. Ik kreeg deze planning nooit af en het voelde daardoor alsof ik had gefaald. Nu schrijf ik de drie belangrijkste dingen op die ik op een dag moet doen. Uiteindelijk lukt het mij ook om deze dingen te doen en voel ik mij veel beter, omdat ik ook dingen af heb gekregen. Mijn gedachten zitten niet vol met alle andere dingen die ik nog moet doen. Als ik klaar ben met die drie dingen, dan kan ik de volgende dingen doen.”

Neem tijd voor jezelf
“Ik merkte dat toen ik net twee jaar mijn bedrijf had opgezet, ik bijna geen tijd voor mijzelf en vrienden en familie nam. Mijn business partners en ik hadden op een gegeven moment door dat we juist tijd moesten maken voor vrienden en familie, want toen wij eindelijk de off-time namen, werden wij ook veel creatiever, efficiënter en aardiger. Voorheen dwongen wij onszelf absurde uren te maken en hadden wij geen leven buiten ons werk. Hoe meer uur je werkt, hoe productiever of succesvoller je bent is een vreemde gedachte en verre van waar. Nu krijg ik genoeg slaap, heb ik tijd voor de belangrijke mensen in mijn leven en ben ik nog steeds productief.”

Leer van anderen
“Het is voor mij belangrijk om goed te zijn voor anderen. We hebben toegang tot zo veel informatie via andere mensen, waar wij heel veel van kunnen leren. Niemand is groter of beter dan een ander. Het is goed om in gedachten te houden dat de wereld draait om relaties. Mensen investeren in mensen. Als je open staat voor anderen, aardig bent en nieuwsgierig blijft, kun je zo veel meer bereiken.”

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Comments are closed

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic