Word member Sluit je aan bij de club

In de Spotlight: Lauren de Vries en Kim Schilte, founders Life of Pie Amsterdam

Hier zetten wij talentvolle en inspirerende vrouwen in de spotlight. Deze maand Lauren de Vries (23) en Kim Schilte (26) van Life of Pie Amsterdam. Hun waanzinnige creaties overspoelen op dit moment social media, tv en magazines. Hoog tijd om niet alleen de taarten zelf, maar ook de vrouwen achter de taarten in de spotlight te zetten!

Interview door Marcellina Rietvelt

The Goaldiggers Club In de spotlight Life of Pie Amsterdam Lauren de Vries Kim Schilte

Wat is het concept van Life of Pie?
“Wij werken met vier basiscakes: vanille, chocolade, carrot en red velvet. Tussen de cakes kunnen wij in principe alles smeren wat onze klanten willen. De meesten gaan voor een standaard vulling als oreo of chocolade, maar soms zit er een klant tussen die iets aparts wil, zoals Tony’s Chocolonely karamel zeezout. De keus is helemaal aan de klant zelf. Als iemand om een combinatie vraagt die ons niet heel lekker lijkt, adviseren wij wel om er nog een keer goed over na te denken, maar uiteindelijk is het ‘u vraagt, wij draaien’. Qua design is ook van alles mogelijk. Op onze Instagram-pagina staan inmiddels zo’n vijfhonderd verschillende taarten die wij hebben gemaakt. Ook Pinterest is een goede inspiratiebron. Maar we hebben één regel: elke taart is uniek. We maken nooit twee keer dezelfde taart.”

Bakken jullie op verzoek ook andere dingen?
“Jazeker. Cupcakes, macarons, bonbons, koekjes… Je kan het zo gek niet bedenken, of wij kunnen het maken.”

Hoe zijn jullie gekomen waar jullie nu zijn?
“Het idee voor Life of Pie Amsterdam kwam voort uit het feit dat als je nu naar de bakker gaat er niet heel veel custom made is. Je kan een foto op een taart laten zetten, maar that’s it. Daarnaast zijn wij beiden geen fan van marsepein en fondant, wat wel op heel veel taarten zit. Hier wilden wij dus iets mee doen. Lauren heeft in Londen een patisserie opleiding bij Le Cordon Bleu gedaan. Kim is afgestudeerd aan Academie Artemis, richting foodstyling en mediastyling. Dus iets met food, en specifiek taart, lag al snel voor de hand. Wij zijn toen vorig jaar half december maar gewoon begonnen met een heel knullig kerstmenu op onze privé Facebookpagina te zetten. Dit werd gedeeld door twee dolenthousiaste moeders en zo is het balletje gaan rollen. De orders kwamen binnen, niet alleen voor kerst, maar ook voor januari. Toen kwam bij ons het besef dat er echt vraag is naar custom made taarten en half januari besloten wij: wij zijn Life of Pie Amsterdam! Wij zijn in eerste instantie gewoon vanuit de keuken van paps gaan bakken. Dat ging prima toen wij nog twee taarten per dag bakten, maar toen het aantal orders toenam en wij op een gegeven moment zo’n zeven taarten per dag bakten, was hij er klaar mee. Wij moeten eerlijk zeggen dat wij ook wel de hele keuken en woonkamer in beslag namen en het product tegen het plafond zat, haha. Dus toen zijn wij verkast. Nu hebben we een hidden bakery aan de Amsterdamse grachten.”

The Goaldiggers Club In de spotlight Life of Pie Amsterdam Lauren de Vries Kim Schilte

Waar kunnen wij jullie werk aan herkennen?
“Onze taarten zijn allemaal rond, kleurrijk en compleet over de top! Maar het is vooral de stijl die heel herkenbaar is. Laatst was één van onze taarten te zien bij Pauw: onze telefoons stroomden over met appjes en mails van mensen die het meteen herkenden als een taart van ons.”

Zeg jullie op alles: ‘ja’?
Wij zijn van mening dat alles kan en mag, zolang wij er zelf ook gelukkig van worden. We bakken alleen taarten die wij zelf leuk vinden en die wij vinden passen bij ons. Daarbinnen kan heel veel, maar als iemand aankomt met een verzoek voor bijvoorbeeld een dildo-taart, dan ligt daar wel de grens. Dat zien wij niet als Life of Pie Amsterdam, haha. Wij krijgen vaak de vraag of wij ook taarten doen die bijvoorbeeld vegan of suikervrij zijn. Nee, dat doen wij niet, dat is niet onze specialiteit. Wij zijn echt taart, met alles erop en eraan. Van snoep tot chocolade, noem maar op. Dat is niet omdat wij tegen de gezonde hype van nu aan willen schoppen. Wij zijn zeker voorstander van gezond leven. Wij sporten allebei en drinken prima ook groene sapjes. Maar wij vinden daarnaast dat je het leven moet vieren en iets vieren doe je volgens ons met taart, niet met drie aan elkaar gekleefde dadels met een kaars er in. Als je ergens voor gaat, ga er dan goed voor.”

Wat is jullie meest memorabele moment so far?
“Klanten hebben bij ons niet de mogelijkheid om voor te komen proeven. Dat verzoek kregen wij echter wel veel. Daarom hebben we in maart voor vierentwintig een pop-up store geopend. We hadden alleen aan onze vrienden en vriendinnen doorgegeven dat wij een pop-up zouden openen, dus wij hadden zo’n drie taarten en twaalf cupcakes gebakken. Toen wij op de dag zelf wakker werden bleek het nieuws van de pop-up store echter overal te staan: Metro, Linda, Tête à Tête… Toen schoten wij wel even in de stress: ‘straks komen er honderden mensen en staan wij daar met drie taarten’. Wij hebben toen familie, vrienden, eigenlijk iedereen gebeld of ze wilden komen om te helpen en bakken. Zo werd het ineens onverwachts een hele happening.”

The Goaldiggers Club In de spotlight Life of Pie Amsterdam Lauren de Vries Kim Schilte

Is er inmiddels een wachtlijst voor jullie taarten?
“Sinds het event stromen de bestellingen binnen, waardoor wij inmiddels een wachtlijst hebben van ongeveer vier weken. Dat vinden wij af en toe wel vervelend voor klanten, maar wij zijn maar met zijn tweeën en op een gegeven moment kun je niet meer bakken dan je al doet. Wij maken zo’n tien á vijftien taarten per dag en vinden het heel belangrijk dat de kwaliteit hoog blijft. Mensen betalen voor ons product en wij willen ze dan ook waar voor hun geld geven. Tuurlijk lijkt het aantrekkelijk om meer bestellingen aan te nemen, omdat je dan ook meer verdient, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit. Life of Pie Amsterdam is ons kindje en dat kindje moet wel gezond blijven.”

Wat is jullie grootste leermoment?
“Wij hebben in het afgelopen jaar geleerd dat het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Toen wij net begonnen hebben wij klussen voor merken gedaan die wij zelf cool vonden, maar waarvan wij achteraf beseften dat deze eigenlijk helemaal niet bij Life of Pie Amsterdam pasten. Daar letten wij nu een stuk beter op. Dat is ook de reden dat je weinig foto’s van onszelf ziet op onze Instagram: dat past niet binnen het concept. Het gaat niet om ons, maar om het product. Wij zijn Life of Pie Amsterdam gestart vanuit onze passie, niet omdat wij zelf op de voorgrond willen staan. Ook hebben wij geleerd dat je niet teveel hooi op je vork moet nemen. Wij hebben wel klussen aangenomen die eigenlijk nog too big voor ons waren. Dan stonden we weer nachten met het zweet op ons voorhoofd door te werken om een klus op tijd af te krijgen. We zijn nu waakzaam op het maximaal aantal taarten per dag, omdat we onszelf daar een aantal keer lelijk mee in de vingers hebben gesneden.”

The Goaldiggers Club In de spotlight Life of Pie Amsterdam Lauren de Vries Kim Schilte

Wat is jullie goal voor de toekomst?
“Wij zien Linda als ons grote voorbeeld. Wat zij heeft gedaan met haar merk, magazine en alles er omheen is ongelofelijk. Het is bijna een soort lifestyle geworden. Dat willen wij ook: een Life with Pie. Dus niet alleen taarten, maar bijvoorbeeld ook taartschalen, servies catering of zelfs een 24kitchen voor taarten. We willen dat het echt een merk wordt voor alles wat met taarten, zoetigheid en gezelligheid te maken heeft. Dan kopen we de Bijenkorf op, schilderen we hem roze en maken alles compleet sweet! Het business plan staat nog niet helemaal, maar dat is wel waar we voor willen gaan. Voor nu focussen wij volledig op onze taarten, maar wij geloven dat de rest vanzelf op ons pad komt op het juiste moment. Wij denken ook dat je beter met elkaar kan groeien dan alleen en dat wij dit kunnen bereiken met de mensen die wij om ons heen verzamelen.”

Hebben jullie nog een note voor mede-goaldiggers?
“Doe dingen niet voor het geld. Het gaat er echt om dat je passie en liefde hebt voor wat je doet. Als dat erin zit en je kunt dat uitstralen, dan wordt iets vanzelf een succes. Het is keihard werken; wij werken zeven dagen per week en hebben echt wel eens momenten dat wij er even iets minder zin in hebben. Wij moeten nu heel veel laten voor ons werk, maar geloven ook dat wij er heel veel voor terug gaan krijgen. Begin dus alleen iets omdat het je passie is, dat moet je insteek zijn. Als wij de blije reactie van de klant zien, dan is dat het allemaal waard. Je moet iets doen omdat je er zelf heel gelukkig van wordt, niet alleen omdat je er veel geld mee wil verdienen. Met heel veel liefde, geduld en passie kun je iets opbouwen en uiteindelijk ergens je stempel opdrukken.”

The Goaldiggers Club In de spotlight Life of Pie Amsterdam Lauren de Vries Kim Schilte

 

The Goaldiggers Club In de spotlight Life of Pie Amsterdam Lauren de Vries Kim Schilte

The Goaldiggers Club In de spotlight Life of Pie Amsterdam Lauren de Vries Kim Schilte

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic