Word member Sluit je aan bij de club

Vraag het aan de Hashtag Workmode squad: Hoe zorg je ervoor dat je georganiseerd blijft?

Meet de Hashtag Workmode Squad! Naast het delen van werkruimte bij Hashtag Workmode, hebben ze een gezamenlijke liefde voor Drake songs, koffie en ondernemen. Deze drukke ambitieuze dames zijn altijd up-to-date en delen hier hun business ideeën en tips & tricks. We vroegen ze deze maand naar hun tips om georganiseerd te blijven.

 

The Goaldiggers Club Hashtag Workmode Squad Milou Verbeke F.A.L.L. Magazine Commversation

 

Milou Verbeke
Oprichter/vormgever F.A.L.L. Magazine & mede-oprichter The Commversation

 

“Omdat ik gedurende de week met verschillende projecten en klanten te maken heb en ik vrij chaotisch ben, is het voor mij een must om te werken met lijstjes. Ik heb altijd een notitieboekje bij mij, waarin ik alles opschrijf zodat ik niets vergeet. Daarnaast gebruik ik zowel een digitale agenda – omdat deze synchroniseert met mijn telefoon en ik zo dus altijd een agenda bij de hand heb – als een old school papieren agenda. Dat vind ik stiekem nog altijd het fijnste werken; hier kan ik lekker in strepen en afvinken. Deze neem ik altijd in de ochtend en aan het einde van de dag even door. Zo kan ik de dag goed beginnen en goed weer afsluiten.”

Foto credit: Kiki Reijners & Daniëlle Siobhan Mol

 

The Goaldiggers Club Hashtag Workmode Tips Elisah Jacobs Interior Junkie

 

Elisah Jacobs
Oprichter Interior Junkie

 

“Zonder een goede planning ben je nergens. Ik vind het fijn om alles te plannen; van de posts die dagelijks online komen tot mijn afspraken. Voor mijn site werk ik ook altijd met een planning en zorg ik dat ik voor meer dan een week vooruit werk. Als ik dan plots op reis moet of ziek ben, gaat alles op mijn site én sociale media kanalen gewoon door. Dat geeft veel rust. Met mijn stagiaires werk ik met to do lijstjes en een kalender in WordPress. Achter elke post zet ik een naam, zodat iedereen precies weet wat haar taak is. Ik werk ook met Google Drive: ideaal om bestanden snel te delen en via de app kan ik er ook bij als ik onderweg ben. Superhandig! Ik heb een papieren agenda, maar ga binnenkort toch maar over op een digitale. Laatst liet ik namelijk mijn agenda liggen in een andere stad; ik was twee dagen compleet ontregeld, haha.”

Foto credit: Karen van Duivenbode

 

The Goaldiggers Club Willemijn Kornelis Liselotte Wannijn BeBio

 

Willemijn Kornelis & Liselotte Wannijn
Eigenaren BeBio

 

You get what you focus on, so focus on what you want. Focus, planning, structuur en organisatie zijn punten die erg belangrijk zijn. Dit is niet iets waar wij heel goed in waren, dus hier hebben wij de afgelopen jaren aan moeten werken. Wat ons altijd helpt zijn ouderwetse notitieboekjes waarin we beiden onze to do lijst bijhouden per dag en week. Alles afvinken wat je hebt gedaan is een motiverende manier van werken! Het liefst begin je met de leuke dingen, maar het is efficiënter om te beginnen met de minder leuke taken aan het begin van je werkdag, als je nog helder bent. Aan het eind van de dag heb je er vaak helemaal geen zin meer in. Voor tijdsplanningen hebben wij een format die we bij elk nieuw project gebruiken. Dit zorgt voor rust in ons hoofd en een betere focus. Apps die ons helpen zijn de notities op je telefoon, Timesheet om de uren bij te houden en Wunderlist voor (taken)lijstjes. Wat hier heel handig aan is, is dat je elkaar kunt uitnodigen en kunt zien waar de ander mee bezig is. We merken dat dit ons echt helpt georganiseerd te blijven!”

 

The Goaldiggers Club Gala Serré Hashtag Workmode My Bikini Musthaves tips

 

Gala Serré
Oprichter My Bikini Musthaves

 

“Zonder planning ben je nergens. Toen ik net begon met bloggen deed ik van alles door elkaar en hield ik niet vast aan een planning. Erg onrustig en totaal niet productief! Ik ben toen begonnen met het bijhouden van een to do lijstje en een digitale agenda. Later ben ik ook met een weekplanning gaan werken. Het verschil tussen mijn to do lijst en weekplanning is, dat ik op mijn weekplanning de grote en belangrijke taken noteer die ik die week af moet hebben en op mijn to do lijstje gewoon alles wat mij te binnen schiet en ik even snel kan oppakken. Ik werk naast mijn weekplanning ook graag met een dagplanning. Dit zorgt voor structuur en helpt mij het meeste uit mijn dag te halen. Last but not least heb ik ook een planning voor mijn social media account en blog content. Zonder zou ik niet weten waar ik zou moeten beginnen! Sinds ik ben begonnen met plannen, voel ik mij een stuk minder gehaast en heb ik niet langer het idee dat ik achter de feiten aanloop. Op deze manier kan ik vooruit werken, wat rust geeft. Tuurlijk gebeurt er wel eens iets onverwachts, maar ik kan altijd op mijn planning terugvallen. Ook de merken waar ik mee samenwerk zijn blij dat ik zo overzichtelijk werk, zodat ze precies weten wat ze wanneer kunnen verwachten.”

Foto credit: Kee & Kee

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic