Word member Sluit je aan bij de club

Straight from de Milaan Fashion Week crowd: How to make it in fashion

How to make it in fashion? We vroegen het de fashion crowd tijdens Milaan Fashion Week!

Interviews en tekst: Lois Laverne
Fotografie: Lisa de Wolf

Christina Prudnichenko Milan Fashion Week

Christina Prudnichenko
Fotografen rennen, auto’s die er langs willen toeteren; het is een chaos bij de Giorgio Armani show. Christina Prudnichenko, of Christina Proud zoals ze zichzelf noemt om het voor de Italianen makkelijker te maken, kijkt vanaf een afstandje toe. De modestyliste uit Wit-Rusland heeft al heel wat werk op haar CV staan, maar richt zich nu vooral op bloggen.
How to make it in fashion?
Christina: “Het valt me op dat de meest gekke en opvallende outfits in de smaak vallen, maar ik denk dat het toch belangrijker is om als blogger een eigen stijl te ontwikkelen. Veel mensen denken dat je tijdens Fashion Week je meest extravagante outfit uit de kast moet trekken, maar ik denk juist dat het een manier is om je eigen stijl te laten zien. Passie vind ik het belangrijkste om het te maken in de mode-industrie. Ook zul je af en toe klusjes moeten doen die je niet leuk vindt, maar als je in gedachten houdt waar je het voor doet, zullen deze wel meevallen. Alleen als je echt gepassioneerd bent, kun je de top bereiken.”

 

Daria Zenina Milan Fashion Week

Daria Zenina
Daria Zenina is met haar lange jurk en camera om haar nek een opvallende verschijning tussen de vooral mannelijke streetstyle fotografen. Buiten bij de Prada show fotografeert ze iconen als Miroslava Duma en Sarah Harris, maar wanneer ze zelf voor de camera wordt gevraagd, weet ze precies hoe ze moet poseren. De Russische kwam jaren geleden naar Milaan om haar dromen na te jagen en het te maken in de mode-industrie. Vandaag de dag is ze personal shopper en blogger voor MilanoFashionGuide.
How to make it in fashion?
Daria: “Je moet bereid zijn om vierentwintig uur per dag bezig te zijn met mode. Maar wanneer je het echt leuk vindt en echt wilt, gaat dit volledig vanzelf. Er alleen leuk uitzien is niet genoeg. Het is hard werken en zelf initiatief nemen. Niemand beveelt mij deze drukte op te zoeken en me tussen de fotografen te wurmen, dit doe ik volledig uit mezelf, omdat ik weet dat ik hier goede foto’s uit ga halen om te delen op mijn blog en om zelf inspiratie op te doen. Dat tandje extra kan er voor zorgen dat jij doelen bereikt, terwijl deze kans bij anderen aan hun neus voorbij gaat.”

 

Avishag Nagar Milan Fashion Week

Avishag Nagar
Niet alleen haar poederroze outfit, maar ook haar blijdschap, maakt Avishag Nagar een frisse verschijning. De Israëlische blogger en TV-host bezocht de show van Etro om inspiratie op te doen.
How to make it in fashion?
Avishag: “Genoeg inspiratie hebben is het belangrijkste om het te kunnen maken in de mode. Zo kun je goede content creëren en raak je niet in een sleur. Fashion Week is een bom aan inspiratie, op de runway maar ook daar buiten. Iedereen lijkt zijn best te doen om er goed uit te zien, wat mij ook weer enthousiast maakt om aan de slag te gaan. Maar er zijn zo veel meer inspiratiebronnen dan alleen de mode zelf… Muziek, kunst, oude films, overal is inspiratie uit te halen als je je ogen maar open houdt.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic